Son Konu

Telefonu kaybedilirse neler yapılması gerekiyor?

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,799
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
telefonu-kaybedince-ne-yapilmasi-gerekiyor.jpg



Neredeyse her akıllı telefon kullanıcısı, telefonunu mutlaka bir kere de olsa kısa süreli ya da uzun süreli olarak kaybetmiştir. Böyle bir durumda da çoğu kişi ne yapacağını bilmemektedir. Hatta kaybolduğunu zannedip telefonunu çaldıran insan sayısı da epey bir yüksek. Peki akıllı telefonunuzu kaybettiğinizde ya da çaldırdığınızda ne yapmanız gerekiyor? İşte kayıp telefon bulma yöntemleri!

Çalınan telefon ya da kayıp telefon bulma!


Telefonu kaybettiğinizde ya da çaldırdığınızda yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Bu işlemler arasında en önemlisi, “Cihazımı Bul” ve “iPhone’umu Bul” uygulaması oluyor. Bu uygulamalar sayesinde kaybettiğiniz Android ya da iOS cihazınızı, başka bir telefon yardımıyla bulabilir ve telefonunuzu bazı özelliklerle yönetebilirsiniz.

Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri “Çalınan telefonlara ne yapmalıyız?” videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…



Tabii telefonunuzun konumunu bulmak için telefonunuzda aktif olarak bir internet bağlantısı ve konum verisi olması gerekiyor. Yani eğer ki kaybettiğiniz telefonda internet bağlantısı ya da konum verisi aktif değilse, telefona ne yazık ki uzaktan bağlanamıyorsunuz.

Bunun yanı sıra telefonda bu özelliklerin kullanılabilmesi için bağlantı özelliklerinin yanında açık olması gereken bazı ayarlar da mevcut. Android cihazlarda “Cihazımı Bul” uygulamasını aktif hale getirmeniz gerekirken iOS cihazlarda “iPhone’umu Bul” uygulamasını aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunu da her iki işletim sisteminin “Ayarlar” kısmından yapabiliyorsunuz.

Videoda bahsedilen uygulamaları aşağıdaki linkleri kullanarak indirebilirsiniz:

Android – Cihazımı Bul

iOS – iPhone’umu Bul



 
Üst Alt