Son Konu

Muhabbet Kuşu Alıştırma, Muhabbet Kuşu Eve Nasıl Alışır?

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Muhabbet kuşu alıştırma ne kadar sürer? Eve yeni gelen muhabbet kuşunun kendini güvende hissettirmesini nasıl sağlarız? Muhabbet kuşunu eğitirken konuşma ve ele gelme alıştırmaları yapmadan önce, bulunduğu ortama ve yeni evine alışması büyük önem taşır.

Ortamına uyum sağlamasına izin ver. Muhabbet kuşları gergin ve ürkek hayvanlardır. Evine yeni geldiyse yeni ortamına alışması için yaklaşık 2 hafta ver. Muhabbet kuşu alıştırma döneminde ne çok yoğun, ne çok sakin olmayan bir odaya yerleştir. Bunun sebebini aşağıda anlattık. Bununla birlikte, muhabbet kuşlarının hassas bir işitme duyusuna sahip olduğunun farkında ol, bu nedenle odanın fazla stresli bir yer olmamasına dikkat et.

Öte yandan çok fazla hava akımının olduğu, kolayca üşüyebileceği, ya da soba-ısıtıcı yanı gibi aşırı sıcakta duracağı yerlerin muhabbet kuşun için hiç uygun olmadığını bilmelisin.

MUHABBET KUŞU KAFESİ NEREDE DURMALI​

Yeni bir kuşun yeni yuvasına alışması birkaç gün, hatta birkaç hafta kadar sürebilir. Bu alışma süreci kafesin evin neresine yerleştirildiğine bağlı olarak değişebiliyor. İlk günlerde kuşun kafesini nispeten sessiz, ama yine de yaşayan bir odaya koymaya dikkat et. Sakin ve huzurlu hissetmesi, tedirgin olmaması kolay alışması için önemli. Ama bir yandan da kendini yapayalnız hissetmemeli. Yani içinde zaman geçirdiğin bir oda, ama sürekli meşgul olan bir oda değil. Mutfak kesinlikle iyi bir fikir değil. Sürekli yemek pişirilen ve tuhaf kokular yükselen bir oda kuş için pek de ideal sayılmaz. Ailece vakit geçirdiğiniz oturma odası ya da gün içinde ara ara vakit geçirdiğiniz hobi odası bunun için ideal olabilir..

Kuş kafesini odanın güvenli bir köşesine yerleştirdiğinden emin ol. Böylece kafesin her iki tarafı da duvara değecektir. Bu, kuşunun daha güvende hissetmesini sağlayacaktır.

MUHABBET KUŞU ALIŞTIRMA​

Muhabbet kuşunu ele alıştırmak için evvela üzerine çok gitmemeye ve onu ürkütmemeye dikkat etmeliyiz. Örneğin asla kafesin üzerine kapanmayıp, her zaman yanında, göz hizasında veya ondan aşağıda durmaya dikkat etmeliyiz. Onlarla doğrudan göz teması kurarsak bunu bir tehdit olarak algılaması ve ürkmesi olasıdır. Elini ona doğru yaklaştırırken avucunun içini görmesini sağla. Elinin tersini göstererek yaklaştırırsan bu onu yakalamaya çalışacağını düşündüreceği için ürkmesine yol açacaktır. Elini onun hizasının altından yanaştırmaya çalış. Üstten yaklaşırsan muhtemelen yine korkacaktır.
 
Üst Alt