Son Konu

İmamoğlu ve Soyer'den Tanju Özcan'a 'Göçmen' Tepkisi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-a28e342f76899af39e76a7b9c017a9244bfaff11.jpg


Kentte yaşayan yabancı uyruklulara su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan CHP'li Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer'den reaksiyon geldi.






CHP'li Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan'ın sığınmacılara su faturasında ve katı atık vergisinde 10 kat artırım yapacaklarını açıklaması tartışma yarattı. 

CHP Mahallî İdarelerden Sorumu Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun'un "Parti siyasetleri ile taban tabana zıt" açıklamasının akabinde, CHP'li öbür belediye liderlerinden da Özcan'a itirazlar geldi.


İmamoğlu: "O çeşit telaffuzları kabul etmiyorum"




Birleşmiş Milletler'de mültecilerden sorumlu masanın sorumlusuyla işbirliği yaptıklarını belirten İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, "Kaç milyon beşere hizmet veriyoruz? Ulaşımla ilgili 15 milyon küsür, artı yolcusu, artı turisti diyoruz lakin başka sayılara baktığınızda iki milyona gerçek giden sığınmacı, mülteci ya da vatandaş olmuş olanlar üzere birtakım yeni sayıları üstüne koyduğunuzda biz tahminen 18-19 milyona hizmet ediyoruz" dedi. 

Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan'ın tavrıyla ilgili "O çeşit telaffuzları kabul etmiyorum" diyen İmamoğlu, "Türkiye’de ne yazık ki durdurulamayan bir akım var. 5-6 milyon sayılarına gerçek gittiği iddia edilen bir süreç var. Bu artık demografinin tümden değişimine giden bir altlık oluşturuyor. Bütün bunların temelden ele alınacağı bir periyodu oturup konuşmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.


Soyer: "Din, lisan, ırk fark etmeksizin kimseyi hizmetten mahrum bırakamam"




İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, FOX TV’de katıldığı programda “İzmir’de 150 bin civarında göçmen var. Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk. Onların gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak bir sorun yaratılmasına imkan vermemek için çabalıyoruz. Adalet arayışları, toplumsal hayata entegrasyonları ne varsa bunlarla ilgilenen ünitemiz var. Onlar bir biçimde hayatın içerisindeler. Onlarla yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" dedi. Soyer bu kelamlarına gelen yansıların akabinde toplumsal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. 

"Açık hudut siyaseti ile ülke sonlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan hudutlarımızdan giriyor" diyen Soyer, "Benim vazifem ise İzmir'de toplumsal barışı korumak ve her beşere eşit hizmet vermeye devam etmektir" dedi. Soyer devamında şöyle dedi:

"Din, lisan, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten mahrum bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden evvel uygulanan yanlış siyasetlere değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek temizlere kesilen hiçbir ceza bize ilişkin olamaz."





 
Üst Alt