Son Konu

Zümrüdüanka ne demek? Zümrüdüanka dizisinin konusu nedir? Zümrüdüanka 2. bölüm 2.fragman

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
zumruduanka_ne_demek_zumruduanka_dizisinin_konusu_nedir_zumruduanka_kusu_1580375816_4917.jpg

FOX TV ekranlarında yeni başlayan Zümrüdüanka serisi daha birinci kısımdan izleyiciyi etkilemeyi başardı. Zümrüdüanka ismi ile milyonları şaşırtan serinin konusu da isminin manası da merak edildi. Pekala Zümrüdüanka ne demek? Zümrüdüanka serisinin konusu nedir? Zümrüdüanka kuşu nedir? Öğrenmek için metnimizi inceleyebilirsiniz.

Zümrüdüanka bir kuş cinsidir. Kuşa benzeyen, fil ve balina taşıyabilecek kadar büyük kanatlı bir canlı olan Zümrüdüanka, Tavus Kuşu'nı andırır, yüzü köpeğe emsal ve pençeleri aslanın ki üzeredir. Pers mitolojisinde ortaya çıkan ve devir içerisinde şarktaki hikaye ve efsanelerde de nokta almaya başlayan Zümrüdüanka kuşu efsanesi Fox TV ekranlarında başlayan seri ile tekrar gündeme geldi. Tüylerinin bakır olmasından ötürü köpeğe de benzetilen bu kuş bir sair ismi olan Simurg'un -Si hecesi, Çağdaş Farsça'da otuz (30) mealine gelir. -Si ön eki, Zümrüdüanka Kuşu'nun isminin kökeni ile tarihi bir ilgisi olmamasına rağmen otuz rakamının Zümrüdüanka Kuşu'nu simgeleyen kimi özelliklere burgu yapıldığı düşünülüyor. 30 kuş büyüklüğünde ve 30 renge sahip üzere.

OvP1Y_1580376291_8017.jpg

Türk Mitolojisi'nde "Anka Kuşu" yahut "Tuğrul Kuşu" olarak anılan bu kuş yabancı kaynaklarda ise "Phoenix" olarak geçmektedir.Zümrüdüanka Kuşu'nun insan gözüyle göremeyeceği yükseklikte uçtuğu ve Kaf Dağı'nda yaşadığı söylenmiştir. Kimi efsanelerde 500 sene yaşadığı anlatılmaktadır.

ZÜMRÜDÜANKA SERISININ KONUSU NEDİR?

8duwq_1580376599_7673.jpg

25 Ocak Cumartesi günü yayına başlayan Zümrüdüanka serisi, Zümrüt Kuloğlu'nun Nevşehir'in en müflis mahallesinde pederi, validesi ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşayan ailesini geçindirmek için dişini tırnağına takarak çalışan bir kızın hikayesini husus ediniyor. Annesinin hayırlı bir kısmetle evlendirip yaşadıkları rezil hayattan kurtulması için uğraştığı Zümrüt, başına gelen her şeye karşın hiç sesini çıkarmaz. Zümrüt, Demirkanların Suriye'de şehit düşen torunu Serhat'a aşıktır. 

GPhzE_1580376617_575.jpg

ZÜMRÜDÜANKA SERISININ OYUNCULARI

Serinin oyuncu takımında ayrıyeten Hatice Aslan, Selim Bayraktar, Ayten Uncuoğlu, Serhat Özcan, Elif Çakman, Sebahat Kumaş, Mine Kılıç, Simge Selçuk, Korkmaz Arslan, Asiye Dinçsoy, Pelin Abay, Tabiat Zeynep Doğuşlu, Barış Küçükgüler, Miray Akay, Gönül Akbaş, Serkan Açay, Gökhan Bekletenler, Eren Demir, Umut Karadağ, Nazlı Pınar Kaya ve Ebrar Peder üzere birbirinden başarılı oyuncular da mahal alıyor.

ZÜMRÜDÜANKA SERISI 2. KISIM FRAGMANI:



 
Üst Alt