Son Konu

Telefonlarda 108 Megapiksel pazarlaması patladı!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
108-mp-5SuV_cover.jpg


Android telefon pazarında pazarlama ögesi olarak kullanılan 108 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera kandırmacası nihayet patladı. Çıktığı birinci günden bu vakte kalitenin Megapiksel'de olmadığını sizilere aktarmaya çalışmıştık. Lakin firmalar kendileri ortasında anlamsız bir yarışa girmiş ve 108 Megapiksel'i standartlaştırmışlardı. Fakat bu yarıştan Samsung'un çekileceği ortaya çıktı.

Samsung'un, Galaxy S21 ailesi ile DxOMark'ta tatmin edici puan alamaması, 108 Megapiksel sensörün büsbütün pazarlama eseri olduğunu göstermişti. Güney Koreli firmanın önümüzdeki süreçte Megapiksel yerine kaliteli lenslere odaklanması bekleniyor.

Taşınabilir lenslerde kıymetli olan en son şey aslında Megapiksel. Şayet Billboard için baskı almayacaksanız 16 Megapiksel ila 64 Megapiksel ortası ziyadesiyle yetiyor. Apple bile iPhone 12 Pro modelinde üç adet 12 Megapiksel çözünürlüğünde lens kullanıyor. Kullanıcılarını pazarlama ögesinin bir öğesi yapmayan Apple, muhtemelen daha uzun mühlet 48 Megapiksel sensöre geçiş yapmayacak.

Samsung'un DxOMark testinde umduğunu bulamamasından ötürü yeni zirve model Galaxy'lerde 48 Megapiksel yahut 64 Megapiksel sensör kullanması bekleniyor. Bu sensörlerin Mi 11 Ultra'daki üzere büyük ve µm bedelinin yüksek olması bekleniyor.

samsung-yikB.jpg

Telefon kesimindeki 108 Megapiksel illüzyonunun geç de olsa bitmiş olması hayli sevindirici. Sizin de aklınızda bulunsun, Megapiksel ne kadar yüksekse o kadar âlâ fotoğraf çeker olayı büsbütün bir palavradan ibaret. Bu DSLR fotoğraf makinlerinde bile geçerli.

 
Üst Alt