Son Konu

Mira ne demek? Mira isminin anlamı nedir? Mira ismi Kuran'da geçiyor mu?

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
mira_ne_demek_mira_isminin_anlami_nedir_mira_ismi_kuranda_geciyor_mu_1587035331_082.jpg

Mira ismi son günlerde en popüler isimler arasında yer alıyor. İsmin anlamı ve Kuran'da geçip geçmediği merak edenler için muhteşem bir haberimiz var. Mira ne demek? Mira isminin anlamı nedir? Mira ismi Kuran'da geçiyor mu? sorularının yanıtı haberimizde.

Son yıllarda en çok duyulan isimlerden biri de Mira oldu. Ebeveyn olmaya hazırlanan vatandaşlar tarafından araştırılan Mira ismi, birçok dilde kullanılan bir sözcüktür. Doğacak kız bebeklerine koyulan Mira ismi, Sanskritçede, Farsçada, Rusçada, İspanyolcada ve İbranicede kullanılmaktadır.  İspanyolcada "bakmak" anlamına gelir. Sanskritçede "okyanus" anlamını taşır. Rusçada "Dünya" İbranicede "sınır" manasını taşır. Farsçada, emir veren komutan demektir. Arapçada ise, "tartışma" anlamındadır. Eski likya kentlerinden birinin adı olan Mira isminin de en çok konuşulan anlamı ise Kuyruklu Yıldız'dır. Türkiye’de 12.426 kişide bulunan Mira ismi İstanbul’da ise 718 kişide bulunmaktadır.

wUoUf_1587036021_504.jpg

MİRA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Mira ismi Kur'an'ı Kerim'in Kehf suresinde geçmektedir. Kehf suresinin 22. ayetinde İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılmıştır.

MİRA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Afra, Ahra, Akdora, Alara, Almira, Asayra, Azra, Bahira, Behra, Buhayra, Büşra, Büteyra, Dilara, Efra, Emira, Emra, Esra, Evra, Ezra, Gabra, Hamra, Hatıra, Hazra, Hira, Humeyra, Hümeyra, İkra, İnara, İsra, Kübra, Lara, Mahra, Meyra, Mısra, Muarra, Nazra, Nevra, Nira, Nisra, Pamira, Safira, Sahara, Sahra, Samira, Sara, Sarra, Semra, Sera, Serra, Seyra, Suğra, Suhansera, Suhara, Sümeyra, ޞuara, Tamara, Vera, Yezra, Yüsra, Zara, Zehra, Züheyra, Zühra, Zümra...
 
Üst Alt