Son Konu

Pandemi ve sonrası için kariyerini planlarken nelere dikkat etmeli? 4 adımda kariyer planlaması

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
pandemi_ve_sonrasi_icin_kariyerini_planlarken_nelere_dikkat_etmeli_4_adimda_kariyer_planlamasi_1621949062_1457.jpg

Günümüzde süratli değişen iş şartlarına ayak uydurmak için bilmeniz gereken birkaç ayrıntı bulunuyor. Bunun meslek planlamasını gerçek yapmak çok değerlidir. Zira meslek planı mesleğinizde ulaşmak istediğiniz gayeye ulaşmanızı kolaylaştıracak bir haritadır. Pekala pandemi ve sonrası için mesleğini planlarken nelere dikkat etmeli? İşte 4 adımda meslek planlaması

Meslek, insanın hayatta ulaşmak istediği iş ve meslek olgusunu tanımlıyor. Meslek gayesine ulaşmak isteyen şahıslar ailede aldığı eğitimden, üniversite mezuniyetine kadar gayeleri ekseninde besbelli ve başarılı bir yol izlemeyi maksatlar. Meslek planı iş hayatınız boyunca bir çok farklı basamakta yararlıdır. Örnek verecek olursak iş yerinde (bulunduğunuz departmanın kapanması, firmanızın satılması…vb.) ya da özel hayatınızda karşınıza çıkacak ani bir değişiklikte çok işinize yarayacaktır. Böylece kişinin gereksiniminiz olduğunda, fazla endişelenmeden hazırlamış olduğunuz plana ve stratejilerinize kolay kolay göz atabilme ve karar verebilirsiniz. 



MESLEK PLANLAMASI NASIL YAPILIR?

Bilhassa pandemide ve pandemi sonrası değişen çalışma yolları ve bu süreçte meslek planlaması yaparken nelere dikkat edilmesi gereken birtakım ayrıntılar bulunuyor. 

1. Amacı belirleme

Birinci evrede karşınıza çıkan manalı olan bir müddet içinde (6 ay, 3 yıl, 10 yıl)  ulaşmak istediğiniz maksat ile ilgili kararlarınızı vermelisiniz. Amaçlarınız belirledikten sonra ulaşmak istediğiniz konusunda ısrarcı davranıp yolunuza çıkacak pürüzlere karşı dikkatli olmanız gerekiyor. 



2. Dalını ve departmanını seçme.

Hangi bölümde ve hangi alanda ilerlemek istediğiniz seçmek çok kıymetlidir. Yeteneğinizin olduğu alanlarında çalışmak ya da sevdiğiniz alanlara yönelmek gireceğiniz işte verimliliğiniz daha çok artırmaktadır.

3. Kendini kıymetlendirme

Bu evrede öncelikle hangi noktadasın onu belirlemek gerekiyor. Tıpkı zamanda  yeteneklerini, sahip olduğunu yetkinlikleri değerlendirmen epeyce değerlidir. Gelişim alanlarını bulup ona nazaran kendinize yatırım yaparak yetkinliklerinizi çoğaltabilirsiniz. 



4. Hareket planı

Ne yapacağını ve nasıl yapacağını planlaman seni gayelerine ve muvaffakiyete daha süratli ulaştıracaktır. Meslek planlama konusunda her basamak çok pahalı ve gerekli olmasına karşın planlamanın en değerli noktası içinde bulunduğunuz durumu belirleme ve hareket planı kısımları oluşturmaktadır. Zira kendinizde eksik gördüğünüz noktaları meslek yolunda, hareket planına geçmeden tamamlamanız gerekecektir.



Unutmayın amaçlarınız büyükse ya da hoş bir iş ömrü hedefliyorsanız kelamını ettiğimiz planlamaları katiyen yapmanız gerekmektedir. Fakat, bu türlü şuurlu bir biçimde davranırsanız muvaffakiyete ulaşabilirsiniz.
 
Üst Alt