Son Konu

En besleyici iftar menüsü nasıl hazırlanır? 23. gün iftar menüsü

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
en_besleyici_iftar_menusu_nasil_hazirlanir_23_gun_iftar_menusu_1617783385_9183.jpg

Ramazan'ın bitmesine bir hafta kaldı. 11 aydır hasretini çektiğimiz bu mübarek günleri geride bırakırken sofralarımızda tattığımız yeni lezzetlerin, tanımların yer aldığı Lokma.net'in takipçilerine özel olarak hazırladığı ayrıntılı iftar menüsünün de 23. menüyü bugün sizlerle paylaşıyoruz.

Türk mutfağına has lezzetli ve sağlıklı iftar menüsü hazırlamak isteyenler '' Bugün ne pişirsem, iftara ne yapsam?'' sorusuna karşılık arıyor. Rahmet ayı olan Ramazan 23.gününde sağlıklı ve pratik iftar menüsü hazırlamak isteyenler şık sofralarla hazırlıklara başladı. Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirilmesinden ötürü sahur ve iftarda sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyeceklerin olması kıymetli olmaktadır. Siz, sanki bu akşam iftara ne yapsam diye düşünürken biz menüyü çoktan hazırladık bile! Hazırsanız 23. gün iftar menüsü gümbür gümbür geliyor. Doyurucu ve lezzeti bol iftar çorbaları tanımları arıyorsanız çeşmi nigar çorbası tam size göre! Ana yemekte pratik ve ekonomik boşnak mantısı yanında zeytinyağlı soğan dolması var! İftar tatlıları olarak ferahlatıcı yaz şöleni pastası ile keyifli son! Yarının menüsü için takipte kalın!

Kaçıranlar için 22. gün iftar menüsü:

23. GÜN İFTAR MENÜSÜ

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI:

Osmanlı mutfağının hoş tanımları ortasında yer alan çeşmi nigar çorbası tanımını sizler için araştırdık. Akşam yemeklerinde mükemmel bir çorba pişirmek istiyorsanız kesinlikle bu tanımımızı sizler de denemelisiniz. İşte en kolay çeşminigar çorbası tanımı...



Farklı bir başlangıçla menünüz için yumuşacık içimli, varlıklı aromalı bir teklifimiz var! Sütlü terbiye soslu, kırmızı mercimekli ve soğanlı bu çorbaya baharatlı sos çok yakıştı!

SOĞAN DOLMASI:

Sofralara başlangıç sonrası getirebileceğiniz hem zeytinyağlı hem de ana yemek yerine geçebilecek olan soğan dolması, kendine hayran bırakıyor. Tane tane olan dizimiyle sunumu epeyce şık olan enfes soğan dolmasının tanımını denemek için kesinlikle haberimizin ayrıntılarına göz atmalısınız.



Türk mutfağında dolma deyince akan sular durur! Maharetli ellerden çıkarsa tadına doyulmayan bu tanımın ustası olmaya hazır olun. İşte görüntülü anlatımıyla zeytinyağlı soğan dolması!

BOŞNAK MANTISI:

Türk mutfağında kıymetli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı ismiyle satılan lakin Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tanımın ismi Boşnak mantısı. Sizler için Boşnak mantısı meskende nasıl yapılır araştırdık. Arda'nın Mutfağı lezzetlerinde aldığımız enfes Boşnak mantısı tanımı haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.



6 adet milföy hamuru ve sırf 100 gram kıyma ile enfes bir mantı hazırlayabilirsiniz! Bol yoğurtlu, pul biberli soslu bu tanım iftar sofranızı taçlandıracak pratik bir seçim.

BUZLUK PASTASI:

Buzlukta saklanan aperatif tarifler her vakit hayat kurtarır. Çoklukla yaprak sarma, sigara böreği ya da daha birçok saklansa da artık sizlere buzlukta saklanabilen enfes bir pasta tanımını veriyoruz. Basitçe ikram edebileceğiniz buzluk pastası yaz aylarının da vazgeçilmezi. Pekala buzluk pastası nasıl yapılır? Tanımı haberimizin ayrıntılarında.



Kat kat renk ve lezzetle dolu yaz şöleni pastası sizin ve ailenizin gücünü anında yükseltecek! 

GÜZEL İFTARLAR...
 
Üst Alt