Son Konu

Antalya'daki Profesörün Akıl Almaz Oyunu! Sahte 'Yürüyemez Raporu' ile Dünyayı Dolaşmış

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-7abaaa9a0dbb71b10b6a08bc3cdae1c0f5018729.jpg


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Bayan Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ömür Taşkın, skandallar zincirine imza attı. 2017'de misyonlu gittiği Kanada'dan bir yılın sonunda geri dönüş yapmadı. İki yıllık süreyi kapsayan toplam 6 rapor aldı. Raporlara nazaran, yürümesi ve seyahat etmesi mümkün olmayan Prof. Dr. Taşkın'ın, bu süreçte 4 kez Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. Raporların uydurma olduğunun belirlenmesiyle 'zincirleme geçersiz evrak kullanmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Taşkın'ın, kamu vazifesinden çıkarılması talep edildi.





AÜ Hastanesi'nde bayan doğum uzmanı olan ve daha evvel rüşvetle yargılandığı davada 1,5  yıl mahpus cezası bulunan Prof. Dr. Ömür Taşkın'ın, Kanada'da bir üniversiteye görevlendirildikten sonra, 1 yıllık misyon müddeti bitmesine karşın, seyahat etmesinin mümkün olmadığı tarafında toplamda iki yılı kapsayan raporlarının uydurma olduğu ortaya çıktı. 

Prof. Dr. Taşkın, bu süreçte maaşlarını da almaya devam etti. 

Profesörün, Kanada'dan Türkiye'ye gelemeyeceğini öne sürdüğü, yürümesi ve seyahatinin mümkün olmadığını içeren raporlu olduğu günlerde, birçok kere Antalya'ya gelip gittiği ortaya çıktı.

1.5 yıl mahpus cezası aldı



Profesörün, rüşvet davası, üniversiteden uzaklaştırma kararı, misyona geri dönüşü, Kanada'ya gidişi, iki yıla yakın rapor alarak vazifesine dönüş yapmaması, hakkında soruşturma açılmasıyla Antalya'ya dönüp burada da rapor almayı sürdürerek emeklilik dilekçesini verip tekrar yurt dışına çıktığı olayların süreci şöyle gerçekleşti:

Prof. Dr. Ömür Taşkın, 2010 yılında AÜ Tıp Fakültesi Bayan Hastalıkları ve Doğum Anabilim Kolu Lideri iken, kendisinin yanı sıra, sekreteri Saadet K. ile kimi ilaç firması çalışanları, örgüt kurup icbar (zorlamak, güç kullanarak bir kimseyi bir işe sevk etmek) suretiyle irtikap (rüşvet almak) argümanıyla polis takımlarınca gözaltına alındı. 

Prof. Dr. Taşkın ve 7 kuşkulu hakkında 'rüşvet almak ve vermek', 'suç işlemek maksadıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'icbar suretiyle irtikap' hatalarından 20 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı. 2016'da sonuçlanan davada Prof. Dr. Taşkın 1,5 yıl, sanıklardan Saadet K. ve Yücel Y. ise 11'er ay 7'şer gün mahpus cezası aldı. Üç sanığın mahpus cezaları için kararın açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Misyonundan uzaklaştırıldı



Savcılık soruşturması ve dava sürecinde o dönemki AÜ Rektörlüğü idaresi, savcılık soruşturması ve Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava süreci bitene kadar Prof. Dr. Ömür Taşkın'ın, vazifesinden uzaklaştırılması ve bu müddet boyunca Antalya Sıhhat Yüksekokulu'na görevlendirilmesine karar verdi. 

Prof. Dr. Taşkın'ın bu kararın iptaline ait Antalya Bölge Yönetim Mahkemesi'ne açtığı dava, 2014'ün Aralık ayında sonuçlandı ve sürecin iptaline karar verildi. Lakin yargılandığı davada karar 2016 yılında çıktı ve kararın açıklanmasının geri bırakılması halinde 1,5 yıl mahpus cezası aldı.

Misyona döndü Kanada'ya gitti



Bu olaylardan sonra Prof. Dr. Taşkın, talebi üzerine 1 Ocak- 31 Aralık 2017 tarihleri ortasında Kanada'da University of British Columbia'da çalışmalar yapmak üzere bir yıllığına görevlendirildi. Prof. Dr. Taşkın, bir yıl sonra vazife müddetinin uzatılması talebinde bulundu ve yolluksuz, yevmiyesiz, maaşsız-izinli olarak 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri ortasında vazife mühleti uzatıldı. 31 Aralık 2018'de misyon sürecinin bitmesi ve Antalya'ya geri dönmesi gerektiği süreçte Prof. Dr. Taşkın, yaklaşık iki yılı bulan rapor süreci başladı.

"Seyahati mümkün değil" diye rapor aldı



Prof. Dr. Taşkın, birinci olarak Vancouver kentindeki Khatsahlano Tıbbi Kliniği'nde bir Türk hekimden, 27 Aralık 2018 tarihinde 10 haftalık rapor aldı. Raporda, akut çok bel ağrısı çektiği, istirahat etmesi, uzun mühlet ayakta durmaktan ve oturmaktan sakınması ve 6 Mart 2019'a kadar seyahat etmemesi gerektiği belirtildi. Prof. Dr. Taşkın'ın, İstanbul'a 12 saatten fazla uçuş uzaklığındaki Kanada'dan Türkiye'ye gelmesinin mümkün olmadığı söz edildi.

Raporluyken gelip parasını aldı



Prof. Dr. Taşkın, birinci rapor bitiminin akabinde 27 Şubat 2019'da, 6 Mart'ta sona erecek raporunu 17 Nisan'a kadar uzattırdı. Raporlu olmasına karşın 10 Nisan'da AÜ'de misyona başlayıp, nakdî haklarını yasal faiziyle talep eden Prof. Dr. Taşkın, 10 haftalık raporlu olduğu devir için 3 bin 985 TL'si faiz olmak üzere toplam 44 bin 339 TL ödeme aldı. Akabinde 20 Mayıs 2019'da yine yurt dışına çıkış yaptı.

5 kere daha rapor aldı



Prof. Dr. Taşkın, 10 haftalık raporun akabinde Kanada'da bu defa Kits Tıbbi Klinik'ten yeniden bir Türk hekimden tam 5 sefer daha rapor aldı. 1.5 ay, 3 ay, 4 ay, 4.5 ay ve 7.5 ay mühletler biçiminde düzenlenen ve toplamda yaklaşık 2 yıl eden raporların tamamında profesörün belini sakatladığı, uzun mühlet oturamadığı ve hiçbir formda yürüyüş yapamadığı, seyahat edemeyeceği ve hastanın daima nezaret altında tutulacağına dair münasebetler sunuldu. Son raporunda da beyin cerrahı tarafından tavsiye edilen tedavilere devam edildiği, ağır hareket sınırlamalarına sebep olan semptomlarının devam ettiği, seyahat edemediği, uzun müddet oturamadığı, itme-çekme hareketi yapamadığı münasebet gösterildi.

Üniversite 'gel' dedi ancak gelmedi



AÜ Rektörlüğü ve AÜ Hastanesi'nden, 4 aylık rapordan sonra “Gel seni burada muayene edeceğiz, uzatman uygun değildir" halindeki davetlere karşı, Prof. Taşkın yerinden kalkmasının mümkün olmadığı, kalkarsa felç geçirebileceği, müşahede altında tutulduğu üzere münasebetlerle yeni raporlar sunarak, muayene ve tedaviyi kabul etmedi.

Antalya'ya gelip gittiği ortaya çıktı



Kanada'dan seyahat etmesinin mümkün olmadığı tarafında raporlar alarak üniversitedeki misyonuna dönmeyen ve böylelikle maaşını da almaya devam eden Prof. Dr. Taşkın'ın, raporlu olduğu süreçlerde Antalya'da görüldüğü ortaya çıktı. Üniversiteye, Prof. Dr. Taşkın'ın 2019 Ekim ve 2020 Temmuz ayında Antalya kent merkezinde görüldüğüne dair şikayet dilekçesi geldi.

Şikayet üzerine Prof. Dr. Taşkın hakkında 2020'nin Ekim ayında inceleme başlatıldı. Raporlara nazaran yürümesi, uzun müddet oturması ve seyahat etmesi mümkün olmayan Prof. Dr. Taşkın'ın, raporlu olduğu 27 Aralık 2018'den 15 Aralık 2020 tarihi aralığındaki yaklaşık iki yıllık süreçte, tam dört defa Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığı belirlendi. Emniyet ünitelerinin incelemesine nazaran Prof. Dr. Taşkın'ın, Nisan- 20 Mayıs 2019, 17-23 Ekim 2019, 27 Haziran-2 Ağustos 2020 ve 14 Eylül-9 Ekim 2020 tarihleri ortasında Türkiye'de kaldığı belirlendi. Bu tespitler üzerine Prof. Dr. Taşkın hakkında, 'zincirleme düzmece resmi evrak kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık' fiilleri işlendiği argümanıyla soruşturma açıldı.

YÖK'e 'Kamu misyonundan çıkartılsın' talebi



Soruşturma, 2021'in Ocak ayında tamamlandı. Komite, Yükseköğretim Konseyi'ne (YÖK), Prof. Dr. Taşkın'ın 17 Nisan 2019 ve sonrası tarihlerde 'zincirleme düzmece evrak kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık' cürümlerini işlediği, hareketi karşılığının 2547 sayılı Kanunu'nun 53'üncü unsurundaki 'kamu hizmeti yahut öğretim elemanı sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' biçiminde düzenlendiği ve kamu vazifesinden çıkartılmayı gerektirdiği teklifinde bulundu. Prof. Dr. Taşkın'ın, kamu vazifesinden çıkartılmasına yönelik disiplin soruşturması belgesi, YÖK Başkanlığı'na gönderildi. Prof. Dr. Taşkın hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hata duyurusunda bulunulmasına da karar verildi.

Ayrıyeten Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen rektörlük yazısında, Prof. Dr. Taşkın'a rapor veren Kanada'daki klinikte vazifeli Dr. Atila Hamdi Ketene hakkında, gerçeğe muhalif ve aldatıcı rapor verdiği teziyle süreç yapılması talep edildi.

Hakkında 'zincirleme geçersiz evrak kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla açılan soruşturma sonrasında daima rapor alarak üniversiteye dönüş yapmayan Prof. Dr. Taşkın, Antalya'ya geldi. 9 Aralık 2020'de vazifesine başlayan Prof. Dr. Taşkın, bir özel hastaneden, 18-27 Aralık 2020 tarihlerini içeren 10 günlük rapor aldı. Soruşturma kurulu, Covid-19 ve raporları mazeret göstermesi nedeniyle Prof. Dr. Taşkın'la görüşemedi. Adresine gönderilen tebligatlar da teslim alınmadı. Prof. Dr. Taşkın, bu süreçte 8 Ocak- 8 Mart 2021 tarihleri ortasında 60 gün olmak üzere öteki bir özel hastaneden rapor aldı. Lakin bu raporda, Prof. Dr. Taşkın'a, dizinde menüsküs yırtığı teşhisi konuldu.

Emeklilik dilekçesini verip yurt dışına çıktı



'Hakem hastane' pozisyonundaki AÜ Hastanesi, bu rapora ait inceleme başlattı. Raporun fenne ters olduğu konusundaki tereddüt nedeniyle dizinde menüsküs yırtığı sav edilen Prof. Dr. Taşkın'ın, AÜ Hastanesi'nde muayenesine karar verdi. 19 Ocak 2021'de soruşturması tamamlanan ve zincirleme uydurma evrak kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla kamu vazifesinden çıkartılması için YÖK'e talep gönderilen profesör, hakem hastane olan üniversite hastanesinde muayene olmadan, 25 Ocak 2021 günü emeklilik dilekçesini vererek, yine yurt dışına çıkış yaptı.
 
Üst Alt