Son Konu

Türk Telekom ile şehirler daha verimli

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
telekom-enerji-z9AO_cover.jpg


Akıllı şehircilik alanındaki çalışmaları ile Türkiye’nin kaynaklarını korurken sürdürülebilir topluma katkı sağlıyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, Verimlilik Haftası’nda yaptığı açıklamada, çalışmalarını duyurdu. Hayata geçirdiği ‘Yeni Kuşak Kent Platformu’ ile ulaşım, güç, etraf, sıhhat, hayat ve güvenlik alanlarında hâli hazırda 9 vilayette 50’den fazla hizmet sunuyor; belediyelere sağladığı akıllı tahlilleriyle trafikten kamu güvenliğine, sulamadan aydınlatmaya tüm alanlarda kaynakların faal ve verimli kullanılmasına yardımcı oluyor.

Elektrik tüketimini düşüren az operatörler ortasında

Türk Telekom, Global e-Sürdürülebilirlik Teşebbüsü GeSI’nin raporuna nazaran dünyada son yıllarda elektrik tüketimini düşüren ender operatörler ortasında yer alıyor. Yeni kuşak bağlantı teknolojileri ile güneş gücü ve rüzgâr gücü üzere alternatif kaynaklara yönelen şirket, pak ve ulusal güce de katkı sağlıyor. Karbon ayak izini sistematik olarak azaltan Türk Telekom, birincisini 2021 yılı içinde yayınlayacağı sürdürülebilirlik raporuyla, çevresel ve toplumsal yarar üretme alanındaki performansını sistemli aralıklarla açıklamaya hazırlanıyor.

Köylere güneş güçlü baz istasyonları

Türk Telekom, insanı odağına alan “herkes için erişilebilir iletişim” prensibi doğrultusunda toplumun bütün kısımlarını bedelli hissettirmeyi amaçlıyor. Daima güç imkânı bulunmayan, bu nedenle erişim badiresi yaşayan köylere kurulumları başlanan güneş güçlü baz istasyonlarını yaygınlaştırmak da kurumun maksatları ortasında. Bu sayede, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ve uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilerin de bağlantı hizmetlerinden kesintisiz olarak yararlanmaları sağlanacak.

Türk Telekom’un, sürdürülebilirlik alanında odaklandığı 4 ana bahis şöyle sıralanıyor:
  • Sabit ve taşınabilir şebekelerde elektrik tüketimini düşürmek.
  • Yeni kuşak bağlantı teknolojilerinin hem birçok kesimde hem de bina ve kentlerde kullanımını yaygınlaştırarak en yüksek seviyede kaynak tasarrufu sağlamak, sürdürülebilir topluma hizmet etmek.
  • Kurumsal toplumsal sorumluluk çalışmalarıyla toplumda bilhassa bayanları, görme engellileri ve dezavantajlı kümeleri destekleyip fırsat eşitliği sunmaya yönelik kalıcı adımlar atmak ve itici güç oluşturmak.
  • Karbon emisyonunu sistematik olarak azaltırken güç verimliliği konusunda yatırımlarına ve optimizasyon çalışmalarına aralıksız devam etmek.
 
Üst Alt