Son Konu

Kandilde ev temizliği nasıl yapılır? Kandilde ev temizliğine nereden başlanmalı?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kandilde_ev_temizligi_nasil_yapilir_kandilde_ev_temizligine_nereden_baslanmali_1616762363_9711.jpg

Mesken paklığında; inatçı lekelerden, biriken tozlardan ve makûs kokulardan kurtulmak için birbirinden pratik, tahlillerle paklığı daha kolay hale getirebilirsiniz. Bilhassa kandillerde yapılan yorulmadan paklık sizi ve konutunuzu memnun edecektir. İşte paklık yaparken hayat kurtaracak pratik ayrıntılar...

Konutta en çok kirlenen yerlerin başında mutfak ve banyo gelmektedir. Paklık yaparken banyo için başka mutfak kısmı için farklı yollar ve gereçler kullanmak gerekiyor. Bilhassa hafta sonu, bayramlar ve bahara yakın taban köşe temizlikler konutun en çok muhtaçlık duyduğu temizliktir. Ekseriyetle ağır geçen bir günün akabinde yapılan paklık her ne kadar yorucu olsa da kimi pratik formüllerle daha kolay hale getirmek getirebilirsiniz. Kandillerde yapacağınız paklık ile konutunuzu daha ferah ve nizamlı hale getirmek çok kolay. Pak bir konut ortamı için mübarek gecede kandillerde yapacağınız paklığın hayır olarak geçeceğini belirtelim. Taban köşe basitçe yapabileceğiniz temizlikte öncelikle kesinlikle ortalığı sistemli bir biçimde toplamanız gerekmektedir. Pekala, paklık yaparken nelere dikkat edilmelidir? 
  • Evvel tüm meskeni havalandırın
     
  • Duvarlardaki lekeleri silin
     
  • Toz alın ve ortalığı toplayın
     
  • Materyale nazaran paklık eseri kullanın
     
  • Çarşafları değiştirin
     
  • Dolap ve çekmeceleri düzenleyin


KANDİLDE KONUT PAKLIĞI NASIL YAPILIR?

- Hakikat formüllerle yapacağınız paklık hem vakitten tasarruf sağlar hem de uygulayacağınız birkaç usulle daha az yorucu hale gelebilir.

Paklık yaparken kullanacağınız gereçler çok değerlidir. Evinizde paklık yapmadan evvel havalar ne kadar soğuk olursa olsun kesinlikle havalandırmanız gerekiyor. 



Meskenin odalarının duvarında oluşan lekeleri mikrofiber bir bez ve sıvı Arap sabunu ile deforme etmeden silebilirsiniz. Duvarlara ziyan vermeden uygulayabileceğiniz bir başka usul ise duvarları sirkeli su ile silmektir.

Duvardaki lekeleri sildikten sonra toz alma sürecine geçebilirsiniz. Cam sehpaların tozunu cam silme sularıyla, ahşap sehpa ve mobilyaların tozunu ise ahşap mobilyalar temizleyicileriyle silebilirsiniz. Akabinde pencere kenarlarını silmeyi unutmayın.



Toz aldıktan sonra tam meskenin toparlayabilirsiniz. Konutu toparladıktan sonra yatakların çarşaflarını değiştirip yenilerini koyabilirsiniz. Kirlenen çarşafları da çamaşır makinesine atıp yıkayabilirsiniz. 

- Meskenin her yerini süpürge makinesiyle güzelce süpürün.



Meskende bulunan bütün dolapları ve çekmeceleri açıp düzenleyin. 

Hem sistemli kullanıldıkları için, hem hijyenin azamî seviyede hakim olması gerektiği için, hem de sıhhat açısından banyo ve tuvaletlerinin paklığı çok değerlidir.

Çamaşır suyu ve cifle güzelce tuvalet, duşakabin, lavabo ve fayansları derinlemesine temizleyin. 



Şayet mutfakta bulaşıklar varsa onları yıkayın ya da bulaşık makinesine atın. Sonra mutfak dolaplarının dış kısımlarını ve tezgahınızı silin. 

Son olarak da bütün konutun her köşesini uygunca silin.

İşte bu kadar...
 
Üst Alt