Son Konu

Bayram Tatilinde Sevgi Dolu Duygular Hissetmenizi Sağlayacak Birbirinden Etkili 20 Film

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-1511907ef01de5c2d56466942824d46bebf56ef4.jpg


Sinema dalında çok sayıda sinema çeşidi olmasına rağmen herkesin severek izlediği en değerli tiplerden biri romantik güldürü diyebiliriz. Bilhassa birtakım sahneleri ile aşkı ve sevgiyi hissettirebilecek güce sahip birbirinden âlâ, tekrar tekrar izleyebileceğiniz sinemaları aşağıdaki listede sizin için derledik.

Not: Sinemaların açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 
Kaynak: ...

20. The Photograph




IMDb: 6.0

The Photograph, geçmişte ve günümüzde iç içe geçen aşk öykülerini husus ediyor. Stella Meghie’nin direktörlüğünü ve senaristliğini üstlendiği sinemanın oyuncu takımında Issa Rae, Lakeith Stanfield, Chelsea Peretti, Kelvin Harrison Jr., Chanté Adams üzere isimler yer alıyor.

19. Someone Great



IMDb: 6.2

Someone Great, erkek arkadaşı tarafından terk edilen genç bir bayanın, hayallerindeki iş için kent değiştirmeden evvel arkadaşları ile birlikte atıldıkları macerayı mevzu ediyor. Jenny, müzik muhabiri olmak isteyen genç bir bayandır. Genç bayan, hayalinin teklifi ile karşı karşıya kalınca ne yapacağını şaşırır. Jenny, saygın bir mecmuada çalışma imkanı bulmuştur ancak bunun için San Francisco’ya taşınması gerekmektedir. Jenny’nin dokuz yıllık sevgilisi ise uzaktan alaka yürütmek istemeyince ayrılmaya karar verir. Hayallerine adım adım yaklaşan Jenny’nin memnunluğu, yıllardır birlikte olduğu sevgilisi tarafından terk edilmesiyle yarım kalır. Kendisini toparlamaya çalışan genç bayan, teselli bulmak ümidiyle arkadaşı Erin ve Blair ile birlikte son bir maceraya atılmaya karar verir.

18. Bend It Like Beckham



IMDb: 6.6

Hindistan'da yaşayan genç bir kız olan Jesse'nin hayattaki tek tutkusu futboldur. Ailesinin tüm itirazlarına karşın profesyonel manada futbol oynamayı isteyen Jesse, bir gün bu hayalini gerçekleştirme fırsatını yakalar. Daha profesyonel bir futbol kadrosuna kabul edilen genç kız, ünlü futbolcu David Beckham üzere olabilmenin hayallerini kurmaktadır. Lakin bu hayaller ailesi tarafından futbol oynarken yakalanmasıyla suya düşmek üzeredir.

17. But, I'm a Cheerleader



IMDb: 6.7

Düşünceli ebeveynleri ve arkadaşları onun lezbiyen olduğundan şüphelenince saf bir genç rehabilitasyon kampına gönderilir.

16. Like, Crazy



IMDb: 6.7

Aslen İngiltereli bir üniversite öğrencisi olan Anna, eğitim için geldiği Amerika'da kendisi üzere öğrenci olan Jacob'a aşık olur. Aşklarını doyasıya yaşarken, Anna'nın Amerika'da kalacağı yasal süreci aşarlar ve Anna vizesi dolan bir kaçak olarak hudut dışı edilir. Birbirlerini çılgıncasına seven çifti ülkelerin hudutları ya da kuralları ayıramayacaktır. Aşklarını uzak aralıktan sürdürmeyen çalışan Anna ve Jacob, birbirlerini 'deli gibi' özler, ister ve sever...

15. You've Got Mail



IMDb: 6.7

Kalabalık New York kentindeki milyonlarca yalnız beşerden biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir bayanla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu bayan kendine ilişkin kitapçısında çocuk kitapları satan şirin ve içten bir bayandır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve ortalarındaki münasebet büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Vakti gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtan bir sürpriz kapıdadır…

14. Always Be My Maybe



IMDb: 6.8

Always Be My Maybe, 15 yılın akabinde yine bir ortaya gelen çocukluk arkadaşlarının öyküsünü mevzu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı istikametlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Mahallî bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü kente, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski anıların yine canlanmasına neden olan bu kent, ona çocukluk arkadaşını yine görme fırsatı verir. Ortadan geçen 15 yılın akabinde karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yad etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur. Bu süreçte en büyük dayanağı Marcus’tan gören Sasha, onunla birlikte vakit geçirdikçe, ikili eski hallerine geri döner. Marcus, Sasha’yı bir kere daha kaybetmemeye kararlıdır fakat tam harekete geçeceği sırada önüne yeni bir pürüz takılır.

13. Before We Go



IMDb: 6.8

Chris Evans'ın hem direktörlüğünü üstlendiği hem de başrolünde oynadığı Before We Go, genç bir bayanın New York Manhattan'da 1.30 trenini kaçırdıktan sonra genç bir adamla tanışmasını ve ortalarında oluşan bağı anlatıyor. Birbirlerini tanıdıkça aşık olan bu ikiliyi birlikte geçirdikleri gece nerelere götürecek?

12. The Half of It



IMDb: 6.9

The Half Of It, arkadaşına sevdiği kızı etkilemesi için yardım etmeye çalışırken, kendisinin de tıpkı bireyden hoşlandığını fark eden genç bir kızın öyküsünü husus ediyor. Utangaç bir kız olan Ellie Chu, derslerinde epeyce başarılı olan bir lise öğrencisidir. Okulun futbol ekibindeki öğrencilerinden olan Paul, okulun en havalı kızını etkilemenin yolunu arar. Bunun için de Ellie’den yardım ister. Paul’a yardım etmeyi kabul eden Ellie, bu süreçte kendisi ile ilgili farkında olmadığı gerçeklerle yüzleşir. Ellie, Paul’un etkilemeye çalıştığı kızdan hoşlandığını fark edince, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

11. Crazy Rich Asians



IMDb: 6.9

New Yorklu Rachel Chu, uzun vakittir Nick Young ile birliktedir. Rachel, Nick’in en yakın arkadaşının düğününde sevgilisine eşlik etmek için Singapur’a sarfiyat. Genç bayan Asya’ya birinci kez gidecek olmaktan epeyce heyecanlıdır ancak bir yandan da büyük bir gerilim altındadır. Singapur’da Nick’in ailesi ile tanışacak olmaktan kaygı duyan Rachel, bu sırada sevgilisi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenir. Nick, ülkenin en güçlü ailelerinden birine sahiptir ve o ülkedeki beğenilen bekarlardan biridir. Rachel, Singapur’a ayak bastığı andan itibaren tüm gözler ona çevrilir. Genç bayanın etrafı bir anda onu kıskanan ve Nick’ten ayırmayı planlayan beşerlerle dolar.

10. The Devil Wears Prada



IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, şimdi gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir bayan olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali yeterli bir gazeteci olmaktır. Kelam konusu misyon için aslında sıradan bir biçimi olsa da mücadeleci yapısı ile süratle muvaffakiyet kazanır. Lakin bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak üzere görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır fakat evvelki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış üzeredir.

9. Definitely, Maybe



IMDb: 7.1

Will Hayes karısından boşanma evraklarını yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya’nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve mevzuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı kıssalar ve bir bulmaca biçiminde anlatmaya başlar.

8. Love, Rosie



IMDb: 7.2

Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en güzel dostu olmuştur; bu yüzden ortalarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ancak ne vakit olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını apayrı taraflara sürükler. Fakat ortalarındaki bağ, kilometrelerce uzaklığa, akıp giden vakte yenilmez. Bu ortada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan münasebetler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yine bulduklarında ikinci bir bahtları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

7. 10 Things I Hate About You



IMDb: 7.3

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan hoşlar hoşu bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın hayatı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Çünkü ailevi kuralları vardır. Bu kurallara nazaran iki kardeşin birebir anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine fayda sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

6. August Rush



IMDb: 7.5

Sinema bir müzik mucizesini anlatıyor. Lyla Novacek ünlü ve hoş bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir kulüpte vokal yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar birbirlerine. Lakin çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Lakin Lyla gebedir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ancak babası, onu kızına söylemeden diğerine evlat edinmesi için verir. Tek korkusu kızının mesleğine mani olacak bir durum gelişmesidir. Ortadan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, temel ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a masraf. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu muvaffakiyete taşırken birebir vakitte da başına kederler açacaktır.

5. Luca



IMDb: 7.5

Küçük bir çocuk olan Luca, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luca bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşıyla paylaşır. Lakin çok geçmeden arkadaşıyla ilgili saklı bir sırrı keşfeder. Luca’nın yeni arkadaşı, okyanus yüzeyinin çabucak altında bulunan öbür bir dünyadan gelen bir deniz canavarıdır.

4. When Harry Met Sally



IMDb: 7.6

Bir seyahat sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında birebir üniversiteden mezun olduklarını, lakin daha evvel hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında bahis ikili münasebetlere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları tarafındadır. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de farklı başka kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki baht yollarını tekrar birleştirene dek... Rob Reiner'ın direktörlüğünü yaptığı, başrollerinde Meg Ryan ve Billy Crystal'ın yer aldığı yapıt, tüm vakitlerin en başarılı romantik güldürülerinden biri.

3. Pride & Prejudice




IMDb: 7.8

Sinema, Jane Austen’in beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’i anlatan romanından uyarlanmıştır. Öykü George periyodu İngilteresi’nde geçer. Ailenin hayatı, genç ve güçlü bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in düzgün bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kere ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da temel Bay Wickham’dan fazlası ile etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cüret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin hayatları umulmadık bir biçimde karmaşıklaşacaktır.

2. Little Women



IMDb: 7.8

Little Women, İç Savaş sonrası Amerika'da ömürlerini sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin öyküsünü anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden büsbütün farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü sıkıntılarla boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte ömür gayreti vermeye başlar. Bu şiddetli süreçte en büyük karları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

1. La La Land



IMDb: 8.0

La La Land, yolları kesişen iki insanın kıssasını anlatıyor. Hayatlarında istikamet bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian klâsik jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı sinema platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan görüntüyü hayat kuralları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.
 
Üst Alt