Son Konu

Razer Viper Ultimate Cyberpunk 2077 Edition İnceleme

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
razer-viper-ultimate-cyberpunk-2077-edition-inceleme.jpg

Her ay birbirinden farlı etraf donanımlarıyla karşınızda oluyoruz lakin bu sefer karşımızda hem imajı hem de özellikleriyle epeyce özel bir model duruyor. Satışı yalnızca Razerzone.com'a özel olan, uzun mühlet kovaladıktan sonra ülkeye giriş yapar yapmaz satın aldığımız Razer Viper Ultimate Cyberpunk 2077 Edition.

Cyberpunk 2077 Edition, dört farklı renkte (siyah, beyaz ve pembe de var) üretilen Viper Ultimate'lerin en az ve en hoşu, doğal bize nazaran. Evet, Cyberpunk 2077 üzere beklentileri karşılamakta çok zorlanan bir oyuna özel olarak piyasaya sürülmesi bahtsız oldu, haklısınız lakin fare o kadar hoş ki bunu zerre kadar keder etmeye gerek yok.

Razer Viper Ultimate küçük/orta ebatta diyebileceğimiz bir eser. Elleri büyük kullanıcılar için tutuş fark etmeksizin külfet yaratacaktır, satın alırken bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Viper aslında savlı dizaynını çok gösterebilen bir model değil fakat CP2077 Edition'da kullanılan renkler ortaya adeta dönüşmeyi bekleyen bir Bumblebee çıkartmış. Son derece âlâ olan plastik kalitesi CP2077 renkleriyle birleşince bakmaya doyamıyorsunuz. Bu nokta şu soru akıllara geliyor çünkü bir limited edition fare alırken en korktuğum şeydir, bu renkler uzun kullanıma ne kadar sağlam? Bunun karşılığını biz de bilmiyorum ancak bir şikayet de görmedik şimdiye dek. Razer'a güvenmekten öbür bir şey yapamıyoruz, vakitle göreceğiz.

Viper Ultimate hem sağ hem de sol elini kullanan oyuncular için üretilmiş (ambidextrous) bir fare. Üzerinde Razer Synapse 3 üzerinden programlayabileceğiniz sekiz tuş var. Salladığınızda tıkırtı yok denecek kadar az, tüm düğmeler yerine düzgünce oturmuş. Ana düğmelerin tıklama sesi için olağan ölçülerde diyebiliriz. Sessiz denemez, kulak da tırmalamıyor. Tekerlek ise kendinize gerçek çevirirken tam bir sessizlik içinde, içeri hakikat çevirdiğinizde daha kemikli ve biraz daha sesli. Tekerlek sağa tıklandığında scroll moduna geçiyor ancak düğmelerin ortasından o kadar az taşıyor ki üst hakikat, bunu yapabilmek güç. Maalesef iki taraftaki işlev tuşlarında biraz sünger hissiyatı var. Her iki taraftaki pürüzlü deri kaplama da esasen çok hafif olan fareyi rahatça kavramanızı sağlıyor. Eserde Razer logosu RGB dayanağına sahip.

Farenin yükü kablosuz olarak yalnızca 74 gram. Bu da onu piyasadaki en hafif eserlerden birisi haline getiriyor. Kablolu kullanmak isterseniz de kablo son derece başarılı olmuş. Paracord kablo sağa sola takılmıyor ve işinizi kolaylaştıracak kadar yumuşak.

CP2077 Edition'ın bir başka hoşluğu kendisi üzere RGB dayanaklı ve sarı bir şarj istasyonu ile bir arada gelmesi. Bu istasyon tıpkı vakitte bir Wireless aralık uzatıcı. Farenin altında taşınabilen 2.4GHz alıcısını yerleştirmeniz kâfi. Bu alıcı hayli ufak ve farenin içinde taşınabiliyor. Viper Ultimate performans odaklı bir eser olduğundan Bluetooth takviyesi olmaması kabul edilebilir. Tıpkı formda daha evvel incelediğimiz Razer Viper 8K'nın tersine Polling Rate bedeli 1000Hz ile hudutlu.

Kasanın içi de dolu dolu. Razer'ın Pixart ile birlikte ürettiği Focus+ optik sensör 20.000Hz hassaslığı (Pratikte 26.000Hz'ye kadar destekliyor), %99.6'lık tarama doğruluğu ve 650 IPS'lik süratiyle piyasanın en güzellerinden birisi, tahminen de en yeterlisi. Üstelik Asymmetric Cut-Off özelliği sayesinde fareyi kaldırdığınız ve indirdiğinizdeki hassaslık derecelerini birbirinden ayırabiliyorsunuz. Böylelikle 1mm iniş, 2mm kaldırma üzere son derece ülkü ve yan tesiri olmayan ayarlara ulaşmak mümkün oluyor. Smart Tracking özelliği sayesinde mouse pad'i değiştirdiğinizde tekrar kalibrasyon yapmanız gerekmiyor. Motion Sync de HyperSpeed teknolojisiyle birlikte çalışarak hem reaksiyon mühletini 0.2ms üzere kablolu fareler için bile pek mümkün olmayan bir pahaya düşürüyor hem de data ulaşımındaki darboğazları ortadan kaldırarak daha dengeli bir izleme performansı sunuyor. Yeni teknolojiler değiller, mesela Logitech Razer tam şarjda (RGB falan abartmazsanız) 70 saatlik kullanım ömrü sunuyor. Bu müddete çıkamadık lakin şunu söyleyebiliriz, günlerdir şarjını bitirebilmiş değiliz ve başımızdan bir mecmua sonu geçti. Haliyle bu sayıya güvenmek zorundayız. Synapse 3'ten farenin dahili hafızasına 5 farklı profil atayabiliyor, bu profiller ortasında farenin altındaki düğme yardımıyla geçiş yapabiliyorsunuz. Alt kısım öteki farelerden alışık olmadığınız kadar karmaşık. Şarj noktası, alıcıyı taşıdığınız kapak, açma kapama düğmesi ve profil seçim düğmesi derken aşağısı hayli kalabalık. %100 Virgin PTFE skatezlerden genel olarak mutluyuz ancak bizimkiler birinci 5 dakikalarını sert mouse padde ses çıkartarak, kumaşı ise çizerek geçirdiler. Minik bir üretim defekti, minik bir çapak olduğunu düşünüyoruz, biraz kullanınca bu ortadan kalktı.

Sonuç


Sonuç olarak Viper Ultimate başlı başına üst düzey bir eserken, Cyberpunk 2077 Edition olması fareden aldığınız keyfi üst düzeye çıkartıyor, başta kullanmak değil saklamak istiyorsunuz, sonra o kadar güçlü olmadığınız ve bu fareye dünya kadar para verdiğinizi hatırlıyorsunuz. Evet Viper Ultimate Cyberpunk 2077 Edition stokları çok az olsa da ülkemizde 1200 TL'den başlayan fiyatlarla bulunabiliyor. Geçen ayki Logitech G PRO X Superlight incelemesinde söylediğimizi tekrarlayacağız, bir fareye bu parayı bağlamak kolay bir karar değil lakin alırsanız sizi keyifli edecek, o kesin.



CHIP Online Notu: %94

  • Harika tasarım
  • Son derece hafif
  • Çok yüksek performans
  • Vericisi fare içinde taşınabiliyor
  • Fiyata şarj istasyonu dahil
  • Beklenen koleksiyon pahası var
  • Ülkemizdeki fiyatı ucuz değil
  • İşlev tuşları biraz sünger hissi veriyor

Kürşat Vakit




 
Üst Alt