Son Konu

O Varsa Hayat Var: Toprağı Korumak İçin Yapabileceğiniz Şeyler

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-8d523d8899b571749a7bf116fcd8b7ce29e379fa.jpg


Hayatın kaynağı olan toprağı müdafaanın yolu, hem kendi etrafımız hem de tüm dünyanın yeterliliği için alabileceğimiz birkaç kolay tedbirden geçiyor. Bu yollardan birkaçını sizin için listeledik. Keyifli okumalar!


Meskende kendi gübreni üretmek çok kolay!




Çay posası, muz ve yumurta kabukları üzere atıkların gübre olarak değerlendirilebileceğini biliyor muydun? Meskeninde kolaylıkla hazırlayabileceğin kalsiyum ve potasyum temelli bitki gübreleri ile yaşadığın ortamı güzelleştirebilir, besin atığını azaltarak geri dönüşüme katkı sağlayabilirsin!

Toprak organizmaları çok önemli!



Toprağın beslenmesini ve randımanının artmasını sağlayan organizmaların teşvik edilmesi, hayatın kaynağı toprağın korunmasında çok kıymetli.

Toprak tahlili yaptırmak da değerli bir muhafaza formülü olabilir.



Toprakta hangi besinlerin bulunduğunu öğrenmek için yapılan 'toprak analizleri', gereksiz gübre kullanımının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Bu sayede toprağımızın hangi besinlere gereksinim duyduğunu az para harcayarak ve daha süratli şekilde öğrenebilirsiniz.

Toprak düzenleyiciler de düzgün bir seçenek.



Toprağın kalitesini artıracak farklı gübre çeşitlerine 'toprak düzenleyiciler' ismi veriliyor. Organik husus istikametinden güçlü, tohum içermeyen torf gübreler, yabani ot tohumu içermeyen yanmış hayvan gübresi üzere gübreler de toprağı düzenleyici tesirde bulunabilir.

Besin atığına son!



Besin atığını azaltmak, iklim krizinin durdurulmasına sunduğu katkının yanında toprağın randımanını artırmak için de atılabilecek kıymetli bir adım. Market alışverişi yaparken sepetinize attığınız her eserin geçtiği etapları aklınızda bulundurun ve tüm o süreçlerin boşa yapılmış olmasına müsaade vermeyin! Besin atığına son vermek, kendimize ve tabiata yapabileceğimiz en büyük düzgünlüklerden biri!

Daha fazla ağaç dikmemiz gerekiyor!


topraktema.org
Ağaç dikmek öbür sayısız yararının yanında toprak erozyonunu önler, su kaynaklarını korur ve toprağın verimliliğini artırır. Toprak ağaçlara besin ve su sağlarken, ağaçlar da toprağın suyu tutmasını kolaylaştırır, bitkiler için besin hususları üretir, organik unsur ölçüsünü arttırır ve toprağın sıcaklığını düzenler.

Farkındalık, düşündüğünden daha tesirli olabilir!



İnsanları dünyamızın toprağının nasıl daha da verimli hale getirilebileceği, hayatın kaynağı olan topraktan nasıl efektif biçimde faydalanılabileceği istikametinde bilinçlendirmeye çalışabilirsin. Kimin farkındalığını artırsan, ülkemiz ve dünyamız için kârdır!

Daha sürdürülebilir bir hayat, daha hoş yarınlar ve hoş ülkem tabiat bize emanet!



Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” prensibiyle “Güzel Ülkem Tabiat Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!
#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet
 
Üst Alt