Son Konu

Windows 11 hızlandırma rehberi 2022

Profösör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Katılım
11 Ocak 2022
Mesajlar
15,260
Tepkime
14
Puanları
38
Yaş
35
Konum
Rusya
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Aşağıda size izah etmiş olduğum maddeleri eksiksiz bir şekilde bilgisayarınıza uygularsanız %60-70 oranında bir performans artışı olduğunu görecek ve hissedeceksiniz.

1.Adım:

Bilgisayarınızda güvenlik amaçlı mutlaka bir anti virüs programı olmalı deneyimlerim sonucunda size Kaspersky’in yer alan ücretsiz sürümünü tavsiye edebilirim.

2.Adım:
Bilgisayarınızdan ayarlar kısmından gizlilik sekmesine gelin, ve burada genel sekmesi altında yer alan tüm işaretli alanları pasif duruma getirin ardından sol menüden arka plan uygulamalarını kapatın ve yine sol menüden ihtiyac duydugunuz gızlılık ayarlarını optımıze edın yanı gerek olmayanları kapatın.

3.Adım:
Başlata tıklayarak arama yerıne msconfig yazın ve aratın, sistem yapılandırılması penceresı acılacaktır burada önce ön yükleme, gelişmiş seçenekler, işlemci sayısını seçin (max. olanı seçin), daha sonra hizmetler sekmesine gelin ve burada tüm microsoft hizmetlerini gizle tikini işaretlerin geride kalan hizmetler uygulamarını durdurun. daha sonra başlatma sekmesıne gelın ve baslangıc sayfasına gıdın pc acıldıgında arka planda neler baslayacak bunları secın, driverlerde dahıl olmak uzere hepsını kapatın.

4.Adım:
bilgisayarınızda mutlaka bakımını belırlı aralıklarla yapacak olan bir uygulama kullanaın ücretsiz ıstıyorum dersenız cc clenaer’i ücretli istiyorum derseniz Avast Cleanup’u indirin yükleyin. ıkısıde Türkçe.

5.Adım:
CCelaner uygulamasını acın ve sol menuden araclar sekmesıne gelın ust menude kaldır sekmesınden gereksız wındows uygulamarının hepsını kaldırın.

6.Adım:
Avast Cleanup uygulamasını acın, bakım vs. ayarlarından hangi programlar uygulamalar uyku modunda olsun secenegınden ıhtıyac duymadıgınız yazılımları uyku moduna alın.

7.Adım
Pc deki arama motoruna %temp% yazın ve entere basın, acılan klasorun ıcındekı tum dosyaları sılın.

8.Adım
Pc deki arama motoruna çalıştır yazın ve çalıştır uygulamasını acın daha sonra calıstırın ıcıne prefetch yazın acılan ekran sızden onay ısteyecektır onay verın ve tum klasorlerı sılın ıcerıde ne varsa. (google earth kullanıyorsanız onun dosyasını bırakın)

9.Adım:
Bilgisayarıma girin c ye sağ tıklayın ve ozellıkler deyın dıskı temızle secenegıne tıklayın ve gereksız olan kutucukları ısaretleyın ve temızletın. Daha sonra yine aynı adımları uygulayarak sistem dosyalarını temızle senecegıne tıklayın ve buradakı ıslemlerı yapın bazılarını secıp.

10.Adım
Pc de arama motoruna odaklanma yardımı yazın ve acılan pencerede odaklanma seceneklerının tamamını kapatın.

11.Adım:
Pc de arama motoruna temp yazın ve acılan temp ekranında geçici dosyalar sekmesıne gelın ve hepsını sılın.

12.Adım
Temiz bir windows kurun, windows iso dosyasını microsoftun sitesinden indirebilirsiniz, alttakı aracı ındıreceksınız. ıcınde tum windows surumlerı var.

13.Adım:
Sürümlerinizin en son güncellemelere sahip olduğunu kontrol edin Bilgisayarınızı en iyi şekilde kullanmanın önemli bir noktalarından biri Windows 10’un son sürümüne sahip olmaktır. Çünkü Bilgisayar ve cihazlardaki hatalar ve yeni bulunan açıklar yayınlanan güncellemeler sayesinde güvenlik ve performans açısından performansı artırmaya yöneliktir.

Güncelleştirmeleri denetlemek için
– Başlangıç
düğmesini seçin, ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Windows Update > Güncelleştirmeleri denetle’yi seçin.

14.Adım:
Başlangıç düğmesini seçin ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve özellikler seçeneğini belirleyin.

15.Adım:
Windows 10, animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür, ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir; bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.

Windows’ta görsel efektleri ayarlamak için

  • Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından Windows’un görünümünü ve performansını ayarlama‘yı seçin.
  • Görsel Efektlersekmesinde, En iyi performans için ayarla > Uygula‘yı seçin.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
16.Adım:
Windows arama kutucuğuna sysdm.cpl yazın ve Sistem Özellikleri penceresini açın. Gelişmiş sekmesinin Performans bölümünde yer alan Ayarlar butonuna tıklayıp Performans Seçenekleri penceresini açın. Burada Windows’ta kullanılan görsel efektleri göreceksiniz. Zamanınız varsa teker teker deneyerek size en uygun ayarları seçin. Ancak şu ayarları devre dışı bırakmanız size en iyi performansı kazandıracaktır

  • Görev çubuğundaki animasyonlar
  • Pencereler animasyonla küçültülüp büyütülsün
  • Menüler görüntüye belirerek ya da kayarak gelsin
  • Araç ipuçları görüntüye belirerek ya da kayarak gelsin
  • Menü ögeleri seçildikten sonra gölgelensin
  • Pencerelerin altında gölge göster
  • Denetim ve öge animasyonlarını pencere içinde göster
Veya doğrudan En iyi performans için ayarla seçeneğini işaretleyerek ayarları Windows’un belirlemesini sağlayabilirsiniz.

17.Adım:
Animasyonlar kimi kullanıcıların hoşuna gitse de sistem üzerine gereksiz yük bindirir. Bilgisayarınızın fark edilir şekilde hızlanmasını istiyorsanız animasyonları kapatmakta fayda var. Windows 10 için bunu yapmanın çok kolay bir yolu var. Ayarlar – Erişim Kolaylığı – Monitör kısmı altında yer alan “Windows’ta Animasyonları Göster” seçeneğini kapatın. Windows 1803 sürümünden önceki sürümlerde bu ayarı diğer seçenekler kısmında bulabilirsiniz.

18.Adım:
Pc de arama motoruna hizmetler yazın acılan sayfadan windows uptade secenegını kısmını yanı bulun ve calısıyor ıse once durdur deyın daha sonra sağ tıklayın ve ozellıklerın deyın ve basgancıc turune tıklayın devre dısı bırak deyın. (bu maddeyi pc nız baslangız gırıs sevıyesı bir pc ıse yapın, yuksek donanımlı pc lerde uptade ozellıgını kapatmanıza gerek yok.)

19.Adım:
Pc de arama motoruna hizmetler yazın acılan sayfadan windows search secenegını kısmını yanı bulun ve calısıyor ıse once durdur deyın daha sonra sağ tıklayın ve ozellıklerın deyın ve basgancıc turune tıklayın devre dısı bırak deyın.

20.Adım:
Bilgisayarınızda normal bir hdd yerine eğer anakartınız desteklıyor ıse mutlaka M2 eğer desteklemıyor ıse mutlaka SSD hdd kullanın. bu ıkı hdd arasında bıle yaklasık 5 kat okuma yazma hızı farkı var ssd den oncesını dusunmek bıle ıstemıyorum.
 
Üst Alt