Son Konu

IMEI kayıt ücretine zam! İşte yeni IMEI kayıt ücreti!

tekin

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,708
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imei-kaydi-nasil-yapilir.jpg



Ülkemizdeki kullanıcıların bir kısmının tercih ettiği yurt dışından akıllı telefon getirme ya da yurt dışından getirilmiş pasaport kayıtlı cihazların satın alınması her geçen gün daha zor bir hale geliyor.

Mayıs ayında başka pasaporta kayıt dönemi bitmiş, ayrıca yurt dışından telefon getirme hakkı 2 senede 1’den, 3 yıla çıkartılmıştı. 

IMEI kayıt ücretine zam! İşte yeni IMEI kayıt ücreti!


Ocak ayından beri 618 TL olan IMEI kayıt ücretine zam geldi. Resmi Gazete‘de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre IMEI kayıt ücretine zam yapıldı.  19 Temmuz Cuma günü itibariyle yürürlüğe girecek olan karara göre IMEI kayıt ücreti 1.500 TL olacak.
imei-kayıt-ücretine-zam.png
Neredeyse 2 kattan daha fazla bir artışın yaşandığı IMEI kayıt ücretinde, 1.500 TL‘lik fiyat etiketi pek çok modeldeki avantajı ortadan kaldıracak. Bu da yurt dışından telefon satın alıp, IMEI kayıt yaptırmayı tercih edenlerin sayısını epey azaltacak gibi gözüküyor.

Tabii iPhone XS Max gibi ülkemizde fiyatı 10.000 TL üzeri rakamlara çıkan modelleri, yurt dışından almak çok daha uyguna geliyordu. Yaşanan son artış ile beraber en yüksek fiyat tarafında avantaj azalmış olsa da bir nebze devam edecek fakat, pek çok üreticinin akıllı telefonunu artık yurt dışından almak pek cazip gözükmüyor.

Peki bu konuda sizlerin düşünceleri neler? Hala yurt dışından telefon almak sizin için mantıklı mı?



 
Üst Alt