Son Konu

Türkiye de Listede! Ünlü CEO: 5 Ülke Bitcoin’i Yasal Para Yapacak

tekin

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,708
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
thumb-1920-912528.jpg

Bitmex borsası CEO’su Alex Hoeptner, Bitcoin (BTC)’in sıkı bir hayranı gibi görünüyor. Bu sinerji üzerine Hoeptner, beşten fazla gelişmekte olan ülkenin 2022 sona ermeden BTC’yi yasal bir ihale olarak kabul edeceğine dair saygın tahminini verdi.

Alex Hoeptner, 2022 sonuna kadar 5 ülkenin Bitcoin (BTC)’i kabul edeceğini düşünüyor


Bitmex CEO’su, bu ülkelerin gelişmekte olan ülkelerden olacağını söylediği şu açıklamaları yaptı:

Benim tahminim, önümüzdeki yılın sonuna kadar Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden en az beş ülkeye sahip olacağız. Hepsi gelişmekte olan ülkeler olacak. İşte bu yüzden gelişmekte olan ülkelerin 2022’de kriptoya atlayacağını düşünüyorum.
bitcoin_4_4x3.jpg
Dahası, Hoeptner, az gelişmiş ülkelerde Bitcoin’in benimsenmesini hızla etkileyebileceğini düşündüğü üç ana olası faktöre dayanarak tahminde bulundu. Bahsetmek gerekirse, havalelerin, enflasyonun ve siyasetin gelecek yıl BTC’yi benimsemeye itecek kilit faktörler olduğunu vurguladı. Faktörleri daha da genişleten Hoeptner, El Salvador’un GSYİH havalesine ve Western Union’ın ev transferindeki %10’luk ücretlerin gönderenleri nasıl kandırdığına vurgu yaparak dikkat çekti.

Alex Hoeptner, Türkiye’nin kripto para benimseme oranına ayrıca değiniyor

Hoeptner aynı zamanda, bu yıl IMF’nin gelişmiş ülkeler için %2,4 ve gelişmekte olan ülkeler için %5,4 enflasyonunu da ele aldı. Bununla birlikte, bunun bir enflasyon krizi olduğunda insanları fiat para birimlerine başka alternatifler seçmeye zorladığını kaydetti. Hoeptner bu görüşünü Türkiye örneğiyle destekledi:

Türkiye’de enflasyon bu yıl %15’in üzerine çıkarken, kripto benimsemesi arttı.

Son olarak Hoeptner, anlayışlı politikacıların El Salvador’un Bitcoin hareketinden daha fazla yararlanacağı fikrini vurguladı. Bunu yapmak, onları daha büyük bir fayda ve bileşenleri için Bitcoin’i benimsemeye zorlayabilir.
 
Üst Alt