Son Konu

Ölümden Döndü: Go-Kart Kemeri Yanlış Bağlanan Gencin Bağırsakları Yırtıldı

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-6a68eaa3f015c104cba9bb27583f7791977d336c.jpg


Antalya'da bir lunaparkta go-kart (karting) sporu yaparken kemeri yanlış bağlanan 17 yaşındaki Furkan Özkaya, mevtten döndü. Bağırsakları yırtılan ve iç kanama geçiren Özkaya’ya, 6 saatlik ameliyatta yaklaşık 50 dikiş atıldı. Furkan ve ailesi, yetkililer ve çalışanlar hakkında cürüm duyurusunda bulundu.





Antalya Konyaaltı ilçesindeki bir lunaparka eğlenmeye giden Furkan Özkaya, daha evvelden deneyimi olmadığı go-kart sporu yapmak istedi.

Argümanlara nazaran, iş yeri çalışanlarına "Güvenli mi?" diye soran Furkan, "Tehlikesi yok, araç bir yere çarparsa lastikten geri seker" karşılığını aldı. Kız arkadaşının kullandığı, lakin direksiyonu arızalı diyerek sürmekten vazgeçtiği go-kart aracına bindirilen Furkan Özkaya'nın kemeri, omuzdan çapraz bağlanmak yerine, karın bölgesinden yatay bağlandı. Kız arkadaşı ise öteki bir go-kart aracına bindirildi.Kemer bağlandıktan sonra nefes almakta zorlandığını söyleyen Özkaya'yı, vazifeliler dikkate almadı. Sonrasında tek başına go-kart kullanmaya başlayan Furkan Özkaya, tıp bitmeden direksiyon tutukluk yapınca go-kart aracı etrafı lastikle koruma edilen direğe çarptı. Başındaki kaskı çıkan ve araçta acı içinde kıvranan Furkan Özkaya, go-karttan inip yere yığıldı.

İş yeri çalışanları öbür şoförlerin tipi tamamlaması için genci apar topar evvel pist dışına, akabinde park alanı dışındaki otoparka çıkardı. Çağırılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Özkaya’nın bağırsaklarının yırtıldığı ve iç kanama geçirdiği belirlendi. 6 saatlik ameliyatla bağırsakları dikilen, iç kanaması durdurulan Özkaya, ağır bakımdaki tedavisinin akabinde servise alındı ve 11'inci günde taburcu edildi.

Sorumlular hakkında kabahat duyurusu




Furkan Özkaya ve ailesi, parktaki sorumlular hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na cürüm duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Furkan Özkaya, "Arkadaşlarımla lunaparka eğlenmeye gittim. Kız arkadaşımla birlikte go-karta binmek istedik. Go-kartın tehlikeli olmadığı ve en fazla lastiğe çarpıp aracın geri gideceği söylendi. Fakat o denli olmadı. Çarptığım anda, lastiğin içinden geçtiği direk beni yaraladı. Kemer yanlış bağlanmıştı. Olağanda kemerin omuzdan çapraz bağlanması gerekiyormuş lakin benim kemerim karın bölgesine yandan bağlanmıştı. Kaza anında göğüs tarafım öne gidince, kemer karın bölgemi sıktı. Ağrıdan yürüyemiyordum. Kendimi yere bıraktım. Ancak beni zorla kaldırıp yürüttüler. Müşteriler rahatsız olmasın diye beni dışarı attılar. Ambulans çağırmadılar. Biz ambulansı aradık" dedi.

Hastanede kan kustuğunu, kanlı idrar yaptığını belirten Furkan Özkaya, "İç kanama geçirdim. Bağırsaklarım yırtılmış, karın bölgem su toplamış. İvedilikle ameliyata aldılarve 6 saat süren bir operasyon geçirdim. Ağır bakımda kaldım. Şu an karın bölgemde 50'ye yakın dikiş var. Beni park yetkilileri aramadı, sormadı. Beni en çok üzen de bu oldu. Bu onların da başına gelebilirdi. Benimle dalga geçtiler, gülüyorlardı. 'Erkeksin kalk bir şey olmaz' dediler. Dalga geçmeleri beğenilen bir şey değildi. Çalışanlar ilgileniyordu lakin işverenleri gelip onlardan işlerinin başına gitmelerini istedi" diye konuştu.

Elektrikli motosiklete bindirilip otoparka götürüldüğünü tabir eden Özkaya, "Ağrılarım var. Kendimi yavaş yavaş toparlıyorum. Tabipler ruhsal tedavi almam gerektiğini söyledi" sözlerini kullandı.

Baba Bülent Özkaya: 'Oğlum vefattan döndü'



Bülent Özkaya ise oğlu ile birlikte 12 gün boyunca çok badire çektiklerini söz ederek, şunları söyledi:

"Oğlumun midesinden gelen kanı şırıngayla çektim. Bir baba olarak acının en büyüğünü yaşadım. Çocuğum ameliyata girerken, 'Baba ben yaşayacak mıyım? Size kavuşacak mıyım?' dediği an dünya başıma yıkıldı. Oğlumu bir eşya üzere, koma durumundayken elektrikli bisiklet denen taşıtla, öteki müşteriler etkilenmesin diye diğer bir bölgeye götürmüşler. Hiçbir müdahalede bulunmamışlar" dedi. 

Ayrıyeten oğluyla alay edildiğini de belirten baba "Oğluma, 'Sen erkek değil misin? Kalk yürü' diyerek oğluma büyük acı çektirmişler. Kimsenin başına bu türlü bir şey gelmesini istemiyorum. Bu türlü işletmelerin gerekli önlemleri alması lazım. Ne bir hemşire ne bir sıhhat çalışanı, hiçbir formda müdahale etmemiş. Go-kart çalışanları kendi teknikleri ile çocuğu yürütmüşler ve iç kanamaya sebep olmuşlar. 50'nin üzerinde dikiş var. Mevt tehlikesi geçirdi" tabirlerini kullandı. 

Özkaya ailesinin avukatı Ali Korkmaz da müvekkilinin önemli hayati tehlike geçirdiğini belirterek, "Şüphelilerin ve bilgi sahiplerinin sözleri alındı. İsimli tıp ve eksper raporunu bekliyoruz. Sorumluların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu cins kazalar görmezden gelinebilecek kazalar değildir. Soruşturma 'taksirle yaralama'dan açıldı ve devam ediyor. Kim sorumlu ise onların yargılanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Kız arkadaşı: 'Görevliler Furkan ile dalga geçiyordu'



Yaşananlara tanıklık eden, polis merkezinde sözüne başvurulan Furkan Özkaya'nın kız arkadaşı H.A., o gün arkadaşının kaza yaptığı go-karta evvel kendisinin bindiğini, fakat direksiyonu arızalı olduğu için öteki bir araca bindirildiğini söyledi.

H.A., "Görevlinin Furkan'ın kemerini sıkı bir biçimde bağladığını gördüm. Sonrasında Furkan yalnızca tek lastiğin koruduğu direğe çarptı. Kazadan sonra araçtan indim ve Furkan'ın yanına gittim. Telefonumun şarjı bittiği için 112'yi arayamadım. Vazifeliler ise Furkan ile dalga geçiyordu. Sonrasında birinden cep telefonu istedim ve ambulansı aradım" dedi.
 
Üst Alt