Son Konu

Her Tatil Beldesinde Görülen Yazlıkçı Teyzelerin Olmazsa Olmaz 13 Özelliği

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-445d424c318602ae938da92976da4425bed90614.jpg


Bu yaz sıcaklarında, her tatil bölgesinde mutlaka bulunan o efsane insanı karşınıza yeniden çıkartıyoruz. Buyrun size tonton yazlık teyzeleri...


1. Yazlık teyzelerinin üniforması, Buldan bezi olarak tabir ettiğimiz bu efil efil elbiselerdir. Bunların batik olanı, geyik baskılı olanı gibi çeşitli modelleri bulunur kendilerinde.




"Pazardan aldım Nuran, 10 lira. Hiç terletmiyo, yeri de iyi bak"

2. En büyük hobileri, aynı bölgede oturan ahretlikleriyle akşam çay bahçesine gidip okey oynamaktır. Böyle bir okey rekabetini hiçbir oyun salonunda göremezsiniz.


uploads.tapatalk-cdn.com
"Şükran'cım okeyi alnına yapıştır istersen hahayttt"

3. Aşağıda bir modelini görmüş olduğunuz hasır siperlikler, şu an yeryüzünde sadece ve sadece yazlık teyzeleri tarafından kullanılmakta olan önemli bir aksesuardır.



"Çarşıya pazara bunsuz gidilmez"

4. Şılaps diye hemencecik ayağa geçirmelik bu parmak arası terliklerin iri güllü olanları, teyzelerimiz tarafından aşırı tercih edilir.



"Ay sebzeci geçiyo... Geldim geldiiiiiiim (şıpıdık şıpıdık)"

5. Şu dünyada eğer herkesin bir görevi varsa, yazlık teyzelerinin en önemli görevi de balkonda taze fasulye ayıklamaktır. Ama kesinlikle mutfakta değil, balkonda!



"Şunları ayıklarken gelene geçene bakayım bari. Yavrum pansiyon mu arıyorsunuz şşş beyazlı?"

6. Evden dışarı çıkıp insan arasına karışmanın adı onların dilinde "Aşağı inmek"tir. Aşağı inmek için yukarda oturmak gerekmez. Aşağı, çarşı demektir.



"Kız çok bunaldım hadi inelim aşağı da hava alalım biraz"

7. Yazlık teyzelerimiz aynı zamanda çok iyi birer ekonomist oldukları için şemsiye ve şezlonga hayatta para vermezler. Popüler plajın yanındaki halk plajına kendi hasırlarını serip, ufak bir cumhuriyet kurarlar oraya.



"Oranın denizi de aynı, buranın da aynı. Allah'ın denizine para mı vericem ben ayol?"

8. Uzun süredir gördükleri pazar esnafı ile artık müşteri-satıcı değil, kankito olmuşlardır. Eğer bir pazarcıyı "ÇÜRÜKLERİNİ KOYMA BAK KAFANA ATARIM" diye tatlı tatlı tehdit eden birini görürseniz, o bir yazlık teyzesidir.



"Geçen verdiğin dolmalık biberlere benzemesin bak, sinirlendirme beni"

9. Gençleri pek severler ama bir süre severler. Bütün yaz kafalarının şişmesinden hoşlanmazlar ama sokakta gördükleri zaman da yaklaşık yarım saat kadar ucu bucağı olmayan lafa tutma yetenekleri vardır.



"Naptınız, çıktınız mı tekne turuna? İyi iyi... Ben de ilaç yazdırdım şimdi"

10. Akşam saat 4 olmadan denize gitmeleri imkansıza yakındır. Vıcık vıcık insan kalabalığından ve güneşin onları hasta etmesinden büyük imtina ederler.



"Gidilmez şimdi, katiyen gidilmez. Beyin kanaması geçiririz mazalllah"

11. Denize girdikleri zaman yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika arası hareketsiz bir şekilde sırt üstü yatma yetenekleri vardır. Zinhar batmazlar, öylece yüzeyde durabilirler.



(Teyze temsilidir)

12. Gerçek birer klima düşmanı olan bu teyzeler, vantilatörü yavuklusu gibi severler. Onların salonunun en kıymetli köşesinde haldır haldır dönen bir vantilatör mutlaka bulunur.



13. Yatılı misafirleri geldiği zaman en büyük etkinlikleri, onları dondurma yemeye götürmektir. Bu yüzden kenarda köşede ısmarlamalık dondurma paraları mutlaka bulunur.



"Sen bize ordan ikişer top ver. İkişer yeriz di mi? Üç çok gelir çünkü."
 
Üst Alt