Son Konu

Hangi Yazıcıyı Almalıyım?

adanali

Yeni Üye
Katılım
20 Eki 2019
Mesajlar
11,158
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Konum
Adana
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bu yazımızda sizlere Hangi yazıcıyı almalıyım? En uygun yazıcı hangisidir? Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz? Sorularına yanıt vermeye çalışacağım. Bir yazıcı satın alacağınız zaman çok fazla seçenek ve teknik detay emin olun kafanızı karıştıracaktır. Aslında bir yazıcı almak olabildiğince basit bir konu. Öncelikle kendinize “ben şu fiyata bir yazıcı arıyorum” şeklinde net bir rakam belirlemeniz gerekiyor. İkincisi ise alacağınız yazıcıyı ne amaçla kullanacağınız (okul, iş yeri, ofis, kişisel v.s.) oldukça önemli. Fiyat ve yazıcının kullanım şekli belirlendiyse kendinize uygun yazıcıyı küçük bir araştırma ile rahatlıkla satın alabilirsiniz.
Şunu baştan belirteyim. Ucuz etin yahnisi olmaz! Piyasada gördüğünüz ucuz yazıcılardan alacak kadar zenginseniz (!) bu yazıyı hiç okumayın. Bu ucuz yazıcılara baktığınızda ilk başta çok cazip gibi geliyor. Bir çok özelliği içerisinde barındıran bu yazıcılarda neredeyse yok yok! Ama bu yazıcıları emin olun uzun süre kullanana hiç rastlamadım. 150 TL gibi bir fiyata aldığınız bazı çok fonksiyonlu renkli yazıcılar kısa süre içerisinde kartuşları değiştirmek zorunda kalırsınız. Çünkü üzerindeki kartuşlar %50 doluluk ile gelmekte. Yeni kartuşları almaya kalktığınızda ise 100-120 TL gibi bir fiyat karşınıza çıkacak. Dolum dediğimiz ucuz kartuşları kullanmaya kalktığınızda yazıcınız ya kabul etmeyecek yada bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Ayrıca bu tür yazıcıları uzun süre kullanmazsanız bu kez yazdırma başlıklarının kuruması sorunu ile boğuşmak durumunda kalırsınız. Emin olun durum aynen bu!
Bu nedenle bir yazıcı almayı planlıyorsanız sağlam ve kaliteli bir ürün almaya çalışın. Gerek bireysel gerekse işyeri olsun söz konusu bir yazıcı olduğunda amaç sadece ve sadece baskı/tarama (renkli-renksiz) ise kesinlikle LASER YAZICILAR ilk seçeneğiniz olsun! Bu tipte yazıcılar sizi asla pişman etmeyecektir. Lazer yazıcılar, yazıcılar içerisinde hız ve kalite bakımından en iyi yazıcı türleri arasında yer almaktadır. Bu tipte yazıcılardan matbaa kalitesinde bir çıkış alınabilmektedir. Özellikle sürekli baskı yapılan yerlerde vazgeçilmez yazıcılardandır. Lazer yazıcıların kalite ve hızlarının yanında en büyük özellikleri kuşkusuz diğer yazıcılara göre daha sessiz çalışmalarıdır. Laser yazıcılar fotokopi makinelerinde olduğu gibi baskıda toner kullanılır. Renkli baskı yapan lazer yazıcılar da mevcuttur. Lazer yazıcılarda kullanılan baskı yöntemi fotokopi makinesindekine benzer. Lazer yazıcılar, satır satır yazmak yerine sayfa sayfa yazar.
Piyasada en çok tercih edilen yazıcı markaları “Canon, Brother, Xerox, Hp ve Samsung!”. Bu yazıcılar kendini kanıtlanmış, üst düzey çıktı üreten kaliteli markalardan.
Diğer bir önemli husus ise eğer “fotoğraf” gibi daha kaliteli çıktılar elde etmek istiyorsanız o zaman Laser değilde “Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı” almanız gerekiyor. Bu tipte yazıcılar fotoğraf v.b. çıktılar elde etmede kullanılır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar kâğıt üzerine baskı yapabilmek için sıvı mürekkep kullanır. Nokta vuruşlu yazıcılardaki gibi şeritleri bulunmaz, bunun yerine mürekkep depoladıkları kartuşları vardır. Normal kâğıtlar dışında aydınger, asetat ve genelde kendi üretici firmaları tarafından üretilip pazarlanan özel kâğıtlara “yüksek kalitede” baskı yapabilir.
Aydınger kağıdı;
parlak yüzeyli, yarı saydam, her çeşit yağdan arı, açık grimat renkte olan kâğıt çeşididir.
Bir diğer yazıcı çeşidi ise Nokta vuruşlu yazıcılardır. Bu yazıcılar yazma işlemini, yazma kafası üzerinde bir matris şeklinde dizilmiş küçük iğneciklerin kâğıt ile yazıcı kafası arasında duran karbon bir şeride vurması ile gerçekleştiren yazıcılardır. Baskı kalitesi modern yazıcılara göre kötü olduğundan günümüzde belirli amaçlar dışında pek fazla kullanılmamaktadır. Nokta vuruşlu yazıcılar kenarlarında delikler bulunan, sürekli form adı verilen kâğıtlara baskı yapabildikleri gibi normal kâğıt üzerine de baskı yapabilir. Yazma şeritleri birkaç renkten oluşan modeller renk gerektiren grafikler için kullanılır. Genellikle “siyah, kırmızı, mavi, sarı” bantlar taşıyan şerit, değişik renkler gerektiğinde aşağı yukarı hareket ettirilir. Renkli nokta vuruşlu yazıcılar, sınırlı sayıda renkleri elde etmek için kullanılır. Sınırlı çözünürlük ve grafik yetenekleri, gürültülü çalışmaları, düşük hızları gibi olumsuz özellikleri olan bu tür yazıcılar; sadece harf ve rakamlardan oluşan kayıtların basılmasını gerektiren muhasebe ve bankacılık gibi işlerde kullanılmaktadır.
Neyse sadede gelelim! Çok uzun bir yazı oldu.

  • Fotoğraf gibi baskı işlemlerinde kullanılacak yazıcı tipi >>> Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı
  • Banka, Muhasebe gibi salt bilgisayar (form) çıktısı almak için >>> Nokta Vuruşlu Yazıcı
  • İşyeri veya Kişisel baskı işlemleri için >>> Lazer Yazıcı
Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz?
Kişisel Tarama ve Çıktı elde etmek için tavsiyem (şahsen yıllardır sorunsuz kullandığım yazıcıdır.) Brother DCP-1511 Fotokopi + Tarayıcı + Laser Yazıcı >>> 500 TL Civarında bu yazıcı. Hem ofis hemde kişisel olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz mükemmel bir yazıcı. Kimlik, Tarama ve Fotokopi özelliği’de bulunuyor. Şu ana kadar yüzlerce çıktı aldım. 3 Yıl önce aldığım bu yazıcı sadece bir kez TONER değiştirdim.
Brother-DCP-1511.jpg

Daha ucuz ve ufak bir şeyler isteyenler için Brother LaserJet HL-1111 Mono Lazer Yazıcı tavsiye ediyorum. Fiyatı 270 TL civarında. Sadece çıktı almak istenler için olabildiğince ideal. Alternatif olarak HP’nin diğer Lazer Yazıcılarına bakılabilir.
Brother-LaserJet-HL-1111.jpg

Kişisel ve renkli bir yazıcı almayı planlıyorsanız işte bu durumda biraz daha fazla bütçe ayırmanız gerekiyor. Çünkü renkli yazıcılar kalitesinden dolayı biraz daha pahalı. Brother DCP-T300 Tanklı Sistem Çok Fonksiyonlu Yazıcı alabileceğiniz en uygun yazıcı. Daha üst düzey bir şey arıyorsanız Brother DCP ve Brother MCF Model yazılardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Brother DCP-T300 fiyatı yaklaşık 700 TL civarında.
Brother-DCP-T300.jpg

Bir işyerine renkli yazıcı söz konusu ise işte o zaman Laser Yazıcı devreye giriyor. Çünkü bireysel olarak kullanımda Mürekkep Püskürtmeliler ebat olarak (üstteki) daha ufak boyutta oluyor. Bir işyeri için hangi marka alınmalıdır sorusuna ceva ise daha çok SAMSUNG’un modelleri oluyor. Alternatif CANON, HP, XEROX diğer tercih edilenler arasında. Mesela en çok tercih edilen Samsung modeller SL, CLX ve CLP Modelleri. En uygun seçenek olarak şu anda önerdiğim Samsung SL-C1810W Lazer Yazıcı fiyatı 800 TL civarında. Hali hazırda bir işyeri için renkli yazıcı bakıyorsanız en düşük 750 TL’den başlayan bir bütçe ayırmalısınız. Eğer çok fonksiyonlu seçeneğiniz varsa o zaman bütçeyi arttırmanız gerekiyor.
Samsung-SL-C1810W.jpg

Bir işyerinde renkli değilde sadece SİYAH-BEYAZ çıktı elde edilecekse o zaman LAZER seçeneklere bakılmalıdır. Fiyat konusu ise emin olun çok kafa karıştırıcı. Çünkü bu konuda çok seçenek var. Olabildiğince pahalı modellerin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Çünkü başta dediğimiz gibi bu özelliktekiler neredeyse bir fotokopi makinası gibi oluyor. Bu konuda HP markası olabildiğince önde! Tabi bunu eski nesil HP Laser yazıcılara dayanarak söylüyorum. Ancak şimdilerde Samsung, Canon ve Brother kaliteli yazıcıları piyasada bulunuyor.
Aşağıda önerdiklerim sadece SİYAH-BEYAZ ve LASER YAZICI olup çok fonksiyonlu veya çıktı alma şeklinde alınabilecek en iyi en uygun ve en kaliteli ürünler. Tabi bütçe arttırıldığında buna göre daha üst düzey yazıcılara yönelmelidir. Hali hazırda bir işyeri için en düşük bütçe ile alınabilecek en uygun 5 tane yazıcı tavsiyem böyle.
Samsung SL-M2070 Çok Fonksiyonlu Yazıcı >>> 400 TL
Samsung-SL-M2070.jpg

Samsung SL-M2020W Lazer Yazıcı >>> 250 TL
Samsung-SL-M2020W.jpg

HP LaserJet Pro P1102 Lazer Yazıcı >>> 350 TL
HP-LaserJet-Pro-P1102.jpg

Canon i-Sensys LBP6030B Lazer Yazıcı >>> 300 TL
Canon-i-Sensys-LBP6030B.jpg

Brother MFC-1811 Çok Fonksiyonlu Yazıcı >>> 525 TL
Brother-MFC-1811.jpg
 
Üst Alt