Son Konu

Hamile kalmadan önce beslenme nasıl olmalı? Hamilelik öncesi sağlıklı beslenme

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
hamile_kalmadan_once_beslenme_nasil_olmali_hamilelik_oncesi_saglikli_beslenme_1636458127_8906.jpg

Sağlıklı hamilelik için hamilelik öncesinde anne ve baba adaylarının dikkat etmeleri gereken bazı beslenme kuralları vardır. Peki bunlar neler? Hamile kalmadan önce beslenme için...



Günümüzde yapılan birçok araştırma; hamile kalmak isteyen kadınları hamilelik öncesindeki beslenmesinin sağlıklı ve rahat bir hamilelik için önemli rol oynadığını gösteriyor. Sağlıklı bir hamilelik dönemi için anne adayının ne çok zayıf ne de çok kilolu olması gerekir. Ayrıca bebeğin ihtiyacı olacak olan folik asit, demir, kalsiyum, omega-3 değerlerinin vücutta yeterince depolanması bir diğer önemli konudur. Hamilelik öncesinde ne kadar dikkatli ve sağlıklı beslenilirse hamilelik ve doğum bir o kadar rahat geçmektedir. Peki hamilelik öncesinde beslenmede neler bulunmalı?

HAMİLELİK ÖNCESİ SAĞLIKLI BESLENME REHBERİ

qTtsr_1636458025_3695.jpg

Aşırı kilolu anne adaylarının hamilelik planlamasından önce ideal ağırlığa düşene kadar kilo vermesi önerilir. Ancak bu durum hamilelik öncesindeki 3 ayda bünyeyi zayıf düşürecek diyetlerle olmamalıdır. Kemik sağlığı ve gelişim açısından bolca kalsiyum alınmalıdır. Kahvaltılarda süt ve süt ürünleri, yoğurt, peynir, kefir gibi besinleri tüketmek gerekir.

-Ara öğünlerde sağlıklı kuru yemiş, meyve, kuru meyveler tüketilebilir.

-Haftada 2 defa kez balık tüketilebilirken, günlük en az 2-3 ceviz tüketilmelidir.

-Et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller gibi protein  değeri yüksek gıdalardan olurken bol bol su tüketilmelidir.

HAMİLELİK ÖNCESİ ERKEĞİN BESLENMESİ ÖNEMLİ Mİ?

California Üniversitesi’nin yaptığı araştırmanın sonuçlarında tıpkı anne adayları gibi erkeklerinde beslenmelerine dikkat etmesi gerektiği görülüyor. Folik asit ağırlıklı yapılan beslenme sperm sayısı ve yoğunluğunu artırıyor. Erkeğin uygulayacağı sağlıklı beslenme düzeni, çocuğu birtakım genetik hastalıklardan koruyor.

Örneğin obezite olan bir babanın kızında diyabet, oğlunda ise kalp sorunu görülme oranı oldukça fazladır.

MBtLj_1636457987_2744.jpg

 

 


 
Üst Alt