Son Konu

Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan yeni detaylar geldi

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Cyberpunk 2077
için yeni malumatlar gelmeye devam ediyor. Gelen haberlere nazaran CD Projekt Red ekibi Polonya'da yalnızca memleket basınına şahsi olan bir sunuma imza atmış. Tıpkı E3 2019'da olduğu üzere örtük kapılar ardında gösterilen bu sunumda oyunun birçok detayına da konum verilmiş.

Cyberpunk 2077'den yeni detaylar ve görsel geldi

Sunumdaki detaylara geçmeden evvel yayınlanan görsele bakalım. Yukarıda da görebildiğiniz üzere oyunda kullanabileceğimiz bir motosiklet görseli yayınlandı. Oyunun daha evvel yayınlanan konsept çalışmalarında da gördüğümüz Yaiba Kusanagi isimli bu araç, Cyberpunk 2077'nin de en şahsi araçlarından biri olacak. Bu hususî aracı bir kenara bırakıp sunuma geçtiğimizde ise aşağıdaki detaylar oynanış görüntüsünden aktarılmış durumda;

- Oyunda bildiğiniz üzere birçok satıcı olacak. Tekrar de kimi satıcıların nadir eşya ve silahlara sahip olacağı ve birtakım satıcıların da zahir bir devirde şahsi eşyalar satabileceği belirtilmiş. Ayrıyeten kimi kişisel eşyaların pazarda ne kadar az ise bulunabilirliğinin de o kadar az olacağı belirtilmiş.

- Hekleme seviyenizi geliştirdikçe oyun size farklı kapıları da açmış olacak. Yani E3 medyasında belirttiğimiz üzere evvel olağan kilit ve kapıları açabiliyorken, bu özelliğinizi geliştirdiğinizde sabit silahlar, kameralar ve daha birçok noktayı hekleyebileceğiz. 

Cyberpunk-2077den-yeni-detaylar-ve-gorsel-geldi_1.jpg

- Oyundaki kimi güncellemeleri yalnızca o işin eksperleri yapabilecek.
Yani E3 2018 görüntüsünde olduğu üzere bir protez takmak istediğimizde o işin eksperini bulmamız gerekiyor. Bunun dışında bıçağımıza zehir ekleme üzere ufak gelişmeleri dilediğimiz hengam yapabileceğiz. Başkaca yeteneklerinizi geliştirmek için implant takabildiğiniz üzere birtakım antrenörler ile çalışarak da bu özelliklerinizi geliştirebileceksiniz.

- Rakiplerin aldığı hasar bildiğiniz üzere oyun sahasında büyük rakamlar ile tabir ediliyordu. Bu rakamların artık daha da küçüldüğü, velev firmanın bu mevzuda farklı fikirleri olduğu ve bu fikirlerden birini de uygulayabileceği belirtilmiş.

- Tıpkı Witcher 3'te olduğu üzere taşıyabileceğimiz eşyaların bir hududu olacak. Yani seviyenize nazaran daha çokça eşya taşıyabileceksiniz.

- Bu yeni demonun her hengam olduğu üzere hayli kanlı olduğu belirtilmiş. Velev V'nin rakibine bir şişe sapladığı ve bu kanlı şişenin daha sonra bile kullanılabildiği belirtiliyor.

- Oyundaki diyalog seçeneklerinin epey geliştirildiği belirtilmiş. Örneğin V, oyundaki bir gayrı karakter olan Placide ile konuşurken odaya sair biri girer ve siz ona gerçek dönerseniz yeni bir diyalog seçeneği çıktığı belirtiliyor. Başınızı çevirmezseniz tıpkı gerçek hayatta olduğu üzere o kadarkteri görmezden gelebiliyorsunuz.

Cyberpunk-2077den-yeni-detaylar-ve-gorsel-geldi_2.jpg

- Oyundaki her özellik (hekleme, saklılık vs) 10. seviyeye kadar ulaşabiliyor. Her bir beceri için 5, yekunda 60 perkin olduğu da gelen malumatlar arasında. Başkaca bu perkleri de 5.seviyeye kadar yükseltebiliyorsunuz.

- Gösterilen yeni demoda V'nin 18. seviyede olduğu, ayrıyeten 45 seviye olan bir NPC olduğu ve bu karakterin oyunun demosundaki en yüksek seviyeli karakter olduğu belirtilmiş.

- Bir araç çalmaya çalıştığınızda etrafta polis yahut öteki çete elemanları varsa büyük gürültü kopuyormuş.

- Ana vazife dışında oyunda birçok yan vazife olacak. Başkaca Night City'nin daima yaşadığı ve yeni hizmetlere kapı açtığı belirtilmiş. yani kentte karşılaştığınız alalede bir vaka sizi farklı bir yan hizmete sürükleyebilecek. Oyundaki bu hizmet sistemi Witcher 3'te olduğu üzere işlemeyecek. Yani size ne yapacağınızı söyleyen bir hizmet sistemi yanına, implantınızı kullanarak hikayesi çözmeniz sağlanmış. Yani yapacağınız optik gelişmeler, birtakım sanal gerçeklik güncellemeleri ile hadiselere farklı bir açıdan yaklaşacak ve vazifenizi çözmeye çalışacaksınız.

- Oyunda bir siber ruhsal durum olacağı da gelen malumatlar arasında. Bu duruma müdahale edemeyeceksiniz fakat karakterdeki değişimin oyun boyunca gözler önüne serileceği ve karakterin ruhsal değişimini görebileceğimiz belirtilmiş.

Cyberpunk-2077den-yeni-detaylar-ve-gorsel-geldi_3.jpg

- Oyunun yerküresinde diyanet ögesinin mekanı büyük olacak. Yani Cyberpunk 2077 hayali bir yerküreyi gözler önüne serse debu yerküre aslında günümüz yerküresinin ilerleyen aşaması olarak resmedilecek. Bu nedenle Hristiyanlık diyaneti ve mezheplerinin oyunda gözüktüğü belirtilmiş. Velev dinlerin gazeteler tarafından "skandal yaratması muhtemel" olarak betimlendiği de söyleniyor.

- Son olarak karakter seçiminde firma geniş bir yelpaze sunacak. Yani hatun görünümünde olan fakat sesi erkek üzere olan bir karakter seçebileceğimiz üzere tam aykırısı de mümkün olacak. Karakter görünümü ve ses tonumuz bile gayrı karakterlerin bize bakış açısını değiştirebilecek.
 
Üst Alt