Son Konu

Galaxy A80 özellikleri, amiral gemilerini kıskandırıyor

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
galaxy-a80-ozellikleri-amiral-gemilerini-kiskandiriyor-2-e1563790749779.jpg



Samsung Galaxy A Serisi ailesinin en premium modeli olan Galaxy A80 yakın zamanda tanıtıldı. Tanıtılmasının ardından ülkemizde de satışa çıkan Galaxy A80 özellikleri ile amiral gemisi modelleri aratmıyor. Peki, akıllı telefonun amiral gemisi modelleri kıskandıracak özellikleri neler? Bu yazımızda Galaxy A80 özellikleri ile ilgili detaylara yakından bakıyoruz.



Galaxy A80 özellikleri


Galaxy A Serisi modellerinde çentikli ekran görmeye alışkınız. Ancak, Galaxy A80 bu alışkanlığımızı değiştiriyor. Ailenen en premium modeli çentiksiz bir ekranla bizleri karşılıyor. Bu ekran tasarımı akıllı telefonun amiral gemilerine kafa tutan özelliklerinin başında yer alıyor. 6.7 inçlik sonsuz ekrana sahip Galaxy A80, Full HD+ Super AMOLED ekran özellikleri ile kullanıcısına canlı bir tablo sunuyor. Bu ekran sayesinde büyük ekran deneyimi vaat eden telefon, son zamanların yükselen trendi ekrandan parmak izi okuma teknolojisini de üzerinde barındırıyor.

Uçtan uca çentiksiz bir ekranla gelen Galaxy A80 özellikleri arasında dikkat çeken bir diğer önemli detay ise hiç kuşkusuz kamerası. Galaxy A80 kamerası üçlü bir kuruluma sahip. Dikkat çeken önemli nokta ise bu üçlü kameranın hem selfie hem de arka kamera çekimlerinde kullanılıyor olması. Dönen bir kamera tasarımına sahip Galaxy A80’in ekranında bu sayede kamera kalabalığı oluşmuyor. Ayrıca, arka kamera kalitesinde selfie’ler çekmek de mümkün hale geliyor.
galaxy-a80-ozellikleri-amiral-gemilerini-kiskandiriyor-3.jpeg
Galaxy A80 kamerası dediğimiz gibi üçlü sensör kurulumundan oluşuyor. 48 Megapiksel çözünürlüğündeki Sony IMX 586 sensörüne sahip ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde ikinci kamera ve ToF sensörü eşlik ediyor. Ana kamerası f/2.0 diyafram değerine sahip telefonun ultra geniş açılışı ikinci kamerasının diyafram değeri ise f/2.2.

Tüm bu teknik verilerin günlük kullanımda neler getirdiğine bakacak olursak, Galaxy A80 kamerası ile 123 derecelik açıya sahip fotoğraflar çekebiliyor. İnsan gözü açısı ile fotoğraflar çeken telefon ayrıca 48 Megapiksellik ana kamerasıyla başarılı fotoğraflar ortaya çıkarıyor. Renkler konusunda oldukça başarılı olan ana kamera, düşük ışıkta da yeteneğini gösteriyor.

Canlı odak modunda derinliği ölçmek ve bokeh efekti vermek için kullanılan ToF lens, etkileyici portre fotoğraflar çekiyor. Bokeh efektinin yapay görünmemesi de oldukça dikkat çekiyor.

Kullanıcı ön kamerayı açtığı zaman arka kameralar estetik bir hareketle kullanıcıya doğru dönüyor. Burada, arka kamera kullanımında çıkan seçeneklerden daha az seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, ultra geniş açılı selfie moduna sahip telefon, bir selfie çekimi için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Galaxy A80, 3.700 mAh’lik bataryadan besleniyor. Bu batarya orta düzey kullanımda bataryanın bir gün boyunca ayakta kalmasını sağlıyor. Yoğun kullanımda ise sabahtan akşama kadar bataryanın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer önemli detay ise 25W hızlı şarj desteği. Telefonu kısa bir süre için şarja taktığınızda 0’dan 50’ye 40 dakikada ulaştığını görebilirsiniz. Bu da her gün telefonu uzun süre şarja takmaya fırsat bulamayan kullanıcılar için ideal.

Bu arada yapılan bazı batarya testlerinin sonuçlarını da sizlerle paylaşalım.

Wi-Fi açık, hesapların arka planda senkronize edildiği ve bu esnada 90 dakikalık bir videonun izlendiği durumda telefonun şarjının yüzde 100’den yüzde 12’ye düştüğü görülüyor.

Sonuç olarak, her biri farklı tüketici alışkanlığına hitap eden Galaxy A Serisi ailesinin en premium üyesi Galaxy A80 özellikleri ile amiral gemisi modellerini kıskandıracak diyebiliriz. Kamerasından ekranına ve bataryasına kadar birçok konuda amiral gemilerinin yapabildiği hemen her şeyi yapabilen telefon yeniliği ve farklılığı seven kullanıcılar için oldukça ideal.



 
Üst Alt