Son Konu

Instagram, Kullanıcılarından Doğum Tarihi İsteyecek

klimaci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
151,968
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
instagram-kullanicilarindan-dogum-tarihi-isteyecek.jpg

Instagram artık kullanıcıların doğum tarihlerini paylaşmalarını gerektirecek. Bu karar ile şirket, uygulamasını kullanan gençleri muhafazayı amaçlıyor. Fotoğraf paylaşma uygulaması, 2019 yılının sonundan beri yeni kullanıcılardan kaydolurken bir doğum günü belirtmelerini zati istiyor lakin daha evvel kaydolmuş şahıslar bilgileri paylaşmamış olabilir.

Instagram, önümüzdeki birkaç hafta boyunca daha evvel doğum tarihi paylaşmamış kullanıcılardan bunu yapmalarını istemeye başlayacak. Kullanıcılar başlangıçta hususla ilgili istemleri reddedebilecek olsalar da uygulama sonunda herkesin doğum günlerini talep edecek.

Şu an için kullanıcılara doğum günlerinin sorulacağı iki senaryo var. Birinci olarak, uygulama birkaç sefer bir bildirim gösterecek. Kullanıcılar bir ihtar ekranının ardına gizlenmiş bir gönderiyi görüntülemeye çalışırsa farklı bir istem de görünebilecek. Bu ikazlar, Instagram’ın resmi kurallarını ihlal etmeyecek, lakin müstehcen manzaralar yahut tıbbi prosedürlerin fotoğrafları üzere sonda kabul edilebilecek hassas içeriklerde görünür olacak. Kullanıcılar bir doğum günü ayarlayana kadar bu gönderileri artık göremeyecekler ve hatta daha genç yaştaki gençler bu gönderileri hiç göremeyebilir.

Instagram ayrıyeten, bir kullanıcının yanlış doğum günü vermiş olabileceğini tespit etmek için yapay zeka kullanacağını ve birtakım kullanıcılardan yaşlarını doğrulamalarının istenebileceğini söz ediyor. Şirket, “Gelecekte, biri bize muhakkak bir yaşın üzerinde olduğunu söylerse ve teknolojimiz bize aksini söylerse, onlara yaşlarını doğrulamak için bir seçenekler menüsü göstereceğiz” diyor. Bu çalışmanın hala erken evrede olduğu ve daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıldığı paylaşılmış.

Öbür taraftan Instagram, kaydırmalı irtibatlar yerine ilişki çıkartmalarına geçmeye hazırlanıyor.
 
Üst Alt