Son Konu

Korunma Yöntemleri

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Emzirme döneminde tek başına progesteron hapları dahil hiç bir korunma hapını, aylık-üç aylık iğne-hormonlu spiral ya da kola progesteron içeren aparatları önermiyorum. Sevmiyorum.

Hem vajinal kuruluk,hem cinsel isteksizlik hem de bebek üzerinde ne tür tesirleri olacak ya da olmayacak kesin bilinmiyor. Plasentayı geçiyor mu? Plasentayı geçen her madde bebeği etkiler. Az ya da çok.

Spiral denen rahim içi araçlar denenebilir. İlk deneme ile bünye test edilmiş olur. Çok memnun kalan kadınlarımız olduğu gibi ilk 3 ay içerisinde geri çıkarıp atmak zorunda kaldığımız spirallerde olabiliyor.

Prezervatiflerle cinsel yaşama alışan çiftlerimizde önerdiğimiz markalar var. Lateks alerjisi ya da yara yapan prezervatiflerden uzak durmaya çalışıyoruz.

Geri çekme kadının en haz duyacağı vakitte penisi dışarı çıkarıyorsanız en kötü yöntem olsa gerek. Lakin kocası karısının sonuna dek orgazm olmasını bekleyerek dışarı çıkmayı kontrol edebiliyorsa kullanmalarına bir şey diyemeyiz. Karıkoca karşılıklı konuşarak, cinsel danışmanlık alarak en uygun yönteme karar verebilirler.

Mirena ya da  tek progesteron içeren kola uygulanan implantlar  özellikle kanamalı, küçük myomlu ve cerrahi düşünmediğimiz kadınlarımızın adetlerini düzene sokmak,kansızlığı çözmek maksadı ile takabiliriz.

Doğum kontrol hapları kist tedavileri, adet düzensizliklerinde, endometrioziste, PCOS da tedavi maksatlı kullanılabilir.

Hiçbir hastalık internet siteleri ya da sosyal medya aracılığı ile tam olarak çözülemez. Jinekolog ve cinsel terapistlerin sizi görmesi,  muayene etmesi, duygusal bağ kurması gerekir. Online görüşme ve telefonlar sizlere yön vermek, rota seçmenize yardımcı olmak için vardır.

Girişginaile danışmanlık bir aile için kadın  erkek çocuk ruh-beden-cinsel sağlık, cinsel kimlik gelişimi açısından tüm danışmanlık hizmetlerini verir ve tedavi için hekimlerimiz gerekli muayene, tedaviyi hastanelerinde yürütürler.

Tüplerin bağlanması ya da koter ile yakılması bir kısırlaştırma işlemi olup yeniden açılması istendiğinde bir takım zorluklar taşır. Mikro cerrahi ile açılabiliyor. Lakin büyük kısmı dış gebelikle sonuçlanabiliyor. Tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyulabiliyor. Tüplerin bağlanması annenin hayati risk taşıdığı durumlarda uygun olabilir.

Karıkoca iyice analiz etmeden, danışmanlık hizmeti almadan acele karar vererek bağlatılan tüpler pişmanlık duyularak yeniden bir ameliyat baş vurusuna dönüşebiliyor.

Önceki çocuklardan birinin ölümü ya da kök hücre gerektiren bir hastalığa yakalanılması sebebi ile plasentaya ihtiyaç duyulur ve yeniden gebe kalınması önerilir. Son yıllarda erken yaşlarda 2 doğum yapıp uzun yıllar gebe kalınmadığı için kist, meme hastalıkları  ve rahim kalınlaşması sorunları ile sıkça karşılaştığımız  için yeniden gebelik önerilerimizde tüplerin bağlı olması tedavimizin seyrini etkilemektedir. 

Ameliyat olmadan önce cinsel yönden etkileri de gözlerden kaçabiliyor. Genital estetik ameliyatlarda kadın orgazmının bozulmaması, Rahim alınması, menapozda cinsel yaşam danışmanlığı alınması gerekmektedir.


 
Üst Alt