Son Konu

Apple’dan podcast yayınlarına finansal destek

seocu

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,414
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
apple-podcast-para-kazanma-girisimlerine-destek-verecek.jpg



Amerikalı akıllı telefon üreticisi Apple, podcast servisinin daha çok kişi tarafından kullanılmasını amaçlıyor. Bloomberg platformu tarafından yapılan habere göre Apple, orijinal ve özgün podcast yayınlarında harcanan emeklerin karşılığını vermek istiyor.

Apple Podcast para kazanma girişimlerine destek verecek


Apple Podcast yöneticileri, birçok medya şirketinin yöneticileri ile bu konu hakkında tartışmak için bir araya geldi. Henüz net bir destekleme stratejisinin ortaya çıkmadığı görüşmede, Apple’ın podcast pazarındaki durumu göz önüne alınarak, çeşitli mevzularda fikir alışverişlerinde bulunuldu.
xapple-podcast-para-kazanma-girisimlerine-destek-verecek-1.jpg.pagespeed.ic.EGcXZOFwpT.jpg
Dünya üzerinde bulunan bütün podcast dinleyicilerinin yüzde ellisi ila yüzde yetmişinin Apple Podcast’i tercih ettiği düşünülüyor. Şayet bu istatistik doğru ise Apple’ın bu alandaki herhangi bir radikal adımı podcast pazarını sarsabilir. Spotify ve Stitcher markalarının ekiplerini analiz eden şirket, özel içerik taleplerinin arttığını dile getiriyor.
xapple-podcast-para-kazanma-girisimlerine-destek-verecek-2.jpg.pagespeed.ic.x1HtkApoNV.jpg
2005 yılında piyasaya sürülen Apple Podcast, kendi firması tarafından başkalarına para kazandırma konusunda herhangi bir destek görmeyen bir uygulama olarak biliniyor. İçerik üreticileri, bundan böyle, belirli bir ücret karşılığında Apple’a içerik sağlayacaklar.

Yöneticiler, sesli yayın sahiplerine şu öneriyi verdi: “Sizden satın alacağımız sesli yayınlar, son derece kaliteli ve özgün olmalıdır. Bu hususta çok dikkatli ve çok titiz olacağız. Bu planın ne zaman hayata geçeceği henüz belli değil.”



 
Üst Alt