Son Konu

M1 İşlemciye Sahip iPad’lere Özel iPadOS 16 Güncellemesi

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Apple iPadOS işletim sistemini iOS 13 ile birlikte kullanıma sunmuştu. Bu yeni işletim sistemi iPad kullanıcılarının hayli şad kaldığı özelliklere de sahiptir. iPad’lere mahsus olan bu işletim sistemi kullanıcıların tabletlerindeki pek çok özel bilhassa birlikte birinci sefer 2019 yılında hayatımıza girmişti.

Apple iPad’lerin işletim sisteminin yeni sürümü olan iPadOS 16 geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Tabletlerin kullanımını hayli kolaylaştıran ve aygıta mahsus yeni özelliklere sahip olan iPadOS 16, bugün yeni bir güncelleme aldı ve bilhassa de M1 işlemciye sahip iPad'ler için bir dizi yeni özellik kullanıcılara sunuldu. Herkese açık olan beta sürümle kullanıcılara sunulan bu yeni özelliklere gelin yakından bakalım.

iPadOS 16 ve M1 iPad kullanıcılarının en çok sevdiği özellik Stage Manager


fdb887f9954a23e869c832cb55a54b62dfab2233.jpeg

iPadOS 16 ile birlikte iPad kullanıcılarına sunulan Stage Manager, M1 iPad Air ve M1 iPad Pro'ya özel güncellemeler. İşte bu iPadOS 16 özelliğiyle yapabilecekleriniz:
  • Yeniden boyutlandırılabilir pencereler: Birden çok işi tıpkı anda yapabilmenizi sağlayan bu bilhassa açtığınız pencereleri ve sekmeleri tekrar boyutlandırabilirsiniz.
  • Merkez uygulama: Kullandığınız uygulamayı tam ekran yapmadan da kullanabilme imkanı sunan bu özellik sayesinde üzerinde çalıştığınız uygulama penceresi bariz bir formda ekranın merkezin yer alıyor ve başka açık uygulamalar yahut pencereler son kullanımla vaktine nazaran sol tarafta sıralanıyor.
  • Örtüşen pencereler: Farklı boyutlarda örtüşen pencereler oluşturarak ülkü çalışma alanınızı rahatça düzenleyebilir ve rahatça kullanabilirsiniz.
  • Uygulamaları birlikte gruplama: Üst üste farklı boyutlarda pencereler açabilir, pencereleri kenarından sürükleyip bırakabilir ya da daha süratli ve esnek bir tecrübe için uygulamaları gruplandırarak Dock’ta uygulamaları çalıştırabilirsiniz.
iPadOS 16 işletim sistemine sahip M1 iPad kullanıcılara özel harici ekran desteği

276351b9c5286723638b912396f2f90e57e8166e.jpeg

M1 işlemciye sahip iPasOS 16 işletim sistemine sahip iPad’ler için gelen bir başka kıymetli özellik ise özel harici ekran dayanağı oldu. Apple'ın açıkladığı üzere, 6K'ya kadar çözünürlüklere sahip M1 çipi ile iPad Pro'ya tam harici ekran dayanağı geliyor. Bu, iPad'inizde ve harici ekranınızda farklı uygulamaları tıpkı anda çalıştırabileceğiniz manasına geliyor. Yen güncellemeyle birlikte şunları da yapabilirsiniz:
  • Uygulamalara harici ekrandan erişin: Favori uygulamalarınıza ve en son kullandığınız uygulamalara Dock'tan erişebilir yahut istediğiniz uygulamayı daha süratli bulmak için Uygulama Kitaplığı'nı kullanabilirsiniz.
  • iPad ve harici ekran ortasında sürükleyip bırakın: iPadOS 16 çalıştıran M1 iPad kullanıcıları, belgeleri ve pencereleri iPad Pro'larından harici ekrana sürükleyip bırakabilir yahut bunun aksisini iPad’lerine yapabilirler.
12,9 inç M1 iPad Pro, iPadOS 16'da kendine özel bir özelliğe kavuşuyor

ad39daf020a468a43dc1efd48d61ae3dfa5f023e.jpeg

Bir M1 iPad'iniz olsa bile, Apple bir özelliği yeni ekran modlarıyla daha büyük iPad'lere sunduğu için iPadOS 16'da bulunan tüm özelliklere sahip olacağınız manasına gelmiyor. Fakat 12,9 inç boyutunda bir M1 işlemcili iPad Pro’nuz varsa şu özelliklere sahip olabilirsiniz.
  • Referans Modu: Sıvı Retina XDR ekranlı 12,9 inç iPad Pro'nun tanınan renk standartları ve görüntü formatları için referans renk sağlamasına imkan tanıyor.
  • Sidecar ile Referans Modu: iPad Pro'yu Mac'iniz için ikincil referans ekranı olarak kullanmanızı sağlıyor.
Yalnızca 2020 ve üstü iPad Pro kullanıcıları için sunulan büyüteç özellikleri M1 işlemciye ve iPasOS 16’ya sahip tabletlere de sunuldu. Büyüteçte Algılama Modu ile kapı algılama, insan algılama ve imaj açıklamalarını içeren yeni bir büyüteç modu ile etrafınızdaki her şeyi rahatça görmenizi sağlıyor. M1 işletim sistemine sahip iPad'ler için yakında resmi olarak kullanıma sunulacak bu özellikleri her kullanıcı açık beta sürümüyle kullanabiliyor.


 
Üst Alt