Son Konu

4 Analist: Altın Fiyatları Bu Seviyeler İçin Hazırlanıyor!

klimaci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
151,968
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
gold-reserve-india-1597943749.jpg

Perşembe günü altın fiyatları, ABD enflasyonundaki artışa ilişkin endişelerin, fiyatların Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine yerleşmesine yol açmasıyla birlikte, altıncı seans kazancını kaydetti. Bu durum için Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, “ABD enflasyon raporunun ardından traderlar, daha yüksek enflasyon karşısında eski bir dost ararken, kıymetli metal fiyatları yükseldikçe onların kazanç hanelerine eklendi” yorumunu yapıyor.

“Altın için yeni ivme, kıştan sonra devam etmeyebilir”


Aralık vadeli altın fiyatı, %0,9 yükselerek 1.868,50 dolara yerleşti ve en aktif sözleşme 14 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti. Piyasa analisti Myra P. Saefong, fiyatların, Dow Jones piyasa verilerine göre, 20 Mayıs’ta sona eren altı günlük tırmanıştan bu yana, en uzun kazanç olan, üst üste altıncı seansta galibiyet serisini artırdığını belirtiyor.

Kriptkoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Çarşamba günü altın fiyatları, ekonomistlerin beklediği %0,6’nın oldukça üzerinde gelen tüketici fiyatları endeksindeki %0,9’luk artışın hemen ardından, destek bularak %1 yükseldi. Yıllık enflasyon, 31 yılın en büyük sıçraması olan %6,2’ye yükseldi. Gaziler Günü tatili nedeniyle Perşembe günü için planlanan ABD ekonomik verisi yoktu.
pile-of-gold-with-a-trading-chart-on-the-background.jpg
Ancak Citibank stratejistleri, değerli metal için yeni ivmenin kıştan sonra devam etmeyebileceği konusunda uyardı. Aakash Doshi liderliğindeki Citi stratejistlerinden oluşan bir ekip, Çarşamba günü geç saatlerde müşterilere yaptığı bir bildirimde şu seviyeleri işaret etti:

Altın fiyatları, bu hafta 1.850 dolar civarında tutulursa, yeni yatırımcı girişlerinin gerçekleşmesi muhtemel ve bir sonraki yukarı yönlü hedef 1.900 dolar olabilir.

Bununla birlikte, Aakash Doshi, kısa vadeli faiz oranları piyasalarında daha güçlü bir ABD doları ve daha agresif bir Fed fiyatlandırmasının “enflasyon dürtüsü güçlü görünse bile altın fiyatlarının neşelenmesi için ters rüzgarlar” olduğunu söylüyor. Citibank’dan Aakash Doshi ve ekibi, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Daha kalıcı enflasyon ve hatta stagflasyon potansiyeli ile ilgili endişeler, TIPS, altın ve kripto için enflasyondan korunma talebini destekliyor. Bu da Kasım TÜFE’sinin temel gücünü göstermeye devam etmesi gerektiği için, kısa vadede tematik olarak devam edebilir.

Citibank, altın fiyatları tahminlerini yukarı yönlü revize etti

Altının kazançları, Perşembe günü de devam eden güçlü bir dolar ile aynı zamana denk geldi. ICE ABD Dolar Endeksi (DXY), %0,3 artarak 95,142’ye yükseldi. Doların gücü, genellikle dolar cinsinden varlıkların fiyatlarına ağırlık verir. GoldCore pazarlama direktörü David Russell, verdiği bir demeçte altın rallisinin aslında “hala çok erken aşamalarda” olduğunu söylüyor ve altın piyasasının “önemli ölçüde daha yüksek bir fiyat hareketinden önce durabileceğine” inanıyor. David Russell, şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Altın fiyatları için 50 günlük hareketli ortalama, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkarsa, bu, ralliyi teyit etmesi muhtemel kilometre taşları arasında olacak.
gold-funds-offer-8-37-returns-in-one-year-should-you-exit-1024x640.jpg
FactSet verilerine göre, Aralık vadeli altının 200 günlük MA’sı Perşembe günü 1.795,75 dolarda, 50 günlük MA’sı ise 1.783,32 dolardaydı. Bu arada Citibank, sıfır ila üç aylık altın fiyat hedefini %11 artırarak 1.900 dolara ve dördüncü çeyrek tahminini 1.700 dolardan 1.800 dolara yükseltti. Ancak Aakash Doshi, emtianın gelecek yıl 2.100 doların üzerinde yeni nominal zirveler kaydetmesi için bir “şişman kuyruk riski” (fat tail risk) fiyatladıklarını söylese de, temel durumları 2022’nin ikinci yarısı için 2023’e kadar düşüş gösteriyor. Citibank stratejistleri, Fed’in Aralık FOMC’sinde daha hızlı bir tapering hızı sinyali vermesini bekliyorlar.
 
Üst Alt