Son Konu

Endonezyalı gelin Van'da fedakarlıklarıyla gönülleri fethetti

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
endonezyali_gelin_vanda_fedakarliklariyla_gonulleri_fethetti_1623655645_184.jpg

Evlendikten sonra eşinin vazife yaptığı Van'ın Erciş ilçesinde yaşamaya başlayan Endonezyalı Fitri İka Purwasih, rehberlikten öğretmenliğe, yazarlıktan kültür elçiliğine uzanan faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

Toplumsal Bilgiler öğretmeni Enes Kıran, farklı kültürleri tanımak maksadıyla çıktığı dünya cinsinin Endonezya durağında Matematik öğretmeni Fitri İka Purwasih ile tanıştı. Hayatlarını birleştirme kararı alan çift, 3 yıl evvel Endonezya ve Türkiye'de düzenlenen merasimlerle dünya meskenine girdi. Kıran'ın vazife yaptığı Van'ın Erciş ilçesine yerleşen Purwasih, kısa müddette Türkçe öğrenerek eğitimden uzak kalan çocuklar için kolları sıvadı.



Etrafındakilerle çok uygun bağlantı kurduğunu ve Türkiye'de yaşadığı için çok keyifli olduğunu belirten Purwasih, şunları anlattı:

"Endonezya'dan 2018'de Van'a gelin olarak geldim. Geldikten sonra Türklere Endonezce'yi öğretmek için 'Endonezce Öğreniyorum' isimli kitabı yazdım. Endonezyalılar için de 'Türkçe Öğreniyorum' kitabını tamamladım. Artık Türkçe roman yazıyorum. Salgın nedeniyle okula gidemeyen komşuların çocuklarına fiyatsız İngilizce ve Matematik dersleri veriyorum. İlçemizi tanıtmak için fiyatsız rehberlik yapıyorum. İnsanlara yararlı olmak beni keyifli ediyor. 2 yaşında Edis isimli bir bebeğim var. Burada memnunum."
 
Üst Alt