Son Konu

WhatsApp’ın para kazanma yöntemi belli oldu

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
221220190000321233048-mkow_cover.jpg


Facebook bünyesinde konum alan ve yerkürede en çok kullanılan anlık iletileşme pratiği WhatsApp  1.5 milyar faal kullanıcısı ile en çok kullanılan tatbikler sıralamasında birinci sıralarda kendine bölge buluyor.

WhatsApp’ın para kazanma formülü aşikâr oldu

En tanınan anlık iletileşme pratiği olan WhatsApp uzun bir vadedir popülerliğini gelire dönüştürecek planlar üzerinde çalışıyordu. Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklama ile WhatsApp’ın nasıl gelir elde edeceği anlaşılan oldu. 2009 yılında 0.99 dolar fiyat ile kullanıcılara sunulan platform 2014 yılında 22 milyar dolar karşılığında Facebook'a satılınca fiyatsız olarak sunulmaya başlandı. Geçtiğimiz periyotta gelir elde etmek ismine WhatsApp'ta reklam gösterimini mümkün hale getirecek bir güncelleme üzerinde çalışan şirketin 2020 yılı içinde bu özelliği tasarrufa sunması bekleniyordu. Ancak Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklardan elde ettiği haberlere göre  WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Facebook bu projeyi süreksiz vadeyle durdurma kararı aldı.

Her ne kadar bu girişim için durdurulma kararı alınmış olsa da  tamamen vazgeçilmediği düşünülüyordu. Facebook şirketi, Instagram’da olduğu üzere WhatsApp’ta da reklam gösterimi yapılmasını sağlayacak yeni bir girişim geliştirmek için çalışmalara devam etti. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamalarda WhatsApp'ın nasıl para kazanacağı ve bu girişimin nasıl işleyeceği konusunda kimi ipuçları verdi.

WhatsApp nasıl para kazanacak?

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp Hisse ödeme sistemi olarak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirtti. WhatsApp üzerinden para aktarımının fotoğraf göndermek kadar kolay ve süratli bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak için çalıştıklarını söz eden Zuckerberg . Ayrıyeten WhatsApp’ta çeşitli şirketlerin eserlerini içeren vitrinler oluşturulmasını sağlayan ve kullanıcıların iletileşme pratiğini kullanarak bu vitrinlerde mekan alan markalara ilişkin eserleri satın alabilecekleri bir satış platformunu entegrasyonunu sağlamak istediklerini belirtti.

 
Üst Alt