Son Konu

Onur Gencer Saldırıdan 3 Gün Önce HDP Binasına Gitmiş: 'Ben Komünistim, Aranıza Katılmak İsiyorum'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-3e54792ce167e48b78dba09328ada86e3b2bcd72.jpg


HDP İzmir vilayet binasında Deniz Poyraz’ı öldüren ve yakalandıktan sonra bir polisin “Abicim ismin ne?” dediği Onur Gencer tutuklandı. İlişkileri soru işareti yaratan saldırganın üç gün evvel HDP binasına girerek görevliye “Ben komünistim, ortanıza katılmak istiyorum. Burası çok kalabalık oluyor mu?” dediği öğrenildi.






İzmir’de HDP binasını basarak içeride bulunan 25 yaşındaki Deniz Poyraz’ı katleden sıhhat çalışanı Onur Gencer (27), polis sorgusunun tutuklandı. Ataktan 24 saat sonra tutuklanan Gencer ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. 

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'n haberine nazaran, Gencer’in olaydan üç gün evvel parti binasına uğrayarak kendini komünist niyete sahip biri üzere gösterip, sohbet ederek müşahede yaptığı belirlendi.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından tabiri alınan Gencer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının olay anında giydiği kıyafeti de Emniyet’te değiştirdiği, adliyeye giderken kısa şort ve terlik giydiği gözlendi.

Soruşturmada katil zanlısı Onur Gencer’in binaya girerken elinde bulundurduğu çantada, iki adet bıçak ve 200 TL para olduğu öğrenildi. Gencer’in, saldırıyı Amerikan imali olan Ruger marka 9 mm. tabancayla gerçekleştirdiği, şarjördeki 10 mermiyi de ateşlediği belirtildi.


3 gün evvel binaya gidip sorular sormuş




Katliamdan üç gün evvel HDP vilayet binasına giren Gencer’in içeri girdikten sonra bir parti görevlisine “Ben komünistim. Ortanıza katılmak istiyorum. Buraya gelip gidebilir miyim? Saz kursu veriyor musunuz?” diye sorduğu, vazifelinin ise “burada saz kursu verilmiyor” karşılığını verdiği öğrenildi. Binanın çıkışında misyonlu ile karşılaşan Gencer, “Burası çok kalabalık oluyor mu?” diyerek sorduğu vazifelinin ise “Sabah 9-10 kişi oluyor” istikametinde karşılık verdiği belirlendi.


"Para için gitmeyeceği yol yok"




Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde birinci acil yardım teknisyeni iken misyona gelmediği için ihraç edildiği söylenen Onur Gencer’in hastane içerisinde de çelişkili hareketleri bulunduğu öğrenildi. Gencer’in belirli bir sabit fikri olmadığını söyleyen çalışma arkadaşları “Cebine para koyduğunuz vakit gitmeyeceği yol yoktu” dedi.

Soruşturma ile ilgili binanın ve bölgedeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polisin, olay saatine ilişkin imajları aldıktan sonra kayıtları sildiği sav edildi. İzmir Valiliği ise  kayıtların silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı tezinin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

 
Üst Alt