Son Konu

BioNTech: 'Kanser Aşısı İçin Hedefimiz 2023'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-a4d3234ddb6940ca5319c263ef3428b82fd453ee.jpg


Almanya'da yaşayan ve burada mRNA prosedürü ile dünyanın birinci Kovid-19 aşısını geliştirerek pandemi ile savaşta tarihe geçen BioNTech firması ve o firmanın sahipleri olan bilim insanları Hasret Türeci ve Uğur Şahin, yeni gayelerinin 2023'e kadar kanser ve MS aşısı geliştirmek olduğunu duyurdu. 






Kanserle uğraş konusunda kemoterapi, radyasyon tedavisi ve kök hücre nakli üzere tedavi formülleri hali hazırda mevcut. Lakin Türeci ve Şahin çifti, bunlara aşının da eklenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.


2023'e yetişmesi bekleniyor




Euronews'in aktardığına nazaran, Bild'e mülakat veren Türeci ve Şahin, kansere karşı kişisel aşı geliştirmek için çalıştıklarını aktardılar. Şimdiden Faz-2 evresinde olduklarını belirten Şahin, "Aşılarımızın, tedavi standardına kıyasla hastalar için güzelleştirme sağlayıp sağlayamayacağına bakıyoruz" formunda konuştu.

Önümüzdeki iki yıl içinde çığır açan bulgulara ulaşılabileceğine inanan çift, birinci uygulama için de 2023 yılını işaret etti.


"Yıllar evvel karar verildi"




Türeci de şunları söz etti:

"Yıllar evvel kanser tıbbında güzelleştirmeye muhtaçlık olduğunu fark ettiğimizde şöyle düşündük: Bağışıklık sistemi kilit rolde, bu nedenle bağışıklık tedavisi geliştirmeliyiz. Bunun manası da şu: Bağışıklık sisteminin milyonlarca yıllık evrimi boyunca geliştirdiği düzenekleri virüslere yahut bakterilere karşı uğraşta bilhassa kanser tedavisi için kullanmak istiyoruz."

Aşı teknolojisinin kanserli hücreler ve tümörlere karşı kullanılması için araştırmalar yaptıklarını belirten Türeci, daha evvelki bir açıklamasında da "mRNA'ya dayanan farklı kanser aşılarımız var. Birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız." demişti.

 
Üst Alt