Son Konu

Gebelik ağrıları: Hamilelikte karın ve kasık ağrısı

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
26
Puanları
48
Credits
-6
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hamilelik dönemindeki karın ve kasık ağrıları neden olur? Detayları inceleyin.
Hamile olan anne adaylarında gebelik ilerledikçe karın bölgesi, bel bölgesi ve kasıklarında ağrılarda başlamaktadır. Bu ağrılardan bazıları önemsiz olsa da bazılarında mutlaka doktora gidilmelidir. Eğer ağrı ile birlikte kanama, akıntı veya parça düşmesi varsa düşük tehlikesi olabilir. Gebeliğin başladığı ilk aylarda adet görme zamanının geçmesinden kaynaklanan ağrılar ortaya çıkmaktadır. Hamileliğin ilerlediği 3. ve 4. aylar ve sonrasında kasık ve karın bölgesine dayanılmaz bir ağrı hissedilebilir. Ani hareketler ile bu ağrının şiddeti artabilir.

Bu ağrı genellikle rahmin genişlemesi ve büyümesinden kaynaklanır. Ağrıların yanı sıra bulantı, kusma, aşırı ateş, idrarı yaparken yanma ve baş ağrısı varsa idrar yolları enfeksiyonu olabilir sebebi. Bunların dışında şişkinlik, kabızlık, yumurtalıklarda oluşan kis de ağrılarınızı tetikler. Ağrınız karaciğer bölümünde ise ve bu ağrılara; baş ağrısı, kusma, bulanık görme, kusma gibi belirtiler eşlik ediyorsa tansiyonunuz yükselmiş olabilir.

Bu ağrılara neden olarak belirtilen durumları şöyle sıralayabiliriz; yerleşme ağrısı, yumurtalık kistleri, round ligament ağrısı, bebeğin ağırlığına bağlı baskı, braxson hicks kasılmaları,eklemlerde gevşeme, düşük, dış gebelik, kabızlık, idrar yolları enfeksiyonu, erken doğum, preeklempsi, plensantanın erken ayrılması, apandist, böbrek taşı, myom, rahim yırtılması ve yumurtalık burkulması. Ağrıları azaltmak için kendiniz ılık bir banyo yapabilir, hamilelik masajı yapabilir, topuksuz ayakkabı giyinebilir, düzenli egzersizler yapabilirsiniz. Doktorunuza başvurmanız gereken durumlar ise; yürümeyi engelleyen bir kasık ağrısı, ateş veya titreme, kanama, baş dönmesi, sulu yeşilimsi kanlı akıntı, yüz, eller ve ayakta şişme, 2 saat içerisinde 4 ten fazla kasılma olması gibi durumlardır.
 
Üst Alt