Son Konu

Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmi gişede rekor kırdı!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kesisme_iyi_ki_varsin_eren_filmi_gisede_rekor_kirdi_1641366264_4496.jpg

Teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in ömür hikayesini anlatan TRT ortak imali Kesişme Güzel ki Varsın Eren sineması, vizyona girdiği birinci günde rekor kırdı. Sinema, pandemi periyodunda bir buçuk günde 190 binden fazla izleyiciye ulaşan birinci Türk üretimi oldu.


HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu'nun kaleme aldığı 'Kesişme - Âlâ ki Varsın Eren' sinemasında iki şehidin hayat öyküsü, ülkemizde yaşanan terör gerçeği, Anadolu, Karadeniz'deki çetin ömür kurallarıyla amansızca uğraş eden çalışkan, fedakar, sevgi yüklü insanların ömürlerinden kesitlerle beyaz perdeye yansıtıldı.



Türk sinemasının usta isimlerinin yer aldığı sinemada; İsmail Hacıoğlu, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik rolüyle fevkalade bir performans sergiledi. Trabzonlu genç oyuncu Rahman Beşel Eren Bülbül, Alayça Öztürk Gidişoğlu Cemile Gedik, Mutlunur Lafçı Ayşe Bülbül ve Buyruk Çiçek ise Hasan Bülbül karakterlerini muvaffakiyetle canlandırdı.



PANDEMİDE EN BÜYÜK GİŞEYİ YAPAN TÜRK SİNEMASI OLDU

Tam da Eren Bülbül'ün doğum gününde, 1 Ocak 2022 tarihinde vizyona giren TRT ortak üretimi 'Kesişme: Âlâ ki Varsın Eren', bir buçuk gün içerisinde 190 bin 387 şahsa ulaşarak pandemi periyodunda en büyük gişeyi yapan Türk sineması oldu.



Pandemi sürecinde Türkiye'de vizyona giren birçok yabancı sineması de geride bırakan Kesişme, vizyondaki birinci gününde izlemek isteyenler, sinemaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sineması izleyenler toplumsal medyada beğenilerini lisana getiren iletiler paylaştı.

YURT DIŞINDA DA VİZYONDA

Sinema, yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da büyük ilgi gördü. Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç ve Danimarka'da vizyona giren sinema, 5 Ocak'ta Belçika'da, 6 Ocak'ta ise Azerbaycan'da sinemaseverlerle buluşacak.



SİNEMANIN HAZIRLIKLARI 3 SENE SÜRDÜ

Araştırma, ön imal, senaryo yazım ve üretim hazırlıkları, çekim süreci dahil toplamda üç seneye varan bir çalışmanın ve 14 haftalık çekim sürecinin eseri olan TRT ortak imali "Kesişme; Düzgün ki Varsın Eren" sinemasının çekimleri Hatay'dan başlayarak Adana, Niğde, Nevşehir, Gümüşhane, Sivas, Ankara, Trabzon, İstanbul, olmak üzere 9 kentte gerçekleştirildi.


 
Üst Alt