Son Konu

İftardan sonra kahveyle beraber maden suyu tüketmek doğru mu?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iftardan_sonra_kahveyle_beraber_maden_suyu_tuketmek_dogru_mu_1618754668_3514.jpg

Oruç müddetinde yaşanan mineral ve vitamin kaybını en güzel gidermenin yolu iftar ve sonrası tüketilen besinlerdir. İftarda yağ ve karbonhidrat oranı az besinlerden sonra uzmanlar çoklukla Türk kahvesi ve yanında maden suyu tüketilmesini tavsiye eder. Pekala iftardan sonra kahveyle birlikte maden suyu tüketmek gerçek mu?

Ramazan müddetinde en fazla yaşanan sıhhat meselelerinden biri sindirim sorunlarıdır. Uzmanlar bu durumun önüne geçmek için iftarda, iftardan sonra ve sahura kadar sindirimi düzenleyen besinler tüketilmesi gerektiğinin altını çizer. Uzun müddetli açlık ve susuzluk sonrası beden süratle mineral ve vitamin kaybeder. Yalnızca sindirim değil tıpkı vakitte farklı hastalıklara da yol açabilir. Bu yüzden iftardan sonra tüketilen besinler hem sıvı oranı hem de mineral oranı yüksel olmalıdır. Uzmanlar bunun için yemeklerden sonra tüketimi klasik hale gelmiş Türk kahvesi ve Maden suyu önerir.



İFTARDAN SONRA KAHVEYLE BİRLİKTE MADEN SUYU TÜKETMEK GERÇEK MU?

Uzun müddetli susuzluktan sonra bedende gerçek oranda sıvı artışı olmalı bu yüzden yalnızca su değil birebir vakitte sağlıklı olan ve sıvı oranı yüksek olan besinlerde tüketmeli. Maden suyu bunlardan biridir.

Azalan mineral oranını artırarak bedenin gözeneklerini açar ve toksinlerin bu yolla atılmasını sağlar. Bunla bir arada içilen Türk kahvesi de deforme olmuş hudut sistemini içerdiği kafein uyarıcılar sayesinde yeniler.

Konsantreyi artırarak halsizlik ve yorgunluğa güzel gelir. Ayrıyeten tüketilen besinlerin gerçek bir formda enzimlenmesini sağlar.

Toplumun çabucak hemen yarısından fazlasında yemek sonrası görülen hazımsızlık ve şişkinliği önler.

Ayrıyeten sahurda da bir şişe maden  suyu içmek sonraki gün su gereksinimine daha az gereksinim duyulur.

Maden suyu ağız içinden yemek borusuna mideye ve bağırsağa kadar atık yemeklerin dışkı ya da idrarla çıkmasını sağlar. Bu da oruçluyken ağız kokusunu azaltır. 
 
Üst Alt