Son Konu

Diyanet Başkanı Erbaş: 'Genç Nesille İletişim Kurabilmenin Yollarını Bulmakta Acele Etmeliyiz'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-d3d14e2e450576fdd1e13a859ac4a7d82544c55a.jpg


Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, çağı dikkate almadan, tenkitlere kulak vermeden ve farklı fikirleri görmeden gençlerle diyalog kurma gayretlerinin sonuç vermeyeceğini belirtti.





Erbaş, başkanlığın eğitim merkezinde düzenlenen Diyanet Genç Çalıştayı'nın açılış programında yaptığı konuşmada, global boyutta büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir sürecin içinde olunduğunu söyledi.

Yeni fikir, usul ve uygulamaların biçimlendirdiği bir dünyanın önlerinde olduğunu vurgulayan Erbaş, "Her an ve her tabanda yeni gelişmelerin tesirini gösterdiği bu süreçte insanlık, baş döndürücü bir formda yol almaya devam ediyor. Bu yeni dünyada çağın muhtaçlık duyduğu yeteneklere, beklentilere ve yeniliklere kayıtsız kalmamız imkansız. Bugün ortamızda bulunan ve fikirlerini büyük bir heyecanla dinleyeceğimiz genç kardeşlerimizin de bunun farkında olduğunu biliyorum." diye konuştu.

'Farklı jenerasyonların birbirlerini tanımaları, anlamaları son derece kıymetlidir.'



Tarihin her periyodunda gençler ve yetişkinler ortasında bağlantı problemleri yaşandığını ve nesil çatışmalarının olageldiğini söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Elbette bu durum genç ve yetişkin bireylerin şahsî hayatlarını olduğu kadar onları çevreleyen toplumsal işleyişi de etkilemektedir. Jenerasyonlar ortasında önemli uyumsuzluklar ve çatışmalar daha sıklıkla yaşanmakta, gençler ile yetişkinler ortasında ülkü bir irtibat lisanı oluşturamamanın düşüncesi yaşanmaktadır. Bu nedenle farklı jenerasyonların birbirlerini tanımaları, anlamaları ve hakikat bir irtibat içinde olmaları son derece kıymetlidir. Çünkü her yaş kümesi, toplumsal hayata ve toplumsallaşmanın sürdürülmesine karşılıklı olarak katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte süratle gerçekleşen toplumsal değişme sürecinde gençlerimiz eskiye nazaran çok daha fazla zorluklarla karşı karşıyadır. Bu noktada yetişkinlerin tecrübeleri, deneyimleri çok değerlidir ve değerli bir rehber niteliğindedir."

Yeni nesillerin lisan ve üslubunu anlamanın mecburilik olduğunu tabir eden Erbaş, "Nesiller birbirlerini çok süratli eskitip aşındırırken genç jenerasyonla bağlantı kurabilmenin yollarını bulmakta çabuk etmeliyiz. Çağı dikkate almadan, tenkitlere kulak vermeden, farklı fikirleri görmeden gençlerle diyalog kurabilme gayretleri sonuç vermeyecektir. Onların gerçeklerini, hislerini, hayallerini bilmeden tutkulu bir formda onlara ulaşma eforu da bir yarar sağlamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

'Yargılamadan ve etiketlemeden gençlerimizin fikirlerini, ülkülerini, hayallerini dinlememiz gerekiyor.'



Gençlerin kendini söz etme metotlarının farklılaştığına dikkati çeken Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Günümüz gençliği, bizlerin onları anlamada yetersiz kaldığımızı düşünüyor. Bizlerden, daha müsamahakar olmamızı ve kendilerini anlayışla karşılamamızı bekliyorlar. Özgürlüğüne düşkün, hayatına müdahaleden hoşlanmayan bu nesil, şeffaflık ve bugün burada gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar üzere kendilerinin de iştirak edebileceği diyaloglar bekliyorlar. Münasebetiyle yargılamadan ve etiketlemeden gençlerimizin fikirlerini, niyetlerini, ülkülerini, hayallerini dinlememiz gerekiyor. Bu yüzden yetişkinler olarak çalışmalarımızı, planlarımızı yeni kuşakları kuşatacak halde genişletmek durumundayız. İstiyoruz ki gençlerimiz faruk olsun, yani iyiyi berbattan, doğruyu yanlıştan, yararlıyı zararlıdan ayırt edebilen, can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, etrafa karşı muhafaza hissiyle yaklaşabilen örnek bir kuşak olsun."
 
Üst Alt