Son Konu

Et beni ve siğil nasıl ayırt edilir?

moderatör

Super Mod
Katılım
27 Tem 2022
Mesajlar
21,844
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Et siğili neden çıkar?​

Siğillerin oluşumuna İnsan Papilloma Virüsü (HPV) neden olur bu virüsün tanımlanmış birçok türü vardır. Her bireyin bağışıklık sistemi HPV virüsüne farklı yanıt verir, bu yüzden HPV ile temas eden herkeste siğil oluşmayabilir. HPV virüsü temas yoluyla bulaşabilen bir virüstür.

Et beni hangi hastalığın habercisi?​

Koltuk altı, kasık gibi kıvrım yerlerinde, yüzde ve göz kapağında da oluşabilirler. Et benleri insülin direncinin ya da şeker hastalığının bir belirtisi olabilir.

Et beni ne renk olur?​

Et beni genellikle deri rengindedir. Bazen deriden daha koyu renkte olabilir. Nadiren pembe olur.

Küçük et benleri nasıl geçer?​

Öncelikle bir pamuğun üzerine elma sirkesi damlatılır. Elma sirkesi damlatılan pamuk et beninin üzerine konulur. Bandajla sarılan pamuk bir gece bekletilir. Bu işlem et beni düşene kadar uygulanır.

Siğilin geçmesi için ne yapmalıyız?​

Geniş bir bölgeye yayılan siğiller için laktik ve salisilik asit tedavisi önerilir. Bu yöntemlerle siğillerin büyümesi önlenir. Kriyoterapi tedavisi uygulanan hastalara azot verilir. Siğil üzerine azot verildiğinde siğiller birkaç seansta kurur ve hücre yenilenir.

Et beni kansere dönüşür mü?​

Renk, şekil ve boyut olarak değişiklik gösterir. Ben oluşumunun en önemli nedeni kalıtımsal özelliklerdir. Açık tenli, renkli gözlü, açık renkli saçlı kişilerde ve güneşte kolay yanabilen cilt tiplerinde daha yaygın olarak görülebilmektedir. Çoğu iyi huyludur, yani kanserli değildir.

Et beni açıyor neden olur?​

Et benlerinin ortaya çıkmasında birçok sebep rol oynar. Enfeksiyonlar, kiloda ani düşüşler ve çıkışlar, menopoz, hamilelik ve hormon seviyelerindeki değişiklikler bu sebeplerden birkaç tanesidir. Bunların dışında bağışıklık sisteminin zayıflaması ve stres de et benlerinin çıkmasında etkilidir.

Benlerin kanser olduğu nasıl anlaşılır?​

Cilt üzerinde mevcut bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya kanayan yaralar olması, kanserleşme lehine bulgulardır. Sağlam deriden köken alan melanomda önce deride kahverengi yama şeklinde lekeler başlayabilir. Bu evrede tanı konulmazsa lekenin rengi giderek koyulaşır ve kalınlaşır.
 
Üst Alt