Son Konu

3.3 Milyondan Fazla Volkswagen Müşterisinin Kişisel Bilgileri Sızdırıldı

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Volkswagen.jpg

Görünüşe göre küresel şirketlerin hacklenmesi trendi git gide yayılıyor. Veri ihlali yaşadığını bildiren şirketlerin arasına şimdi de Volkswagen katıldı. Şirket bir mektupta, 10 Mart 2021’de hassas müşteri bilgilerine erişen yetkisiz bir üçüncü şahıs hakkında bilgilendirildiğini belirtmekte. Otomobil üreticisi bilgiyi aldığı anda, üçüncü şahıs uygulamalarının, hangi müşterilerin ve potansiyel alıcıların bilgilerine erişildiğini tespit etmek için soruşturma başlattı.

Sızan veriler, şirket tarafından 2014’ten 2019’a kadar toplanan veriler olarak belirlenmiş. Volkswagen’in veri ihlaliyle ilgili mektubu, sızdırılan verilerin kişinin adını ve soyadını, kişisel veya ticari posta adresini, e-posta adresini ve telefon numarasını içerdiğini açıklıyor. Aynı zamanda, Araç Kimlik Numarası (VIN), üretici, model, yıl, renk ve donanım paketi dahil olmak üzere satın alınan, kiralanan ve sorgulanan araçlarla ilgili bilgilere de erişildi.

volkswagen-ve-microsoft-otonom-surus-yazilimi-icin-anlasti-technopat.jpg


Bununla birlikte, 90.000 kişinin bir aracın kiralanması ve satın alınması için gerekli olan hassas bilgilerinin sızdırıldığı bildiriliyor. Bu bilgiler çoğunlukla ehliyet numaralarını içermekte. Ayrıca doğum tarihi, sosyal güvenlik numaraları, hesap numaraları ve Vergi Kimlik Numaraları da örnekleri az da olsa sızdırılmış görünüyor.

Volkswagen, yetkililere ihlal hakkında bilgi sunuyor. Yaşanabilecek zararları azaltabilmek için siber güvenlik uzmanları ve ismi verilmeyen bir şirket birlikte çalışıyor. Otomobil üreticisi aynı zamanda, ücretsiz kredi koruma hizmetlerinden etkilenenleri korumak için IDX ile de ortaklık kurdu.

Son olarak Volkswagen’in sürekli büyüyen siber saldırı kurbanları listesine en son eklenen isim olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz günlerde Electronic Arts şirketi de üçüncü şahıs gruplar tarafından verileri sızdırılan şirketler arasına katılmıştı.
 
Üst Alt