Son Konu

Eti, Negro Bisküvisinin Adını Değişti: 'Bir Kişi Dahi Mutsuz Olmasın'

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-8f572f8b1297bbe2fadd6ba11350999e0b421482.jpg


Gıda şirketi Eti, ‘Negro’ adlı bisküvisinin adını ‘Nero’ olarak değiştirdiğini açıkladı. ‘Negro’ ismi, ırkçılığı çağrıştırdığı için eleştiriliyordu.




Eskişehir merkezli gıda şirketi Eti, ‘Negro’ bisküvilerinin adını ‘Nero’ olarak değiştirmeye karar verdiklerini duyurdu. Siyah renkli bisküviye, İspanyolca’dan gelen ‘Negro’ ismini verdiklerini belirten şirket, günümüzde bu kelimenin bazı ülkelerde ayrımcılık ifadesi olarak kullanabildiğini kaydetti.

Bir Kişi Dahi Mutsuz Olmasın




“Yıllar önce kakaolu bisküvimizi tarif etmek amacıyla seçtiğimiz marka ismimizin, ülkemiz ve kültürümüzde hiçbir karşılığı olmadığı halde çok nadiren bile olsa olumsuz çağrışımlara sebep olacak şekilde kullanılması kabul edebileceğimiz bir durum asla olamaz” diyen Eti’nin açıklaması şöyle devam etti:

“Dolayısıyla insanların mutluluğuna hizmet etmeyi amaç edinmiş bir şirket olarak, bir kişinin dahi mutsuz olma ihtimalini marka ismi değişikliği için yeterli bir neden olarak görüyoruz. Bu konuda duyduğumuz hassasiyet ve sorumlulukla uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Eti Negro markamızın ismini ülkemizle birlikte bulunduğu ihraç pazarlarında değiştiriyoruz. Marka ismi olarak İtalyancada siyah anlamına gelen ve tüketicilerimiz nezdinde bisküvimizin yoğun kakaolu içeriğini öne çıkaracak “Nero” ismiyle devam etme kararı aldık. Kaliteli bisküvi deneyimi yaşatan ürünümüzü içerik ve lezzetinde hiçbir değişiklik olmadan Eti Nero markasıyla pazara sunacağız.”
 
Üst Alt