Son Konu

Adıyaman'da 'Yetki Belgesi'ne Karşı Protesto Düzenleyen 10 Tütün Üreticisi Tutuklandı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-8e01e1ee3bcdc11ebb03dbc68774878db6ce0ef1.jpg


Adıyaman'da tütüne getirilen "yetki belgesi" kaidesine karşı protesto hareketlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 16 şahıstan 10'u sabaha karşı tutuklandı.





Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "yetki belgesi" almadan yahut bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklanmasına karşı Adıyaman ve ilçelerinde düzenlenen protesto aksiyonlarına katıldıkları gerekçesiyle 9 Temmuz'da sabaha karşı gözaltına alınan 16 şahıstan 10'ü sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 kişi ise hür bırakıldı.

Tütün üreticileri seslerini duyurmak için yol kapatma hareketleri düzenlemişti.


Tutuklanma haberini toplumsal medya hesabından duyuran CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman'da tütün ticaretine mahpus cezası getiren yasanın yürürlüğe girmesine reaksiyon gösteren, anayasal haklarını kullanan 10 tütün üreticisi anayasa ve kanuna ters olarak, keyfi bir kararla tutuklandılar. Yabancı çiftçiye ödül, yerli çiftçiye mahpus. Bu mu sizin adaletiniz?” dedi.






Sözcü'ye konuşan Tutdere şu tabirleri kullandı: 

"Çiftçi kardeşlerimiz toplantı ve şov maddesine muhalefet etmek ve kabahat işlemeye azmettirmekten tutuklandı. Meğer, o çiftçiler ellerinden ekmeklerinin alınmasını protesto için yollara dökülmüştü. AKP, kelamda tutuklamayı zorlaştıran 4. yargı paketini çıkardı fakat zihniyet değişmedikçe ne çıkarsanız boş. Anayasal haklarını kullandıkları için bir şafak vakti konutlarından alınan çiftçi kardeşlerimiz, yeniden bir şafak vakti saat 05.00'te cezaevine gönderildi. Bu yapılan yasal değil. Zira isnat edilen suça nazaran tutuklama yasal değil. Arkadaşlarımız gerekli itirazları yapacak. Bugün de TBMM'de mahpus cezası getiren düzenlemenin ertelemesine yönelik bir torba yasa teklifi görüşülerek genel heyete gönderilecek. Muhtemelen iki güne yasallaşır. Lakin, mevzunun süreksiz değil, kalıcı önlemlerle tahlile kavuşturulmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor." 

 
Üst Alt