Son Konu

Sağlıkta Yeni Oyuncu: Amazfit GTS 2 Akıllı Saat İncelemesi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
saglikta-yeni-oyuncu-amazfit-gts-2-akilli-saat-incelemesi.jpg

Ülkemizdeki teknoloji markaları ortasına yeni bir oyuncu daha katıldı. Amazfit, Türkiye pazarına resmi olarak girdi ve çabucak ardından de aygıtlarını tüketicilerin beğenisine sundu. Aslında Amazfit'in gerisinde Çin merkezli Huami şirketi var ve Huami, aslında Xiaomi'nin akıllı bileklikleri olan Mi Band serisinin de birebir vakitte üreticisi. Şirket artık ülkemizde de Amazfit eserleri ile yer alacak.

Amazfit için sıhhat alanında faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz ve şirketin buna uygun olarak da çok sayıda akıllı saati ve akıllı bilekliği bulunuyor. Ayrıyeten TWS kulaklıklarının da olduğunu söyleyebiliriz ki bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde tekrar satışa çıkan uyku kulaklığı Amazfit ZenBuds oluyor. Uykuya özel bir kulaklık olması onu bir epey farklı kılarken vakti gelince onu da inceleyeceğiz lakin bugün bahsimiz Amazfit'in akıllı saati GTS 2 olacak.

Bilhassa son devirde akıllı saat ve akıllı bilekliklerde adeta bombardıman yaşanıyor diyebiliriz. Art geriye yeni çıkan saatler ortasında benzeri özellikler olduğu üzere, yelpazenin geniş olması da elbette ki tüketiciye yarıyor. Amazfit GTS 2 de bu yelpazenin renklerinden biri halini alıyor. Pekala, ne kadar alımlı, özellikleri ve farkları neler?

Amazfit GTS 2: Tasarımı ve Ekran


Amazfit GTS 2, dikdörtgen biçimli bir akıllı saat. Bu dizaynıyla daire formunda kadranlı bir saat istemeyen, öte yandan gerek ekosistem gerek fiyatı yüzünden Apple Watch'u da tercih etmeyenlere hoş bir alternatif. Beğenilen, son devirde bu dizaynla da sık müsabakaya başladık; OPPO Watch ve realme Watch da bunlardan biri olurken, yeniden Huawei Watch Fit de emsal aygıtlar ortasında kıymetlendirilebilir.

Amazfit GTS 2'nin beğendiğimiz yanı ise ziyadesiyle hafif olması, buna rağmen kaliteli görünmesi ve bunu hissel olarak da aktarabilmesi. 42mm'lik saat, alüminyum alaşımlı kasası ile 9.7 mm kalınlığında ve böylelikle çok çıkıntı yapmıyor, silikon kayışı da kolda ziyadesiyle rahat duruyor. Yalnızca 24 gram yüküyle da konunuzda neredeyse hissetmiyorsunuz. Doğal ki bu saat, maskülen saat yapısını sevenler için uygun bir seçenek olmayacaktır. Bu ortada saatin sırf gri renkli kayışı yok, ayrıyeten pembe ve siyah renkle de bulabiliyorsunuz.

Ekrana geldiğimizde ise, Amazfit GTS 2'de 1.65 inç büyüklüğünde bir ekran yer aldığını görüyoruz. AMOLED panelin kullanıldığı bu ekranda 348x442 piksel çözünürlük sağlanırken, piksel yoğunluğu da 341 ppi düzeyinde. Panelin AMOLED olması, renklerin hoş görünmesi için değerli sebep olurken, çözünürlükle de bu destekleniyor. Ekran parlaklığıyla dış yer kullanımında görünürlük yüksek olurken, iç yerlerde da âlâ bir görüş sağlıyor. Bu ortada ekranın her vakit açık modu olduğunu da söyleyelim. Alışılmış ki bunun pil ömrünü değerli ölçüde kısalttığı da açık.

Saatte çeşitli ekran yüzleri de yer alıyor. Bunlar şu an için 60 – 70 adetle sonlu. Seçenekleri de uygulama üzerinden görebiliyorsunuz.

Amazfit GTS 2 Özellikleri Neler?

Artık biraz da Amazfit GTS 2'nin özelliklerinden bahsedelim. Varsayım edebileceğiniz üzere, bu saatte de çeşitli spor işlevleri yer alıyor, aktivite takibi yapılıyor ve bir nevi sizin sıhhat koçunuz halini alıyor. Saatin bunu destekleyecek kâfi özellikleri var. Spor modlarından vs. bahsedeceğiz. Lakin onlara geçmeden temel özelliklerinden bahsetmek daha hakikat olacak.

Öncelikle bu saatin suya karşı güçlü olduğunu bilin. 5 ATM, yani 50 metreye kadar suya dayanabiliyor. Üzerinde hava basıncı sensörü, ivme sensörü, jireskop, jeomanyetik sensör ve ortam ışığı sensörü yer alırken, saatin tabanında da üretici şirket Huami'nin kendi geliştirdiği BioTracker 2 biyolojik data sensörü bulunuyor ve bununla kan oksijen doygunluğu da ölçülebiliyor.

Saatte yerleşik olarak GPS ve GLONASS dayanağı yer alıyor. Böylelikle koşuya çıktığınızda bilgilerinizi Strava ve Google Fit üzere 3'üncü parti uygulamalarla da paylaşabiliyorsunuz.

3 GB dahili hafızası bulunuyor. Bu sayede MP3 formatında 500 – 600 adet şarkıyı saate yükleyebilirsiniz. Müziği ister kendi üzerindeki hoparlörleri, ister saate bağlayacağınız bir Bluetooth kulaklık üzerinden dinleyebilirsiniz.

Pekala, Amazfit GTS 2 ile telefon konuşmalarını yapabiliyor musunuz? Evet, hatta bu mevzuda düzgün de performans gösteriyor. Mikrofon ve hoparlör performansı çok kâfi durumda; böylelikle telefonunuza gelen davetleri saat üzerinden rahatlıkla cevaplayabiliyorsunuz.

Saat hem Android hem iOS işletim sistemi ile uyumluluk gösteriyor, böylelikle herkes tarafından kullanılabilir. Doğal ki bunun için bir uygulama kullanmanız gerekli. Uygulanın ismi Zepp ve bu uygulamayı hem Android hem iOS uygulama marketinde bulabiliyorsunuz. Uygulamadan da az sonra daha ayrıntılı bahsedeceğiz fakat hazır uyumluluktan bahsetmişken Amazfit GTS 2'nin ilişki konusunda da birkaç şey söylemek gerek.

Uygulamayı indirdikten sonra klasik olarak yönergeleri takip ederek ilişkiyi sağlayabiliyorsunuz, burada hiçbir sorun yok. Lakin yalnızca bunu yaptığınızda, telefonunuza gelen davetler saate düşmeyecek. Enteresandır, bunun için uygulama içinde yer alan Telefon sekmesine geldiğinizde, sizden saati Bluetooth ile bağlamanızı istiyor, fakat saat aslında bağlı görünüyor. Birkaç denemeden sonra bunu da hallediyorsunuz, lakin bunun baş karışıklığı yarattığını da söylemek lazım; muhtemelen bir güncelleme ile gidereceklerdir.

Amazfit GTS 2 Spor Yetenekleri ve Uygulama

Artık gelelim Amazfit GTS 2'in sıhhat takibi konusunda yaptıklarına. Bu ortada GTS 2'nin sıhhatinizi ve zindeliğinizi takip etme yolunda sunduğu her şeyin aslında bir başka Amazfit saat modeli GTR 2 ile birebir olduğunu da söyleyelim. Esasen bu 2 saat aslında birbirinin farklı dizaynlı alternatifi oluyor. GTR 2, daire biçimli dizaynla geliyor.

Saatte, iç yer aktivitesini izlemek ve adım sayılarını takip etmek, öte yandan uyku takibini yapabilmek için ivmeölçer ve jiroskop hareket sensörleri çalışırken; koşu, bisiklete binme ve yüzme üzere açık hava etkinliklerini izlemek için de yerleşik GPS'e iş düşüyor. Az evvel bahsettiğimiz BioTracker 2 optik sensörü de kalp atış suratı ve daha detaylı dataları işleyebiliyor.

Saat 90 farklı spor tipini izleyebiliyor. Bunlar; koşu, yürüyüş, bisiklet, dış yer ve iç yer sporları, dans, dövüş sporları, su sporları, kış sporları üzere gibi kategoriler halinde bulunuyor. Yapacağınız spor çeşidine uygun seçimi böylelikle basitçe saat üzerinde bulabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra kalp atış suratı, SpO2 ölçümü, uyku takibi ve gerilim tahlilini nizamlı olarak yapabilen saat, kondisyon takibi konusunda da pek güzel sonuçlar üretiyor. Tüm edindiği bilgileri de uygulaması üzerinde ayrıntılı formda raporluyor.

Zepp uygulaması üzerinden tüm bilgilerinize anında erişebiliyorsunuz. Burada adım sayısı başta olmak üzere, yaktığınız kalori ölçüsü, uyuduğunu müddet, kalp atış suratını, gerilim düzeyiniz sırasıyla yer alıyor. Altta bir de PAI kısmı var. Pekala, PAI nedir?



PAI Nedir?

PAI, Personal Activity Intelligence, yani Şahsî Aktiflik Zekası manasına geliyor ve kişisel fizyolojik aktivitelerin bir göstergesi olarak kullanılıyor. PAI puanınız ne kadar yüksek olursa, o derece faal yaşıyorsunuz manasına gelirken, bu puanı da elbette yaptığınız etkinlikler karşılığında kazanıyorsunuz. Doğal ki bu puanlama sistemi kalp atış suratınıza endeksli olarak hesaplanıyor. Bu sistem bilhassa kendine spor konusunda ve etkin ömür manasında amaçlar belirleyenler için pek motive edici olacaktır. Bu ortada uygulamanın derinlerine çok daha geniş seçenekler yer alıyor. Beden ölçülerinizi belirleyebiliyorsunuz. Ayrıyeten Amazfit'in akıllı tartısı ile de entegre edebilir ve böylelikle beden kompozisyonu kısmındaki bilgileri de doldurabilirsiniz.

Uygulamanın bizim kullandığımız kıymetli kısımları ise elbette saat dahilinde spor takibi ve uyku takibi mevzularında oldu. Her ikisinde de değerli ölçüde detaylı istatistikler hazırlayabildiğini gördük. İdman kayıtlarına girdiğinizde, burada yaptığınız idman sonucunda ne kadar kalori yaktığınızdan nabız düzeylerine ve nabız dilimlerine erişebiliyorsunuz. Yeniden benzeri sonuç öteki başlıklar için de geçerli durumda. Mesela uyku takibine geldiğinizde, haftanın hangi günleri ne kadar uyumuşsunuz görebiliyor, ayrıntılarına girdiğinizde ise ne kadar mühlet derin ne kadar mühlet hafif uyuduğunuzu, uykudaki nefes kalitenizi görebiliyorsunuz. Ayrıyeten uyku öncesi neler yaptığınızı ve uyandığınızda nasıl hissettiğinizi kayda geçirebildiğinizi de söyleyelim.

Amazfit GTS 2 Pil Ömrü Ne Kadar?

Evet, Amazfit GTS 2 geniş seçeneklere sahip bir akıllı saat oluyor. Pekala, bunlardan yararlanabilmek için ne kadar müddetiniz var? Yani pil ömrü ne kadar gidiyor?

Şirketin tabirine nazaran Amazfit GTS 2, tipik kullanımda 7 güne, temel kullanımda ise 20 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Elbette bu mühletler muhtemelen şirketin muhakkak kıymetlerde yaptığı testler sonucunda ortaya çıkmıştır, fakat gerçek kullanımda bu müddet daha kısa. En azından bizim farklı senaryolarda kullandığımız mühlet içinde aygıtı bir sefer 2'inci ve bir başka kullanımda ise 5'inci gün sonunda şarj ettiğimizi söyleyelim.

Bu ortada şirket öte yandan saatin ağır kullanımlarda da 3.5 gün müddette pilini bitireceğini de söylüyor. Yani pil konusu büsbütün sizin kullanımınıza bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Şayet 7/24 kalp atışını izlerseniz, uyku asistanını kullanırsanız, ekranı her vakit açık konuma alırsanız yahut telefonunuza gelen tüm bildirimleri saatinize alırsanız, bu mühlet doğal ki gerçek orantılı olarak kısacaktır. Lakin kullandığımız onca akıllı saat ortasında Amazfit GTS 2'nin pil ömrü konusunda bizi çok etkilemediğini söylemek hakikat olacak. Bilhassa bu fiyat bandında.

Bu ortada bildirimler demişken, evet, saat üzerine telefonunuzdaki tüm bildirimlerinizi alabiliyorsunuz. Zepp uygulaması içinden hangi bildirimlerden uygulama gelmesini istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bildirimler geliyor, lakin saat üzerinden karşılık veremiyorsunuz, yani yalnızca monitör fonksiyonu var.

Son olarak saatin şarj etme konusunda da en süratlisi olmadığını söyleyelim. Lakin en azından manyetik pedi kasanın ardına rahat oturuyor ve saati 2 saat civarında bir müddette de tam kapasite şarj edebiliyor.

Sonuç

Evet, Amazfit GTS 2 hakkında çabucak her şeyi anlattık. Artık bundan sonra şirketin başka eserlerini de sıkça satışta göreceğiz, onlara da daima birlikte öteki görüntülerimizde göz atacağız. Pekala, son olarak Amazfit GTS 2'nin fiyatı ne kadar, onu söyleyelim. Şu an Amazfit GTS 2'yi 1599 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Açıkçası bu fiyat biraz yüksek geldi, zira karşısında rüştünü ispatlamış ve emsal fiyat etiketli kıymetli rakipler var. Bu noktada pazara yeni giren oyuncu olarak, ilgiyi üzerine çekebilmek için rakiplere nazaran biraz daha uygun fiyatlı olmak daha mantıklı olabilirdi, fakat alışılmış ki seçim şirketin ve elbette sizlerin.

CHIP Online Notu: %85

 + Şık tasarım + Hafif ve rahat
  • Ekran
  • Pratik seçenekler
  • Sağlam fitness izleme özellikleri
  • Ayrıntılı uyku takibi
  • SpO2 sensörü

  • Pil ömrü
  • Fiyatı yüksek
  • Uygulama senkronizasyon konusunda güzelleştirilmeli

Amazfit GTS 2 Teknik Özellikleri 

  • Ekran 1.65 inç AMOLED
  • Çözünürlük 442x348
  • Hafıza 3 GB
  • Su Müdafaası 5 ATM
  • Uyumluluk Android 5.0 ve üstü, iOS 10.0 ve üstü
  • Pil Ömrü 7 güne kadar
  • Temaslar Wi-Fi, BT5, GPS + GLONASS
  • Boyutlar 42.8 x 35.6 x 9.7 mm
  • Yük 24.7 gr. (Kayışsız)
Amazfit GTS 2 Alternatifleri Neler?

Amazfit GTS 2'ye alternatif olarak Samsung Galaxy Watch Active, Huawei Watch Fit ve OPPO Watch da tercih edilebilir.

Kimler Amazfit GTS 2 Satın Almalı?

Bilhassa sıhhat konusunda kendine gayeler koymayı seven ve beden tahlilini ayrıntılı olarak edinmek isteyen sporseverler ile kibar görünüşlü uygun bir akıllı saat arayanlar Amazfit GTS 2'yi değerlendirebilirler.




 
Üst Alt