Son Konu

Teknoloji Nedir Yararı Ve Zararı Nedir?

adanali

Yeni Üye
Katılım
20 Eki 2019
Mesajlar
11,158
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Konum
Adana
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Teknoloji Nedir
Hayatımızın her alanını yakalayan teknolojiyle karar vermek imkansız. Sınırsız sınırsız faydalarını sınırsız kullanmaya devam ediyoruz.



Tarihte bilim ve mühendislikten önce gelen teknoloji bu yardımcı cihazların ve insan ihtiyaçlarına uygun yardımcı cihazların yapımı veya üretimi için gereken bilgi ve becerilerdir. Endüstriyel branşla ilgili üretim yöntemleri, ekipman, aletler ve ekipmanlar hakkında bilgi.



Bilimin pratik yönlerini ifade eder. Şu anda, bu, keşfi yönlendiren verilerin paylaşılmasının etkili bir parçasıdır. İnsan gereksinimlerinden kaynaklanan teknoloji hayatı kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Makalemizde sınırsız bilgi dallarının bir özetini bulacaksınız.



Teknolojinin Yararları


  • Son birkaç yüzyılda, sayfalar teknolojinin insanlara ne getirdiğini ve ne işe yaradığını açıklamaya yetmiyor. Teknolojinin hayatımıza katkısını özetlemek için sadece televizyon ve bilgisayarların yararları yeterli. İnsanlara doğrudan ve dolaylı olarak onbinlerce fayda sağlayabiliyoruz. Bunlardan bazıları;


  • Teknoloji nedir bilgi alışverişini kolaylaştırdı. Dünyanın diğer tarafında gerçekleşen bir olay hakkında canlı haberlerimiz var.


  • Hayatı daha kolay ve pratik hale getirir. Evde çevrimiçi alışveriş yapabilir, uzak gösterileri izleyebilir, dairenin 10. katına 2 dakikada gidebilirsiniz.


  • Şu anda, tıp sektörü hemen hemen her alanda teknolojiye güvenmektedir. DNA analizi, testler, işlemler gibi pek çok tıbbi uygulama teknoloji sayesinde yapılabilmektedir.


  • Teknoloji Birçok ölümcül hastalık teknoloji ile tedavi edilmiştir.


  • Ulaşım Teknolojinin en büyük katkılarından biri ulaştırma sektörüdür. Kara, hava ve deniz taşımacılığında kullanılan her türlü araç teknolojik ürünlerdir. Teknoloji kullanılarak üretilen otomobillerle birkaç saatte bir günde seyahat edebileceğiniz mesafeyi elde edebilirsiniz.


  • Bu, ülke ekonomisinin, özellikle küresel ekonominin, sanayi ve eğlence sektörlerinin yükselişine yol açmıştır.


  • Küçük Küçük ev aletleri, asansörler, beyaz eşyalar ve günlük yaşamımızda kullandığımız diğer birçok teknolojik cihaz zaman kazandıran ve verimli hizmetler sunar.


  • Teknolojinin eğitimin her alanında etkisi vardır. Mesela öğrenciler okula uzak bölgelerdeki teknoloji araçlarıyla geliyor, teknoloji sayesinde kitaplar basılıyor.


  • And Basım ve yayın sektörünün kullandığı teknoloji, kısa sürede binlerce baskıya izin verir. örneğin, basım sırasında 1 saatte binlerce kitap basılabilir.


  • Sector Medya sektörü teknoloji ile haber veriyor. Kameralar, kameralar, ses kayıt cihazları, uydu sistemleri teknoloji ürünleridir. Televizyon ve radyo yayıncılığı teknoloji ile yapılabilir.


  • Teknolojik teknoloji suçluları yakalamak için kullanılır. Bu amaçla güvenlik kameraları, alarmlar, takip sistemleri, radyolar teknolojik ürünlerdir.
  • Eğlence, müzik ve reklam sektörleri tamamen teknolojiye bağlıdır. Albüm hazırlığı, tiyatro sergileri, film reklamları ve klipleri, konserler ve film yayınları ve uzun metraj filmler için teknoloji gereklidir.


  • And Endüstri ve sanayide teknoloji sayesinde üretim, montaj, bakım ve onarım işlemleri kısa sürede yapılabilir.
  • Sofistike arabalar, yüksek hızlı trenler, ses hızını aşan uçaklar, şoförsüz araçlar, hafif uçaklar, gemi yolculukları ve daha fazlası, teknoloji yoluyla insanlığa kullanılabilir.


Teknoloji Zararları

teknoloji nedir
Ek olarak, teknolojinin tehlikeleri sadece faydalardan daha fazlası olabilir. Göreceli bir durum var. Başka bir deyişle, teknolojinin neden olduğu sorunlar teknoloji ile çözülebilir. Size zarardan bahsedelim:

  • Ülkeler teknolojilerinde güvenle mücadele eder. Atom bombası, kitle imha silahları, füzeler, nükleer ve biyolojik silahlar ve savaş uçakları teknoloji ile üretilmektedir.


  • Teknoloji insanları tembelleştirir, hazır olmaya ve sessizce yaşamaya alıştırır.


  • Tüketimi artıran Teknoloji Teknolojileri, yer altı ve yer kaynaklarını dünyadaki tükenme noktasına getirdi. Şimdi her çeşit teknoloji ürününe binlerce pound harcıyoruz.


  • Bir süre boyunca lüks eşya olarak görülen cihazlar ihtiyaç olarak kullanılmaktadır.


  • Çevre Küresel ısınma gibi çevre sorunları teknoloji ile ilgili faktörlerin ön saflarında yer almaktadır. Örneğin, teknolojiyi kullanan fabrika atıkları bile teknolojiyi kullanarak ortama boşaltılmaktadır.


  • Nükleer teknoloji gibi Süreç süreçleri kalıcı çevresel felaketlere neden olmaktadır.


  • Bazı teknolojik uygulamalar toplumda etik, ahlaki ve kültürel sorunlara neden olmuştur. Bu, bazı değerleri olumsuz yönde etkiler ve bazılarını tahrip eder.


  • Bilgi İnternette paylaşılan bilgiler insanlara karşı kullanılmaya başlandı.


  • Labor Makineler işgücünün yerini alıyor. Emek sıkıntısı duruma ortak olmaya başladı. Makinenin verimliliğiyse, insanın verdiği verimle karşılaştırılmaya başlandı.


  • Bazı meslekler teknolojiden vazgeçmiş, bazıları ise teknolojiyi reddetmiştir.


  • Olumsuz Teknolojinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri çeşitli hastalıkları tetiklemiş ve çeşitli hastalıkların öne çıkmasıyla nedeni oluşmuştur. Şimdi klinik “teknolojik bağımlılığa” açılıyor.


  • Teknoloji elektrik demektir. Her türlü teknolojik cihaz elektrik kullanır. Bu nedenle, teknolojik cihazların yaydığı elektromanyetik dalgalar vücudun elektromanyetik alanları, özellikle de beyin nöronları üzerinde olumsuz etkiye sahiptir.


  • Her yerde teknolojik teknoloji, radyasyon ile elektromanyetik dalgaya sunulmuş riski artırdı.


  • İnsanların sanallaştırılması, sosyalleşmelerini önler ve yüz yüze iletişimi azaltır.


  • Game Bilgisayar oyun teknolojisi, çocukların ve ergenlerin yaşamları üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Yeni nesil sağlık sorunları ortaya çıkmaya başladı. Depresyon, stres, uykusuzluk gibi teknolojiye bağlı bozukluklar artıyor.


Teknolojinin Tanımı ve Önemi
teknoloji; ve çeşitli mal veya hizmetlerin üretiminde ve amaçlarına ulaşmada kullanılan teknikler, prosedürler, beceriler ve yöntemler. Bu derleme veya bilimsel araştırma genel olarak “teknoloji” olarak adlandırılır. Her türlü teknik süreç, bilgi, makine, bilgisayar ve teknolojiye bağlı cihazlar gibi teknik materyaller. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için bilimi kullanarak gerçekleştirdikleri her türlü teknik süreç genel olarak tanımlanır.

Doğal kaynak kullanımıyla başlayan teknoloji, genel olarak toplumun ihtiyaçlarından ortaya çıkmıştır. Her ihtiyaç, farklı teknolojilerin gelişmesine yol açmıştır. Tekerleğin icadı

teknolojik bir devrimdir. Matbaa ve telefonun icadı neredeyse insanların çoğunu değiştirdi. Sonunda, internetin icadı ile iletişim devrimi yaşandı. Aniden internete giren topluluklar arasındaki etkileşim ve iletişim kaynakları. Nükleer ve askeri teknolojideki gelişmeler ülkeleri yeni teknolojiler bulmaya itti. Bugün insanları, nano teknolojiyi ve parçacık teknolojisini yönetecek yapay zekadan bahsediyoruz.

Teknolojinin önemine dair bazı örnekler verelim. örneğin 1990’ların ikinci yarısında çıkan cep telefonları olmadan nasıl yaşarız? İnternet aynı dönemde hayatımıza girdi ve her alanda devrim yaptı. İnternet olmadan yaşayanlar, internetin önemini daha iyi anlayacaklardır. Geri gel. Elektriğin Edison tarafından icadı teknolojide önemli bir dönüm noktasıydı. Elektrik tükendiğinde bunun önemini anlıyoruz. Günlük hayatta kullandığınız teknolojik cihazı birkaç gün kullanmamak teknolojinin ise değerini iyi bir şekilde göreceksiniz.

En önemlisi, gelişim düzeyi, sosyal yapı ve devlet askeri harcaması teknolojik gelişmelere göre belirlenir.

Teknoloji Hakkında Kısa Bir Not

“Kelime” teknolojisi, “el sanatları, sanat” ve “bilgi, bilim” olan Yunanca “tekno” ve “logia” sözcüklerinden gelmektedir.

Felsefe. Sosyal etkilere ve teknolojinin doğasına ilişkin teknolojik felsefeye “teknoloji felsefesi” denir. En eski bilimsel disiplinlerden biri olan teknoloji felsefesi, Eski Yunanistan’da ortaya çıkmıştır. Tarihte birçok ünlü filozof teknoloji eleştirdi ve sorguladı.

İlk sabit disk 1980’de üretildi. Gündelik teknolojinin büyüsü olarak bilinen disk yaklaşık 250 kilogram ağırlığında ve 40.000 dolar değerinde.

Türkiye’de interneti kullananların sayısı 2017 yılında nüfusun yüzde 67’sine ulaşmıştır. Bu rakam 2016 yılında yüzde 61 civarındadır.

Ve dünya nüfusunun yarısından fazlası en az bir cep telefonu kullanıyor.

Sadece dünyadaki tüm para trafiğinin sadece yüzde 10’u nakit olarak yapılmaktadır; diğer kısmı tamamen teknolojik olan dijital veya sanal paradır.

Teknoloji Bilim adamları, teknolojiyi kullanarak mikro parçacıkları doldurmak için oksijen kullanarak su altında nefes alma sorununun üstesinden gelmenin bir yolunu buldular.

Amerika’da askeri teknolojinin gelişimi kafa karıştırıcı. Balarısı bombasını bulmak için deneyler yapılıyor.

Teknolojinin önemini vurgulamak için, ünlü Yılmaz Erdoğan filmi Vizontele’den bir çizgi paylaşalım: “İki gün sonra bir gazete geldi. Duyduğumuz hava bizi şok ettiğinde, metropol bölgedeki insanlar unutmuştu. “
 
Üst Alt