Son Konu

Uludağ Ekonomi Zirvesi, Vodafone Business Ana Sponsorluğunda Başladı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
uludag-ekonomi-zirvesi-vodafone-business-ana-sponsorlugunda-basladi.jpg

Capital, Ekonomist ve Start Up mecmuaları tarafından organize edilen, Türkiye'nin en değerli iş ve iktisat buluşması Uludağ İktisat Doruğu, Vodafone Business ana sponsorluğunda başladı. Pandemi önlemleri kapsamında bu yıl birinci defa hibrit olarak gerçekleştirilen Tepe, bir defa daha kamu ve iş dünyasının önderlerini bir ortaya getirecek. "Yeni Dünyaya Hazır mıyız?" ana temasıyla düzenlenen Tepe'de, pandemi sonrasındaki yeni dünya nizamı, yeni normaller ve yükselişin nasıl olacağı konuşulacak; daha yeterli bir dünya için izlenmesi gereken stratejiler ele alınacak.

"Yeni jenerasyon teknolojiler, toparlanmanın mimarı olacak"


Tepe'nin açılışında bir konuşma yapan Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, Uludağ İktisat Tepesi'ne ana sponsor olarak takviye vermekten duydukları memnunluğu lisana getirerek, şunları söyledi:  

"Bir yıl evvel hayatlarımıza giren pandemi gerçeğiyle birlikte, gücünü dijitalleşmeden alan yepisyeni bir dünya tertibiyle tanıştık. Bireylerin dijital kanalları kullanma alışkanlığında değerli bir artış gördük. 2019'da 1,1 milyar olan e-Devlet Kapısı'na giriş sayısı 2020'de 2,3 milyarı aştı. İşletmeler de bu yeni dünya tertibine ahenk sağlayabilmek için dijital yatırımlarını 6 yıl öne çekti. Türkiye'de 2020'nin tamamında 200 milyar TL'yi aşkın e-ticaret hacmi yakalandı. IDC'nin iddialarına nazaran, 2023'e kadar dijital dönüşüme global çapta 6,8 trilyon doların üzerinde yatırım yapılacak. Bugün Covid-19 karşısında dünyayı ayakta tutan Objelerin İnterneti, Büyük Bilgi, Yapay Zekâ ve Bulut üzere teknolojiler yarın dünya iktisadının tekrar toparlanmasının mimarları olacak. Yeni dünya nizamında bütün dallarda iş modelleri daha fazla dijitalleşecek. Alışverişte, satışta ve pazarlamada dijital kanalların tartısı artmaya devam edecek. Uzaktan çalışma için hem özel dal hem de kamu tarafında kalıcı adımlar atıldığını görüyoruz."

"Yeni iş alanlarında büyüyeceğiz"

Operatörler olarak yaptıkları işin hem toplumun hem bireylerin dönüşümü için ne kadar hayati olduğunu pandemide çok daha yeterli anladıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Vodafone olarak, yeni jenerasyon telekom şirketine dönüşmeyi hedefliyoruz. Yalnızca irtibat hizmetleri sunmanın ötesine geçiyoruz. Dijitalleşmenin gücünü kullanarak, dijital pazaryeri, finans ve sigorta hizmetleri sağlayıcısı, dijitalleşmek isteyen işletmelerin en kıymetli destekçisi olma istikametinde adımlar atıyoruz. Yeni iş alanlarımızın büyümesini desteklemek emeliyle holding yapısına geçtik. Bugün, Vodafone Holding A.Ş.'de 4 ana dikey altında 10 şirket faaliyet gösteriyor. Amacımız, dijital servisler odağımızı devam ettirerek bu şirketlerimizi daha da büyütmek. Başka yandan, sunduğu eser ve hizmetlerle toplumun her kesitine dokunan bir şirket olarak, toplumsal dönüşümde kıymetli bir rolümüz var. Bu dönüşümde hedef odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz. Amaç odaklı bir şirket olarak, tüm dünyada 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatına dokunmayı ve operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indirmeyi hedefliyoruz. Bu maksada ulaşmak için kendimize Dijital Toplum, Kapsayıcılık ve Etraf başlıklarından oluşan bir yol haritası belirledik ve dijital okuryazarlığın artırılmasından karbon emisyonlarının azaltılmasına kadar geniş bir yelpazede aksiyon almaya başladık." 

"Toplumsal dönüşümün anahtarı dijitalleşme"

Pandemi sonrası oluşacak yeni toplumsal nizamın odağında dijitalleşmenin olacağına dikkat çeken Aksoy, şöyle devam etti:

"Toplumsal dönüşümü gerçekleştirebilmek için tüm ülkeyi kapsayan yaygın bir fiber ağına muhtaçlığımız var. Fiber altyapı uzunluğundaki %10'luk artış, gayrisafi yurtiçi hasılada %1'lik artışı tetikliyor. Ülkedeki fiber uzunluğu artış oranı %50 olsa bile, bu yatırım kaynaklı GSYİH büyümesinin 2023 yılında 44 milyar dolar olacağını hesaplıyoruz. Dal olarak, bir an önce fiber yayılımını sağlamalıyız. Bunun için, herkesin mevcut yatırımlarını maliyet bazlı bir fiyatlandırma modeliyle paylaşabilmesine ve 2023 fiber amaçlarına ulaşmak için nasıl bir yatırım modeli oluşturulması gerektiğine karar verilmesine gereksinim var. Fiber hane kapsamasının 20 milyon hanenin üzerine çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün ek 15 milyon hanenin kapsanması için 5 milyar dolar yatırım gerekiyor. Bu noktada, mevcut fiber altyapıya erişimin düzenlenmesi ve yeni yatırımların ortak altyapı üzerinden gerçekleştirilmesi ehemmiyet taşıyor. Böylelikle, daha büyük kapsamlı yatırımlara imkân sağlayan maliyet tasarrufları sağlayabiliriz."

"Yeni dünyaya ahenk sağlamak isteyen herkesin yanındayız"

İktisadın olağanlaşma ve toparlanma sürecinde de telekom dalının öncü bir rol oynayabileceğine inandıklarını söyleyen Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vodafone olarak, bu sürece Türkiye'nin dijitalleşmesi için yatırım yaparak dayanak vermeye devam edeceğiz. Kendimize bu noktada 5 basamaktan oluşan bir gelecek rotası çizdik. Bu kapsamda adımlarımız; altyapımızı geliştirmek ve geleceğe hazırlamak, kamuda sağlıktan eğitime her alanda dijitalleşme çalışmalarına dayanak olmak, muhtaçlık sahibi kısımlar için dijital erişimi ve okuryazarlığı artırmak, KOBİ'lerin dijitalleşmesine takviye olmak, kurumların dijitalleşmeyi odaklarına alarak salgından çıkış stratejilerine dayanak vermek olacak. Biz teknolojinin hayatın her alanında insanlığın yararına kullanılacağı yeni dünya sistemine hazırız. Teknolojideki gücümüzle ve dijital servislerimizle, bu yeni sisteme ahenk sağlamak isteyen herkesin yanında olacağız."

Yaklaşık 8 bin 500 iştirakçi bekleniyor

Capital, Ekonomist ve Start Up mecmuaları tarafından organize edilen Uludağ İktisat Tepesi, her yıl dünyadan ve Türkiye'den birbirinden kıymetli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturuyor. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Tepe'de, 65 konuşmacı 14 farklı panelde bir ortaya gelecek. Kamuda Değişim Ajandası, Güçte Yeni İstikrarlar, Tarımda Yeni Vizyon, Sürdürülebilirlik, Dijital İş ve Büyüme üzere mevzuların tartışılacağı Tepe'yi yaklaşık 8 bin 500 kişinin takip etmesi bekleniyor.   




 
Üst Alt