Son Konu

Kalanşo çiçeği nasıl bakılır? Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kalanso_cicegi_nasil_bakilir_kalanso_cicegi_nasil_cogaltilir_1615126688_7132.jpg

Aydınlık ve havadar yerleri sevmenin yanı sıra rastgele bir ortam gözetmeksizin sevginizi kazanan Kalanşo çiçeği, bakımı ile sizleri yormayacak bir çiçek tiplerindendir. Yazın gelişimini oturtan Kalanşo, yazın bitimiyle de tomurcuklanmaya başlamaktadır. Pekala, Kalanşo çiçeğinin bakımı için yapmanız gerekenler nelerdir? Çoğaltılması nasıl yapılır? İşte, karşılıklar...

Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitki olan Kalanşo çiçeği, Kalanşo çeşitlerinin birden fazla Madagaskar’da bulunmaktadır. Kalanşo bitkisinin salon çiçeği olarak tercih edilmesinin nedenlerinden az yer kaplamaları ve narin görünümleridir. Yaprakları uzun değildir. Bu nedenle yapraklarına çarpma üzere durumlar yaşanmamaktadır. Canlı çiçeklere sahip Kalanşo, her türlü konut ortamına ayak uydurmakta zorluk yaşamaz. Kusursuz bir konut aksesuarı olarak kullanılabilirler. Sulu yaprakları onun besin kaynağıdır ve güç şartlarda hayatta kalabilmesini sağlamaktadır. Bakımı ve çoğaltılması çok pratik bir çiçek olan Kalanşo'ya meskeninizde rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanşo çiçeği bakımı hakkında tüm merak edilenleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Mevzunun içeriği için sayfamızın altına göz gezdiriniz...



KALANŞO ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Kalanşo çiçeğinin toprağını ayda bir kere gübre katınız. Çiçekleri kuruduğunda budama makası ile sağlam yapraklara ziyan vermeden katıyız.

- Tam bir yaz çiçeği olan Kalanşo çiçeğini, yazın gölgede kışın ise güneş alan bir yerde bakabilirsiniz. 



Kalanşo çiçeği bakımı son derece kolay bir çiçektir. Güneşe gereksinim duymaktadır lakin direkt gelen güneş ışınlarına muhakkak maruz bırakmayınız.

- Kalanşo çiçeğinin toprağını havalandırdıktan sonra vitamin ve protein desteği yapabilir, yumurta kabuklarını kırıp toprağın üzerine serpiştirebilirsiniz.



-Kalanşo çiçeği kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız gerekmektedir. Toprak büsbütün kuruduğunda bu ölçüden daha fazla su verebilirsiniz.

 Kalanşo çiçeğinin bir kısmını kırınız ve suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekme sürecini gerçekleştiriniz. Kalanşo çiçeğini bir yapraktan bile çoğaltabilirsiniz.
 
Üst Alt