Son Konu

10 Dev İsme Altın ve Bitcoin Tahminleri Soruldu! İşte Öngörüler..

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Gold-Bitcoin-trade-e1579264498457.jpg

Bitcoin ve altın savaşında son durum nedir? 10 uzman önümüzdeki 10 yıl boyunca hangi varlığa sahip olmayı tercih edeceklerini ve nedenini açıkladı. Peki sizce hangi yatırım aracı lider oldu? İşte 10 dev isimden altın ve Bitcoin tahminleri…
  • Bitcoin meteorik rallisini sürdürürken, artık daha fazla yatırımcı ünlü kripto para birimi ile altın arasında uzun süredir devam eden karşılaştırmayı gözden geçiriyor.
  • Bitcoin Cuma günü 1 trilyon dolarlık piyasa değerini aşarken, altın 1.784 dolara dokundu.
  • Businessinsider, önümüzdeki on yıl boyunca hangi varlığa sahip olmayı tercih edeceklerini ve nedenini görmek için 10 uzman ile anket yaptı.
İşte analistlerin ve yöneticilerin altın ve Bitcoin tahminleri


Uzmanlar, Bitcoin ve altın’ı karşılaştırıyor ve her iki varlığın da genellikle bir portföyü çeşitlendirmenin mantıklı yolları olduğunu belirtiyorlar. Uzmanlar, Bitcoin ve altın’ın fiat para birimi enflasyonuna karşı bir korunma olarak işlev yaptığını söylüyorlar. Ancak yakın zamana kadar, Wall Street analistlerinin, baş yöneticilerinin veya yerleşik yatırımcıların iki varlığı ciddi şekilde karşılaştırdığını görmek nadirdi.  Genellikle dijital altın olarak anılan Bitcoin, kısa vadede kâr etmek isteyenler için tarihsel olarak riskli bir spekülatif yatırım olarak görüldü. 
bitcoin-ve-altin-yorumu-kriptokoin-com-1-1.jpg
Bu arada altın her zaman güvenli bir liman varlığı olarak görüldü. Şimdi Bitcoin, Tesla ve diğer kurumsal şirketlerden gelen yeni yatırımlarla 57.000 doların üzerine sıçradı. Bu yükseliş hızı,  yatırımcıların bu varlıklarla ilgili eski varsayımların doğru olup olmadığını sorgulamasına yol açtı. Kripto para birimlerinin baş döndürücü tırmanışı göz önüne alındığında Businessinsider, önümüzdeki 10 yıl boyunca Bitcoin veya altın tutmayı tercih edip etmeyeceklerini ve nedenini görmek için 10 uzman ile anket yaptı. İşte Bitcoin boğaları, altın severler, analistler, yöneticiler ve daha fazlasının tahminleri ve tercihleri…

İşte altın ve gümüş tahminleri
  1. Kanada’nın eski baş ekonomisti ve stratejisti Merrill Lynch: “Benim oyum altın için olacak. Çünkü bir değer deposu olarak binlerce yıllık tarihi bir rekora sahip, Bitcoin’in beşte biri oynaklığa sahip ve aynı rekabet riskiyle karşı karşıya değil. Kraliçe Elizabeth’in kripto ticareti yapacağı gün rotayı değiştireceğim gün.”
  2. Hecla Mining Company Başkanı ve CEO’su Phil Baker: “Altın ve gümüş, dünyanın her köşesindeki her medeniyette en az 4 bin yıldır değer depoları ve değişim araçları oldu. Her türden ekonomik ve teknolojik bilgiye sahip insanlara eşsiz bir erişilebilirliğe sahiptir. Ve altın, merkezin nihai para birimidir. Dijital yapıları altın ve gümüşten temel bir fark olduğu için kripto para birimlerine de yer var. Ancak bu özellik aynı zamanda kripto para birimlerinin asla altın’ın ve gümüşün yerini almayacağını ve nihayetinde metalin değerini artıracağını garanti ediyor.”  
  3. Altın takas platformu Goldex’in CEO’su ve kurucusu Sylvia Carrasco: “Altın, uzun zamandır tercih edilen güvenli liman varlığı olarak görülüyordu ve Bitcoin ‘bloktaki yeni çocuk’ olsa da çeşitli nedenlerle altın’ın pazar payını tüketeceği tartışmalı. Bitcoin ve altın her ikisinin de itibari para birimlerine göre önemli avantajları var. Çünkü ikisi de seyreltilemez veya değeri düşürülemez. Bir gün düşmanca yasalar yoluyla Bitcoin’in varlığını durdurma olasılığı var. Bazı Bitcoin türevleri zaten yasaklandı. Facebook gibi kripto para başlatmaya çalışan şirketler var. Bu yüzden, Bitcoin kesinlikle çok fazla pompa alan daha yeni bir yatırım şekli olsa da altın yüzyıllar boyunca değerini korudu. Bitcoin’in aynı düzeyde uzun ömür sağlayıp sağlamayacağı oldukça tartışmalı.” 
  4. Glenmede’de Yatırım Stratejisi Sorumlusu Michael Reynolds: “Bitcoin’in boğa durumunun altında yatan varsayımlardan biri sınırlı arzıdır. Ancak genel olarak kripto para arzı teorik olarak sınırsızdır. Bazıları bir portföy çeşitlendiricisi olarak Bitcoin’i öne çıkarıyor, ancak şu ana kadar hisse senetleriyle altın’dan daha yüksek korelasyonlar sergilediler. Özellikle çeşitlendirmenin en fazla değer katma eğiliminde olduğu hisse senedi piyasası dönemlerinde… Bitcoin’e olan talep, kayda değer bir ekonomik veya finansal kullanım durumu oluşturma olasılığına göre olabilir.” 
  5. Aberdeen Standard Investments’ın yatırım stratejisi direktörü Robert Minter: “Hem kripto hem de altın’ın tutkulu yatırımcı tabanları var… Ancak, çok açık farklılıklar var. Altın’ın küresel paranın temel yapı taşı olarak tarihi 5.000 yaşında ve zamanla test edilmiş; Bitcoin 10 yaşında ve yalnızca bir para rejiminde var oldu. Bitcoin’in fiyatının standart sapması %75’tir ve bu onu korkunç bir değer deposu haline getirir. Yakın zamandaki fiyat geçmişi, spekülatif ilgiye yönelik büyük bir önyargı gösteriyor. Öyle ki şirketler, varlıklarını aşırı büyütmeye yardımcı olmak için kurumsal bilançolara Bitcoin dahil etme eğilimindedir. Kripto para, parasal açıdan zayıf bir alternatiftir. ABD’de, vergilerinizi doldurmak, kripto para birimi karınızın gönüllü olarak açıklanmasını gerektirir. Bir kripto ticareti, bir aracılık işleminin yaptığı gibi IRS’ye otomatik olarak bir açıklama üretirse, spekülatif görünüm kararabilir.”
bqgfzasjukvus6c71x5bgfgzdxs933muztwg1awp7w1jzxb2snh9lywkky7mcjgh-.jpg
İşte Bitcoin tahminleri
  1. Morgan Creek Digital Assets’dan Anthony Pompliano: “Bitcoin, bir değer deposu olarak altın’a göre 100 kat daha büyük bir gelişmedir. Dünya bunu fark ediyor ve dijital para birimini gerçek zamanlı olarak yeniden fiyatlandırmaya başlıyor. Bitcoin son birkaç ayda yüzde yüzlerce artmış olsa da muhtemelen değer kazanmaya devam edecek. Önümüzdeki yıllarda ABD doları terimleri…. Bitcoin’in piyasa değerinin 2030 yılına kadar altın’ın piyasa değerini aşacağını düşünüyorum. Bu nedenle, hiç altın’ım yok ve net değerimin önemli bir yüzdesi Bitcoin’e yatırılmış durumda.”
  2. Wirex CEO’su Pavel Matveev: “Kripto boğa koşusu, daha önce Bitcoin gibi dijital para birimlerini alternatif bir varlık olarak görmemiş milyonlarca insanın dikkatini çekti. Altın ve Bitcoin bazen çeşitli değerli varlıkları çeşitlendirmek ve tutmak için bir araç olarak kullanılırken, Bitcoin ve diğer dijital para birimleri platformlarda kolayca alınıp satılabilir. Bitcoin ile ödeme almayı teklif eden ilerici küresel firmalar ve bunu teşvik etmede aktif rol alan Tesla gibi savunucuları gördük.  Bu likidite, takas kolaylığı ve modern ekonomide daha geniş kullanım, başlıca farklılaştırıcılardan bazılarıdır. Altın’ın görece savunma amaçlı bir amacı vardır: Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, en azından takas kolaylığı, satın alma ve likidite değil, çeşitli kullanımlara sahip.”
  3. Wedbush Securities’de Kıdemli Sermaye Araştırma Analisti ve Genel Müdürü olan Daniel Ives: “Bu dijital altın yolunun yörüngesine ve küresel olarak kullanım durumlarına dayanarak, Bitcoin’in gelecekte ana akım bir varlık sınıfı olacağına inanıyoruz. Altın net bir değere ve güvenliğe sahipken, Bitcoin’i şu anki durumunda kalırsa göze çarpıyor. Elbette önümüzdeki on yıl içinde…” 
  4. Dijital para platformu Uphold’un CEO’su JP Thierot: “Altın, bin yıl boyunca satın alma gücünü ölçmek istiyorsanız, bir standart değildir. Altın’ın likiditesi zaman içinde tutarlı oldu. Altın, zaman içindeki satın alma gücünü X eksenine tanımlayan şeydir. Bitcoin’in sahip olduğu şey, bir ayın katlarına çıkma potansiyeline sahip olmasıdır. Hiç kimse altın’ın ay atışını yapacağını düşünmez. Bitcoin de altın’ın aksine sonludur. Talepte artış olamaz, bunu değiştirin. Sıfır esneklik var.” 
  5. 1 milyar dolarlık bir ETF olan Amplify Transformational Data Sharing ETF’nin ortak portföy yöneticisi Mike Venuto: “Muhtemelen Bitcoin’i seçerdim ama neden ikisi de olmasın? Altın ve Bitcoin’in portföye çok benzer bir yönü var. Çeşitlendirici olarak altın eklerdim. Çeşitlendirici olarak Bitcoin eklerdim. Hedge çeşitlendirmedir. Bitcoin elde edilecek bir araçtır. Bitcoin, istikrarlı bir şey karşısında para kaybetmek için bir önlemdir.”
 
Üst Alt