Son Konu

Yaman ne demek? Yaman isminin anlamı nedir? Yaman ismi Kuran'da geçiyor mu?

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
yaman_ne_demek_yaman_isminin_anlami_nedir_yaman_ismi_kuranda_geciyor_mu_1587036183_1037.jpg

Günümüzde erkek doğan bebeklere verilen isimler arasında en çok tercih edilenler arasında yer alan Yaman ne demek ve Yaman ismi Kuran'da geçiyor mu diye merak edenler için soruların yanıtını araştırdık.

Yaman ismi ülkemizde en sevilen Erkek isimleri arasında 588. sırada bulunmaktadır. Son 1 yılda yenidoğan toplam 2077 bebeğe Yaman ismi verilmiştir. Hal böyle iken doğacak erkek bebeğine isim arayanlar da Yaman isminin anlamını merak ediyor. Doğacak oğlunuza sizler de isim bulmakta zorlanıyor aynı zamanda anlamı da güzel bir isim olmasını isteyerek araştırma yapıyorsanız hazırladığımız içeriğe bakabilirsiniz. 2013 yılında yayınlanan Medcezir dizisindeki başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy'ın oynadığı Yaman karakterinde sonra bu isim meşhur oldu diyebiliriz. Dizideki rolü gereği herkesin sevgilisi olan Yaman Koper sayesinde birçok anne baba doğan erkek bebeklerine Yaman ismini vermiştir. 

AQZGk_1587036905_1838.jpg

YAMAN İSMİ NE DEMEK?

Yaman ismi en çok İstanbul ilinde (1598 kişide) , en az Aksaray, Karaman, Ardahan, Kilis illerinde (1 kişide) bulunuyor. Yaman isminin anlamı ise; Kötü, korkulan, şiddetli, Cesur, güçlü, İşbilir, kurnaz, becerikli demektir. Sözlük anlamı ise Güç, etki veya beceri bakımından alışılmışın üzerinde olan demektir. Alışılmadık, olağanın dışında olarak da anlam taşımaktadır. Türkiye’de 6.964 kişide bulunan Yaman ismi bulunmaktadır.

YAMAN İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in de bir hadisinde buyurduğu gibi her anne baba evladına güzel ve hayırlı bir isim vermekle sorumludur. Yaman ismi ise Kuran'da geçmediği bilinmektedir. 
 
Üst Alt