Son Konu

Patates suyunun sağlığa faydaları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek ne işe yarar?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
patates_suyunun_sagliga_faydalari_nelerdir_sabah_ac_karna_patates_suyu_icmek_ne_ise_yarar_1575542406_8582.png

Karbonhidrat bakımından güçlü olan patates, ölçüsüz tüketilmesi eksperler tarafından münasebetli görülmeyen besinler arasındadır. Ama gün içerisinde muayyen ölçüde vücut karbonhidrata gereksinim duyduğundan porsiyonlu tüketilebilir. Bunun yanı sıra patatesin kaynatılıp elde edildiği suyunun da insan sıhhatine inanılmaz yararları vardır. Bilhassa kanda bulunan nispetleri istikrarlar. Pekala patates suyunun sıhhate yararları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek ne işe yarar? Tüm soruların cevabı haberin detayında...

Patlıcan ailesine ilişkin olan patates, mahal altı besinlerindendir. Toprak üstünde bitki hale gelen ve çiçeklenen patates, toprağın altında yetişir. Toprakta bulunan tüm vitamin ve mineralleri barındıran patates, memleketimizde en çok Nevşehir'de yetişir. Nişasta bakımından epey varlıklı olan patatesin bilhassa suyu halinde ziyade bulunur. Şeker illeti, vücuttaki likit orantısı ve mide paklığına kadar birçok yararı vardır. Anavatanı Güney Amerika olan patates, 7.000 yıl evvel Peru dağlarında hayli yaygın halde bulunur. Birden ziyade çeşidi olan patatesin ekimi ve dağılımı ise 1540 yıllara kadar dayanır. Yöreden yöreye lezzetten lezzete tüketilme biçimi değişen patatesin topraktan alındıktan sonra konutlarda zaten yumrulanması konusunda da eksperler önemli ikazlarda bulunuyor. Zehirli hususlar içeren patatesin bu yumrulu halleri tüketildiğinde münhasıran sindirim illetlere neden olabilir. Ama patates suyu, alternatif tıpta sindirim marazlarını önlemek için tüketilir.

RIj7P_1575543768_0026.jpg

PATATES SUYUNUN YARARLARI NELERDİR? SABAHLARI AÇ KARNA PATATES SUYU İÇMEK NE İŞE YARAR?

- İleri yaşlarda görülen ve şiddetli ağrılara neden olan eklem iltihaplanmasını önleyerek uzun ömürlü kemik yapısını destekler. Mütehassıslar bilhassa bel, boyun ve sırt eklemleri ağrısı yaşayanların sistemli tüketmesi gerektiğini vurguluyor. 

- Kronik sindirim meselesi yaşayanların mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önler. Bilhassa kabızlık, mide yanması, şişkinlik ve reflü üzere yiyecekler sonucu ortaya çıkan illetlerin riskini azaltarak bağırsakların nizamlı çalışmasını sağlar. 

YXS3S_1575543792_6462.jpg

- Yüksek antioksidan özelliğini çiğ halde daha tesirli sunan patates suyu karaciğer ve safra kesesinin birebir sıra tüm vücuttaki toksinleri de azaltır. Bu atıkların böbreklerde oluşturduğu taş ve kumu da önleyerek. İdrar yolu ile hepsini vücuttan atar.

- Ağız içi ve dişi yaraları içinde patates suyu yararlıdır. Hem iltihaplarını azaltır hem de ciltteki deformeyi önler. B vitamini sayesinde yine oluşmanın da önüne makbul.

3kbgQ_1575544420_5738.jpg

- Yorgunluk, uykusuzluk ve gerilim üzere durumlarda artan göz altı halkaları ve morlukları içinde patates suyuna bir ped pamuğu batırıp gözün etrafına koyup 10 dakikada bir değiştirerek bu tatbik yapılabilir.

- Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler buna bağlı yüksek tansiyonu da düzenleyerek felç ve inme illetlerinin yaşanmasını maniler. Bu durumların yanı sıra kalp kaslarını ve damarlarının sıhhatini koruyarak mümkün riskleri azaltır. 

LSNS5_1575543822_9732.jpg

- Düzeli tüketilen çiğ patates suyu eklemlerde biriken ürik asidi azaltarak gut illetini önler. Tıpkı devirde ödem birikiminin de önüne geçerek iskelet yapısını korur. 

- Saç hücrelerinin sıhhatini koruyarak süratli uzamasını sağlar. Başkaca kullanılan şampuanın içerisine eklendiğinde beyaz oluşumunu önler. Tıpkı devirde patates suyu ile yüzü sistemli yıkarsanız sivilce ve akne nispetini azaltmış olursunuz. 

PATATES SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Umumiyetle al yüzeyli patateslerin çiğ su tüketimi daha sağlıklıdır. Sirkeli suda düzgünce yıkanan patatesler kabukları ile birlikte meyve sıkacağında sıkılır. Çıkan suyu atlandırmak için yarım bardak havuç suyu da ekleyebilirsiniz. 

zHF5s_1575543744_4705.png
 
Üst Alt