Son Konu

Arena ve Trend Micro Önemli Bir İş Birliğine İmza Atıyor

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Trend-Micro-ve-arena.jpg

8 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen lansman toplantısında Arena ve Trend Micro yöneticileri katılımcılara ürünler hakkında bilgiler paylaşırken teknoloji iletişimcisi ve akademisyen Sertaç Doğanay da Siber Güvenlik Pazarı sektörde nereye doğru gidiyor, iletişim süreçleri bu konuda nasıl ilerliyor benzeri konu başlıkları ile katılımcıların bakış açılarını geliştirecek bir konuşma gerçekleştirdi.

mehmet-dagdevirenturk-ve-sertac-doganay.jpg


Trend Micro’nun ileri düzey güvenlik sağlayan “Worry-Free Services” güvenlik çözümünü yönetilen hizmet modeliyle Türkiye’deki şirketlerle buluşturuyor. Trend Micro’nun işletmelerin ihtiyaçlarına göre dört farklı paketle sunulan güvenlik çözümü, Arena’nın Bulutum.com platformu üzerinden iş ortaklarına sunulacak. Aylık abonelik modeli ile verilecek olan hizmet kapsamında, iş ortakları çözümü müşterileri adına yönetebilecek.

Bilişim teknolojilerindeki yenilikçi hizmetlerden biri olan “Managed Services Provider” (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) modeli, söz konusu BT sistemlerinin işletme adına takip edilmesi, yönetilmesi ve ortaya çıkan sorunların çözülmesiyle ilişkili görevlerin hizmet sağlayıcıya devredildiği bir model. Operasyonları iyileştirmek ve masrafları azaltmak adına gerekli ihtiyaçların belirlenmesinden süreçlerin yürütülmesine kadar çeşitli hizmetlerin dış kaynak modeliyle alınmasıdır. Uç nokta güvenliği, web güvenliği, mobil güvenlik ve yönetim, e-posta ve ortak çalışma güvenliği, genişletilmiş tespit ve müdahale (XDR), yönetilen tespit ve müdahale (MDR) gibi gelişmiş güvenlik çözümleri sunan Trend Micro Worry-Free Services, özel bir güvenlik ekibi ve becerilerine ciddi yatırım yapamayan küçük ve orta ölçekli şirketlere (KOBİ) bulut tabanlı güvenlik çözümleri sunuyor.

Trend Micro Bölge Kanal & MSP Müdürü Mehmet Dağdevirentürk “Son dönemde pandeminin de etkisiyle siber saldırılarda büyük bir artış yaşandı ve saldırıların yoğunluğu her geçen gün artıyor. Yetkin güvenlik çalışanlarına ve güvenlik için büyük bütçelere sahip olmayan küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik büyük bir sorun haline geldi. Yapılan araştırmalara göre bir siber güvenlik saldırısının yapılmasından tespit edilmesine kadar geçen süre ortalama 7 ay. İleri düzey güvenlik tekniklerini kullanan Trend Micro Worry-Free Services, bu süreci birkaç saate, hatta dakikalara kadar indirebiliyor. Yönetilen hizmet modeliyle güvenlik çözümlerimizi uygun maliyetlerle küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına sunuyoruz. Artık siber güvenlikle ilgili teknik ve finansal zararlar kaldırabilecek bir dönemde değiliz” dedi.

mehmet-dagdevirenturk-kerem-gunay-ve-serdar-cakir.jpg


Arena Yazılım Güvenlik Ürünleri Grup Müdürü Ezgi Sümer; “Arena olarak iş ortaklarımıza onların hayatlarını kolaylaştıracak ve geleceğe uygun çalışma modeli sunabilecekleri hizmetler vermek temel misyonlarımızdan biri. Trend Micro’nun güvenlik servislerini MSP modeli ile sunmamız iş ortaklarımızın iş yapış biçimlerini kolaylaştırıyor. Şöyle düşünün, sadece siber güvenlik başlığı altında 40’tan fazla uzmanlık var. Tüm bunları bir araya getirmek ise MSP gibi dünyanın da artık yüzünü döndüğü bu modelle mümkün” derken bu model ile finansal kolaylıkların sağlandığı, yıllık bütçeler yerine aylık masraflar üzerinden bütçelerin söz konusu olduğunun altını çizdi.

İşletmelere gelişmiş tehditlere karşı ileri düzey koruma sağlamak için özel olarak tasarlanan Trend Micro Worry-Free Services kapsamında Worry-Free Services, Worry-Free Services Advanced, Worry-Free XDR ve Worry-Free with Co-Managed XDR olmak üzere dört farklı paket bulunuyor. Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma ve davranış analizi, önleyici ve çalışma zamanı makine öğrenimi, güvenlik açığı koruma ve sanal yama, tam disk şifrelemesi, uygulama denetimi, entegre uç nokta veri kaybı önleme, cihaz denetimi, Web güvenliği, web itibarı ve URL filtreleme, mobil güvenlik ve mobil cihaz yönetimi, Windows, macOS, iOS ve Android desteği tüm paketlerde standart olarak yer alıyor.
 
Üst Alt