Son Konu

Belediyelerin Elinden Alınan 'İzinsiz Bağış Toplama Yetkisi' Ensar Vakfı'na Verildi

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-e2e30783c70c190018f900bc20dc70acb162ec41.jpg


Belediyelerin yardım toplama ve dağıtma yetkisi elinden alınırken cinsel istismar skandalıyla hafızalara kazınan Ensar Vakfı’na izinsiz yardım toplama hakkı verildiği ortaya çıktı.





BirGün'den İsmail Arı imzalı habere göre İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine Ensar Vakfı da eklendi. 

Habere göre Ensar Vakfı'na bu hak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 30 Temmuz 2021 tarihinde verildi.

Bilal Erdoğan'ın vakıfları da listede



İzin yardım toplama hakkı verilen dernek ve vakıflar arasında, Deniz Feneri Derneği, Diyanet Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yer alıyor.

AKP yöneticilerinin dernek ve vakıflarının da bulunduğu listede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi dernekler ise yer almıyor.

Ayrıca, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve İlim Yayma Vakfı da izin almadan yardım toplama hakkı verilen kuruluşlar listesinde.

CHP'li belediyelerin hesapları bloke edilmişti



Geçtiğimiz yıl, koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden ya da zor durumda olan yurttaşlara yardım amacıyla CHP'li büyükşehir beledilerinin başlattığı bağış kampanyaları, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yasaklanmıştı.

Muhalefet belediyelerinin yardım toplamak için açtığı banka hesapları bloke edilmişti.
 
Üst Alt