Son Konu

Çöpleri Meraya Gömen AKP’li Belediyeye Bakanlık Ceza Yazdı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-2571e51b433a03ac9a433968b3b49aebc767f415.jpg


Samsun'un 19 Mayıs ilçesinin AKP'li belediyesi geçtiğimiz Kurban Bayramının birinci gününde kent merkezinden toplanan çöpleri Engiz mahallesinde mera olarak kullanılan alana açtığı çukura gömmüştü. Bölgede inceleme yapan Etraf ve Şehircilik Vilayet Müdürlüğü vazifelileri, çöpleri belediye takımlarına çıkarttırıp kamyonlar ile taşıttırdı. AKP'li belediyeye de 96 bin 500 lira para cezası yazdı.






İlçenin Engiz Mahallesi’nde bayramın birinci günü yaşanan olayda, belediyeye ilişkin çöp toplama araçlarının mera olan ve vatandaşlara ilişkin yaklaşık 100 bal kovanı bulunan bölgede açılan çukura çöpleri döküp üstünü kapatırken suçüstü yakalandı. Kamyonların çöpleri döküp üstünü kapatmalarını İbrahim Akkuş isimli vatandaş drone ile saniye saniye görüntüleyerek, CİMER ve Etraf ve Şehircilik Vilayet Müdürlüğü’ne şikayet etti.


2 işçi hakkında idari soruşturma başlatı



Sözcü’de yer alan haberin akabinde belediyeye ilişkin toplumsal medya hesabından, çöplerin kazara döküldüğünü ileri sürerek, 2 işçi hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve çöplerin temizlendiğini belirten açıklama yaptı. Lakin bayram tatilinin bitmesinin akabinde bölgede inceleme yapan Etraf ve Şehircilik Vilayet Müdürlüğü takımları, belediye işçisine çukuru açtırdı. Temizlendiği söylenen çukurdan kamyonlarca çöp çıkarılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisine gönderilirken, belediye hakkında da tutanak düzenlendi.

Belediyeye para cezası



Etraf ve Şehircilik Vilayet Müdürlüğü, yapılan şikayetin akabinde İbrahim Akkuş’a gönderdiği bilgilendirme bildirisinde, “yapılan inceleme ve kontroller sonucunda 2872 Sayılı Etraf Kanunu kapsamında gerekli süreçler tesis edilmiş olup, kelam konusu alanın paklığı 19 Mayıs Belediye Başkanlığı tarafından yapılmıştır” denildi.

Etraf ve Şehircilik Vilayet Müdürlüğü’nün AKP’li belediyeye çevreyi kirlettiği için 96 bin 500 lira para cezası verdiği öğrenildi.
 
Üst Alt